«Ми не бандити якісь!» На виселення мам з дітьми із квартири на Єрусалимці звали копів

«Ми не бандити якісь!» На виселення мам з дітьми із квартири на Єрусалимці звали копів
  • Дзвонили в поліцію всі: люди з свідоцтвом про власності, мешканці квартири, сусіди.
  • Чекали великого скандалу зі зламом дверей та виселенням двох мам з малими дітьми на морозну вулицю.
  • Конфлікт за 2-кімнатну квартиру в Центрі, на яку в різний час оформили два заповіти, втихомирили копи.  
  • Чий заповіт сфабрикований, а чий справжній? В кожної сторони своя версія.

В редакцію зателефонувала жінка і розказала, що саме зараз з квартири на Едельштейна виганяють на вулицю сестер з малими дітьми. На місце викликали поліцію. І попросили приїхати журналіста.

Їдемо на місце і телефонуємо мешканці квартири, під якою розгорівся конфлікт. Вона каже: з наміром виселити її та сестру прийшли якісь незрозумілі люди, які невідомим чином здобули право власності їхнє на помешкання. Через прихід цих людей, як сказала співрозмовниця, вона тепер зі своїм сином сидить замкнена в квартирі, а сестра не може потрапити в середину, бо якраз вийшла з коляскою на вулицю.

— Ніхто не має права виселяти нас з малими дітьми з квартири в зимовий період, тим більше, що за цю квартиру ще тривають судові розбирання, — говорить Світлана Єгорова.

Відео дня

Вона — одна з двох сестер, мешканка спірної квартири на Єрусалимці. На місці застаємо Світлану в оточенні групи підтримки з кількох родичів і сусідів під під’їздом. Люди говорять з поліцейськими. Дають пояснення, показують рукою на інші групу людей, що хотіли їх виселити. Ті стоять поодаль з папкою документів. П’ють каву і чекають, коли копи завершать документувати подію, бо також телефонували на «102».

Але першими дзвінок в поліцію, як розповіли мешканці будинку на Едельштейна, зробили сусіди сестер. Ці молоді мами — онучки власниці квартири, яка померла п’ять років тому і, як виявилося, залишила по собі два заповіти.

«Нас десять онуків у бабусі»

— У нас сусіди хороші, дуже допомогли, — заспокоїлась і сміється Світлана, бо від поліцейських почула, що її без спеціального рішення суду не можуть виселити. — Вони вичекали так, що моя молодша сестра пішла гуляти з дитиною, а я зі своєю вдома залишилася, і прийшли вимагати виселення.



— Але квартира на даний час знаходиться в судовому розбиранні, — розказує далі Світлана. — Суди тривають більше п'яти років і ще немає остаточного рішення. Та в цих людей якимось незрозумілим, шахрайським шляхом вже є документи на право власності. Як так? Ми ж ще судимося! Подали касаційну скаргу.

— Так, суди ідуть, а вони вже зробили документи на право власності і на цій підставі, без рішення суду, хочуть викинути за двері онучок бабусі, якій належала ця квартира, з їхніми неповнолітніми дітьми, — втручається в розмову брат Світлани. — Вважають, що мають право, але поліція їм пояснила: без рішення суду виселяти людей з квартири не мають права.

Сестра Світлани за подіями під під’їздом спостерігає з балкону. Родичі розказують також, що молодша онучка покійної власниці квартири доглядала за нею, в останні дні життя, й відтоді живе в квартирі бабусі. Світлана ж поселилася пізніше.

— Щоб ви розуміли, нас десять онуків у бабусі, і всіх нас хочуть позбавити права на її квартиру, — говорить Світлана Єгорова.

«Не могла писати в день смерті»

Йдеться про двокімнатну квартиру в будинку біля хімчистки «Сніжинка». Це поруч Укртелекому. Перетинаєш Магістратську, йдеш кількасот метрів — і ти в самому Центрі Вінниці. Спір за житло в хорошому районі не можуть вирішили, бо на нього свого часу нотаріально оформили два заповіти.

Розказав, за яких обставин підписалися обидва молодий чоловік, що стояв осторонь з папкою документів.

— Ми не бандити якісь, двері ламати не збираємося, — каже цей чоловік, коли до нього підходить журналіст.

Він від камери не ховається, розгортає папку документів і теж розказує про судову тяганину:

— Моя мама судилася з ними. І суть останнього рішення в тому, що їхня бабуся в той день, коли заповіт був зроблений, не усвідомлювала своїх дій. Вона не могла його зробити в день смерті. Тому їхній заповіт апеляційний суд визнав недійсним. Ми чекали, поки подадуть касаційну скаргу, але вони її не подали, тому ми забрали рішення суду та пішли в державну нотаріальну контору, де оформили право власності. Ось свідоцтво є на право власності. Ось свідоцтво на спадщину…

Олександр Желіховський (так звати співрозмовника) показав також виписку про борги мешканців названої квартири. Сказав, що вони не прописані тут, а розрахунковий рахунок взагалі оформлений на його діда. Виявилося, що дідусь Олександра жив у цивільному шлюбі з покійною власницею.

