Ромчик, який дивом вижив після ракетного обстрілу Вінниці, повернувся з Німеччини в Україну

Ромчик, який дивом вижив після ракетного обстрілу Вінниці, повернувся з Німеччини в Україну
Роман Олексів з батьком Ярославом
  • Після лікування та реабілітації із Німеччини в Україну повернувся 8-річний Роман Олексів, який рік тому отримав важкі травми під час ракетного обстрілу росією середмістя Вінниці.

Маленький Роман Олексів з батьком, після року перебування в Німеччині, нарешті повернулися до рідного Львову. В Європі хлопчик лікувався після отримання важких травм під час ракетного обстрілу Вінниці.

Рома має ще не менше двох років носити на обличчі спецмаску, його чекають операції. Проте, вже 1 вересня хлопчик, після року перерви, повернувся до рідної школи, у свій рідний клас. Також він відновив уроки бальних танців та гри на баяні.

Відео дня

Перед початком навчального року Ромчик з батьком багато гуляли рідним Львовом, насолоджувались теплими днями. Відвідували концерти класичної музики, презентації книг.

Також хлопчик побував на концерті «Шампанські очі», присвячений 55-річчю Кузьми Скрябіна,

«У кожної людини є мрії, які хочеться втілити в життя. Протягом року, коли Роман боровся за своє життя, великим стимулом роботи над собою були його мрії, які він одну за одною записував у свій особистий щоденник. І от здійснилась ще одна мрія Романа» — у Фейсбуці розповів тато Ярослав Олексів.

Нагадаємо, 14 липня 7-річний Роман Олексів разом із мамою Галиною очікували на прийом у лікаря в клініці "Нейромед" у Вінниці. О 10:40 російські війська здійснили ракетний удар по Будинку офіцерів. 29-річна жінка загинула на місці. Рома, який був у свідомості, бачив це на власні очі.

Того дня Роман отримав важкі опіки: обгоріли обличчя, спина, руки, ноги. Крім того у нього була черепно-мозкова травма та відкритий перелом плеча, постраждали внутрішні органи. Вінницькі лікарі, яким вдалося стабілізувати його стан, говорили, що вирішальними будуть перші кілька діб. Рома їх пережив.

Після цього його перевезли до Львова. У Першому медичному об'єднанні міста тоді уточнили: близько 45% тіла Роми покривають зовнішні опіки, ще 35% — внутрішні. Опіки були настільки глибокими, що подекуди сягали кісток. А кілька осколків від снаряда застрягли у Роми у черепі.

Коли стан Романа вдалося стабілізувати, його перевезли до Дрездена. Те, що хлопчик житиме, німецькі лікарі змогли впевнено сказати лише у вересні. Хлопчик переніс 31 операцію, однак на цьому хірургічні втручання не закінчилися. Попри наслідки важких травм, Ромчик ходить і навіть бігає.

Повернення до України для Романа та Ярослава є приємним моментом: хлопчик повернувся до рідної школи, рідних і друзів, батько — у Львівську національну музичну академію ім. М. Лисенка, де працював разом з дружиною Галиною. Водночас це додає нових задач. В Німеччині дороговартісні операції хлопчика покривали страхові поліси. В Україні прийдеться лікуватися за власний рахунок, а йдеться про сотні тисяч умовних одиниць.

— Нам потрібно було або залишатися в Німеччині, або жити в Україні, але шукати кошти на лікування, — ділиться батько постраждалого хлопчика. — Найближчим часом у Роми не планується жодних операцій. Нині нам потрібно лише спостерігати за його шрамами. Операції ще будуть і не одна. Але це не раніше, ніж за пів року, а то й за рік. Буде пластика обличчя, пересадка волосся, реконструкція вух.Одна операція коштує від 150 до 200 тисяч євро. Ми сподіваємося, що наша держава зможе профінансувати подальші операції вже в Україні. У Львові також є дуже хороші лікарі, є можливості для необхідної нам реабілітації. В Міністерстві охорони здоров'я обіцяють допомогти.

 

Читайте також:

«Сьогодні проведуть 31-шу операцію». Як почувається Ромчик, постраждалий від ракетного удару у Вінниці

«Символ краси і жіночності». В пам’ять про Галину Олексів, що загинула від ракетного удару по Вінниці

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (34)
  • Петр Цвігун

    🙏🙏🙏
  • Марія Душевська

    Господи, допоможи дитинці
  • Мария Супрун Глущак

    Рома все буде добре Бог оберігає тебе ,ти молодець Красавчик
  • Elena Galán

    🙏

keyboard_arrow_up