Морпіх з Вінниці взяв участь у безкоштовній американській програмі протезування

Морпіх з Вінниці взяв участь у безкоштовній американській програмі протезування
фото: Суспільне
  • Морпіх Веніамін Бондарчук рятуючи побратимів підірвався на міні. 20-річний військовий втратив ногу. 
  • Нині хлопець у США. Він серед 15-ти українських бійців, яким безкоштовно провели протезування.

США започаткували програму протезування і реабілітації українців, які втратили кінцівки внаслідок війни рф. 15 українських захисників запросили до участі. Серед них вінничанин Веніамін Бондарчук.

За протези, як передає «Суспільне Вінниця» піхотинець дякує лікарю і протезисту Якову Градінару та волонтеру Юрію Арошидзе. Каже, він дуже багато робить для українців.

Відео дня

— Ніколи не здавайтеся! Якщо втратили кінцівку — це не вирок. Все буде добре. Поставлять вам протез і бігатимете як звичайна людина, — розповів морський піхотинець. — Тут є чоловік, який воював в Ірані та шість років тому втратив свою кінцівку. Він бігає настільки швидко, людина на двох так не зможе. В гори їздить, бігає. Ніколи не здавайтеся! Все буде Україна».

Веніамін Бондарчук має псевдо «Бритва». у 2021 році хлопець пішов на строкову службу. Потрапив у морську піхоту.

Після 24 лютого, коли РФ напала на Україну, боронив Миколаївщину і Херсонщину. У травні 2022-го, коли з поля бою вивозив поранених побратимів, воїн підірвався на міні.

Детальніше у наступному матеріалі: «Якщо треба, я навіть без ноги зможу воювати»: історія 20-річного морпіха з Вінниці

Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися! 

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.

Довідка

Програму протезування для українців у США заснував український лікар-ортопед, протезист Яків Градінар спільно з волонтером Юрієм Арошидзе.

Яків Градінар 2007-го року переїхав з України до США. Протезуванням кінцівок займається 15 років. Для учасників програми усі послуги безкоштовні. Проєкт працює за донати меценатів і благодійників. Нині вони також потрібні.

 

Читайте також:

Танкіст з Літина, який став Героєм України, розповів свою історію боїв на Херсонщині

Запеклі бої та мужні подвиги воїнів. Герой України «Шаман» розповів про війну

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up