Роман Олексів, мама якого загинула від ракетного удару у Вінниці, продовжує лікуватися за кордоном

Роман Олексів, мама якого загинула від ракетного удару у Вінниці, продовжує лікуватися за кордоном
  • Роман Олексів 14 липня разом із мамою потрапив під ракетний обстріл у Вінниці. У хлопчика близько 45% тіла було вкрито опіками, його мама Галина загинула на місці.
  • Дізналися, як зараз почувається семирічний львів'янин.

Семирічний львів'янин Роман Олексів, нагадаємо,14 липня разом із мамою потрапив під ракетний обстріл у Вінниці. У хлопчика близько 45% тіла було вкрито опіками. Мама Романа, дружина відомого українського баяніста, декана Львівської національної музичної академії імені Лисенка Ярослава Олексіва, 29-річна Галина — загинула на місці.

Ромчик з мамою Галиною

В той  трагічний день Роман разом з мамою приїхали навідати дідуся з бабусею зі Львову у Вінницю. Заодно записалися на консультацію до лікаря у клініку. Вранці, 14 липня, 7-річний Роман разом з мамою Галиною очікували на прийом у лікаря в клініці "Нейромед", що розташована біля Будинку офіцерів.

— Дружина записала сина до двох лікарів, — розповідає Ярослав Олексів.— Спочатку мали зробити процедуру в одному місці, а на 11:00 були записані, щоб зробити розшифрування в іншого лікаря. Вранці вона написала, ще скинула фотографію, що вони вже зробили процедури і якраз маршруткою їдуть в цю клініку. Бачив по її картці, що вона в 10:20 оплатила послуги, чекали, поки їх прийме лікар. Відбулися вибухи. Після цього зв'язку не було з нею.

Відео дня

 Останнє, що  бачив Ромчик — як його маму присипало частинами будівлі медцентру. Про це він сказав медикам зі швидкої.

— Про смерть Галини ми дізналися не одразу, бо не могли ідентифікувати тіло, —  говорить чоловік.— Через три дні її смерть підтвердили за результатами ДНК-експертизи. А Романа ми почали шукати по лікарнях і знайшли. Коли відбувся вибух, його відкинуло і це врятувало. Він був дуже обпалений, і лікарі не знали, що з ним буде далі.

7-річний Роман після ракетного удару по Вінниці

У хлопчика 45% тіла було вкрито зовнішніми опіками, 35% внутрішні. Місцями опіки досягали кісток дитини. Обгоріло обличчя, верхні та нижні кінцівки, дихальні шляхи. До того ж, закритий перелом лівої руки та кілька уламків від снаряду у черепі.

За життя дитини боролись вінницькі та львівські лікарі. Коли стан Романа вдалося стабілізувати, його доправили у лікарню в Німеччині, де хлопчик і нині проходить лікування і реабілітацію.

— Ми продовжуємо основне лікування у Дрездені, — каже Ярослав Олексів.—  Зараз знаходимось на реабілітації у містечку Крайша, недалеко від Дрездена. Тут розробляємо праву ногу і пальці на правій руці. Через місяць маємо повернутись в Дрезден і почати операції по пластиці. Пластика буде тривати близько двох років.

Ромчик з татком Ярославом

Після одужання, каже чоловік, він з сином обов'язково зіграє концерт для лікарів, які врятували його життя.

— Ми з дружиною працювали в музичній академії у Львові. Вона — акордеоністка, я — баяніст і в нас Ромчик — баяніст, така сім'я музикантів. Коли ми їхали швидкою, його перевозили до Львова, ми пообіцяли лікарям, які три дні боролися за Ромчика, що ми обов'язково приїдемо ще до них, зустрінемося і обов'язково зіграємо їм концерт. Я Ромчику кажу, одужуй, бо ми маємо вивчити програму і зіграти всім, хто тебе рятував.

 

Читайте також:

Життя після ракетного удару. Розповідаємо про звукорежисера Верніковського, що дивом вижив 14 липня

Першим боронив Антонівський міст. Історія Героя України з гайсинської 59 окремої мотопіхотної бригади

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (41)
  • Людмила Карпенко Кухта

    Молодці, хлопчики,так тримати,ми теж лікарям обіцяли прийти після одужання,то ж будемо вам підспівувати
  • Светлана Николаевна Кузнецова

    Хай Бог хранить і допомогає 🙏🙏🙏
  • Наталия Тихончук

    Ромчику здоров'я , щасливого дитинства , божої опіки .Ярославе вам терпіння також здоров'я . Дякуємо вам за допомогу нашій Вікуся . Бережи вас Боже .
  • Ольга Козлова

    Господи спаси і сохрани...

keyboard_arrow_up