Потрапив в новини на CNN та до Скабєєвої. Про бійця Юрія Охримчука, який воює на передовій і знімає відео

Потрапив в новини на CNN та до Скабєєвої. Про бійця Юрія Охримчука, який воює на передовій і знімає відео
Юрій Охримчук. Фото з соцмереж
  • Юрій Охримчук служив в АТО, працював провідником і стюардом. Коли почалася повномасштабна війна пішов захищати країну від ворога на передову. 
  • Попри складнощі, вінничанину вдається підтримувати бойовий дух
    побратимам своїми відеороликами.
  •  Про те, як військовому вдалося поцупити техніку в
    рашистів і потрапити на телеефір до Скабєєвої — читайте в інтерв'ю.

Хто ще не бачив цього усміхненого військового, соцмережі якого наповнені відео з військових буднів? Попри складнощі війни вінничанину Юрію Охримчуку вдається підтримувати бойовий дух побратимів, піднімати настрій людям в тилу. 

 

Відео дня

— Відео знімаю для майбутнього, для історії, щоб потім дивитися,— говорить Юрій Охримчук.— І надихати українців, щоб вони бачили, що бойовий дух не згасає. Потрібно підтримувати ЗСУ.

Від стюарда до військового

Юрій Охримчук працював провідником і стюардом, служив в АТО, а коли почалася повномасштабна війна — пішов захищати країну від ворога на передову. 

— В 2014 -15 роках був провідником, далі захищав Україну в зоні АТО два роки, потім працював стюардом по 2022 рік, почалася повномасштабна війна — і я пішов служити, — розповідає вінничанин. — Вранці 24 лютого всіх підняв вдома, пішов в військомат, потім сів в автівку, довіз дружину з трирічною донькою до кордону, їх залишив там, сам повернувся у Вінницю. 25 лютого вже був у військовій частині.

Вінничанину за дев'ять місяців повномасштабної війни довелося подолати чимало труднощів, побачити смерть побратимів.

— Найважчий момент — це коли на село з двома вулицями прилітають літаки  і кидають на тебе авіабомби, і ти не знаєш, куди і коли воно прилетить, і так за день 28 разів — це було найважче пережити, більше нічого важкого не було, — каже Охримчук.— Втрата своїх побратимів — теж емоційний стрес. Але  ми продовжуємо боротися і будемо відвойовувати наші землі.

Бачили наші військові і щасливі моменти в цій жорстокій війні.

— Щасливі моменти — це коли звільняєш території і села, і люди, які були вісім місяців під окупацією, всі раді тебе бачити. Це найбільше щастя, — говорить Юрій.

БМД, CNN та Скабєєва

Українська армія під час війни затрофеїла багато одиниць новітньої і не дуже російської військової техніки. Герой нашої статті з побратимами теж мають такий подарунок від рашистів.

— Це бойова машина десанту, техніка ВДВ-шників,— говорить Юрій Охримчук.— Це була дуже важка операція для всіх хлопців, які брали  участь у захопленні ворожого трофею. Потрібно було гуслю одягнути, зарядити акумулятор в польових умовах, і завести машину. Дякуючи ворогам, які залишили паливо в баку, нам вдалося поїхати. Було страшно коли їхали, бо побачили ворожий літак і не розуміли, чи до нас він летить, чи повз пролітає. Техніка тепер у нас, працює, знищує ворога.

Дивуємося, як хлопцям, яким до війни не доводилося стикатися ні зі зброєю, ані з військовою технікою, тепер так вправно нею користуються.

—  Патріотизм і любов до Батьківщини мотивують,— каже Юрій.—  Я на БМП не вмів їздити, але завдяки Ютубу та Інтернету за 30 хвилин навчився вправно володіти технікою. В перші дні повномасштабної війни так само вчилися поводитися з західною зброєю.

Вправну роботу наших військових не могли не помітити вороги. Так, вінничанин спочатку потрапив в новини каналу CNN, а потім і в ефір до рашистської телеведучої Скабєєвої.

 

— У мене є друг і побратим, командир мій. Він публічна особа і до нього завітали журналісти з CNN, зробили репортаж про звільнення Херсону, як все відбувалося, — розповідає вінничанин. —  На одному з відео, на одній з бойових машин був помічений водій в ролі мене. Як Скабєєва сказала, що це американські найманці. Але це не так, це українські відважні хлопці. Простий стюард, який воює в складі української армії.

Про перемогу

Зустрічаючи новий 2023 рік, українці всі один одному бажали миру і перемоги. Запитали у земляка з передової, коли чекати гарних новин.

— Ми всі надіємося, що перемога буде найближчим часом,— каже військовий Юрій Охримчук.—Але це залежить від багатьох факторів: від наших партнерів, від техніки і особового складу. Ну і щоб погода не підводила, бо погода чималу роль грає у цій війні. Сподіваємося, що вищі сили з нами і сприятимуть тому, щоб у цьому році закінчилася війна і ми звільнили наші території від ворога.

Напередодні новорічних свят редакція RIA/20minut.ua підготувала новорічні відеопривітання від наших військових — найсміливіших людей на планеті, які захищають нас, рідну землю та борються за щасливе майбутнє кожного українця та українки. Юрій Охримчук був один з тих військових з Вінниці.

— Цей рік був для нас непростий,—  сказав вінничанин.—  Однак повномасштабне вторгнення росії нас всіх згуртувало та дало нам сили. Завдяки Збройним Силам України ми потроху просуваємося та відвойовуємо наші українські території. Наступний 2023 рік буде для нас непростий теж, адже у нас попереду ще безліч справ та роботи. Головне вірте в ЗСУ.  Хочу привітати вас з Новим Роком та Різдвом Христовим. Бажаю, аби в кожній домівці настав мир. Нехай над усією Україною буде мирне небо. 

 

Читайте також:

Роман Олексів, мама якого загинула від ракетного удару у Вінниці, продовжує лікуватися за кордоном

Головний хірург ЗСУ з Вінниці Костянтин Гуменюк розповів, як рятують пацієнтів з бойовою травмою

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Филипович Наталья

    Бережи , Боже  🙏🇺🇦
  • Майя Гордеева

    Слава  герою земляку.
  • Наталя Бошкова

    Юра бережи себе!
  • Галина Демчук Волошина

    ГОСПОДИ БЕРЕЖИ НАШОГО ЗЕМЛЯКА І ВСІХ ВІЙСЬКОВИХ ЯКІ ЗАХИЩАЮТЬ УКРАЇНУ НА САМИХ ГАРЯЧИХ НАПРЯМКАХ НАШОЇ СВЯТОЇ ЗЕМЛІ ,ВБЕРЕЖИ ВІД ВОРОЖОЇ ЗБРОЇ ,ПОВЕРНИ ЇХ ЖИВИМИ І НЕУШКОДЖЕНИМИ ДОДОМУ З ПЕРЕМОГОЮ ,АМІНЬ🙏🙏🙏🙏🙏🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦💛💙💛💙💛

keyboard_arrow_up