— Дідусь мій більше 20 років з нею прожив, і вона написала заповіт на нього, — говорить Олександр. — Він їй тоді сказав: «У тебе ж купа онуків, можливо, онукам відпишеш, подумай». Вона сказала: «Тобі буде ця квартира, я вирішила». Він за нею дивився, їсти варив, мив. Знаєте, як після інсультів? Це ж треба за людиною доглядати. Він все робив, по лікарнях возив. Там страшне діло було. Вона себе дуже погано почувала.  

Онуки вигнали діда з котами

Олександр Желіховський розказує, що онуки до бабусі ходили нечасто. А в один день зайшли і сказали діду йти до себе додому.

— Його вигнали просто, — говорить Олександр.

Під час розмови підходить його мати. Починає розказувати, як дід мусив піти звідси «з двома торбинками», й разом з ним на вулицю викинули двох домашніх котів.

До примусового виселення, за словами жінки, онуки залучали дільничного. Тепер вона теж ходила до дільничного, показувала свідоцтво на право власності й просила допомогти виселити дівчат. Він попереджав мешканок напередодні, але ті не захотіли виселилися.

А в день суперечки (вівторок, 27 листопада) патрульні поліцейські пояснили стороні з правом власності: для примусового виселення треба окреме судове рішення. І Желіховський з матір’ю сказали, що знову діятимуть через суд.

— Ми не збиралися нікого бити і силою виселяти. Хочемо, щоб все було по закону, — говорить Олександр. — Що вони родичі, я розумію, але онуки — це не прямі нащадки. Сусідів позвали, злі… Ясно чому. Але чому я маю своє майно втрачати, яке бабуся забажала передати моєму діду? Її не силували, вона сама так вирішила.

— Він обходив її останні 9 років, а вони його вигнали, як собаку. Хіба це нормально? — каже дочка співмешканця колишньої власниці квартири.

За її словами, бабця померла в 2013–му році, заповіт на чоловіка оформила в 2012-му, а той, що на користь онуків, — зроблений за 10 годин до смерті.

— Людина тоді в комі лежала, нічого не могла підписувати, — говорить мати Олександра Желіховськогго. — Експертизи усі на нашій стороні, тому ми не якісь наглі, ні. Все по закону. Тепер за рішенням про виселення знову підемо у суд.


Читайте також:

Міліціонер VS поліція. Колишній дільничний знайшов корупцію в долі службової квартири

Екіпажі під умовною назвою «Поліна» заступили на чергування. На кого полюють?

Забрав з поліції вкрадений велик, який сам і знайшов. Допомогло втручання преси

Як аферисти крадуть наші документи? Вінничанка розповіла про шахрайську схему

Докази поліція ховає в кімнаті без вікон. А як повертає людям крадене? (ІНФОГРАФІКА)
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (14)
  • Вінничанин

    Міщани зіпсовані квартирним питанням.
  • Брумс

    А по сути дела могу заметить, что заповит в нашем государстве не документ. Если бы изначально доказывали несостоятельность первого завещания, а не оформляли встречное, то давно бы уже раздеребанили деньги от квартиры между 10 внуками без всяких там дедов и прыщавых внуков. И детей выселять нельзя по закону - это да, правда только прописанных )
  • Брумс

    2 девушки и 2 детей. Рожали от кого?) Что вас каждый поц может попытаться выселить?
  • Світлана

    Дуже шкода, що сусіди не прокоментували цю подію. І повірте їм є, що розказати про чоловіка з яким у нас зараз цей конфлікт. Який він і як ставився до нас ще з малечку! Чоловіка не виселяли до тих пір, доки він з своєю дочкою Желіховською Галиною не почали простягати руки і не почали бити моїх сестер ще при бабусі.  Лише після таких вчинків була написана заява про побиття, а також про викрадення документів.

    З приводу того, що за бабусею ніхто не доглядав і не допомагав: одна з моїх сестер протягом багатьох років постійно проживала з бабусею в цій квартирі, сестра навіть була прописана в ній. Але коли одружилася і народила доньку то переїхала і виписалась з даної квартири. До бабушкі постійно хтось навідувався. Старша сестра виходила заміж з цієї квартири.

    З приводу судів, вони ще будуть і сподіваємось, що остаточне рішення буде за нами, як і одне з попередніх. Але головний суд для всіх буде перед Богом і тоді кожен відповість за свої вчинки.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up