Маленьких внесків не буває. Зібрали десять волонтерських організацій, яким можна довіряти

Маленьких внесків не буває. Зібрали десять волонтерських організацій, яким можна довіряти
  • Найпростіший спосіб допомогти нашим військовим — це передати кошти у благодійні фонди чи перевіреним волонтерам, які займаються закупкою медикаментів, авто, спорядження, харчів тощо. 
  • Зібрали для вас десятку волонтерських центрів, які допомагають ЗСУ.

Триває широкомасштабна війни, яку розв'язала росія. Країна-агресор щодня обстрілює мирні міста України, а наші військові гідно та відважно захищають нашу Батьківщину. Проте воїнам не впоратися без підтримки в тилу. Нам усіх потрібно всіляко допомагати війську перемагати ворожу армію.

Один зі спосіб підтримки — перераховувати гроші на потреби військових. В Україні з 2014 року є чимало волонтерських організацій, які займаються допомогою українській армії. Ще більше їх з'явилося після 24 лютого. Ми зібралися для вас добірку з надійними волонтерами.

Хочемо наголосити, що, звичайно, волонтерів, які роблять хороші справи та допомагають нашій армії є значно більше, ніж у нашій добірці. Діліться контактами у коментарях до тих людей, яким довіряєте ви. Ми ж склали наш перелік із п'ятірки всеукраїнських організацій та п'ятірки вінницьких волонтерських центрів.

Відео дня
cript async src="https://telegram.org/js/telegram-widget.js?22" data-telegram-post="vn20minut/18771" data-width="100%">

 

Повернись живим

Це один з найбільших фондів допомоги українському війську. Він розпочав свою роботу у військовому волонтерстві ще у 2014 році. Організація позицію себе фондом компетентної допомоги армії. 

З початку широкомасштабної війни «Повернись живим» виокремив 7 пріоритетів для закупівель:

1) Тепловізійна та нічна оптика;
2) Технічні засоби розвідки і обробки інформації (зокрема, квадрокоптери й біноклі);
3) Засоби зв‘язку;
4) Транспорт;
5) Командні пункти управління (оснащення у вигляді, наприклад, моніторів та ноутбуків);
6) Снайперське спорядження (як-то оптичні приціли);
7) Засоби індивідуального захисту — бронежилети, бронеплити й шоломи.

Кожну пожертву та закупівлю можна відстежувати ТУТ. Рахунок Фонду для переказу по Україні: UA383052990000026005015017860. Усі інші реквізити для переказів можете дізнатися ТУТ. 

Благодійний фонд Сергія Притули

У 2020 році під час пандемії коронавірусу Сергій Притула створив Благодійний Фонд для допомоги за невійськовими напрямками. Фонд займався закупівлею засобів захисту, ШВЛів, ліків для українських шпиталів. 

А з лютого 2022 через повномасштабний наступ росії Сергій Притула залучив для допомоги військовим ресурси свого Фонду.

Як йдеться на офіційній сторінці, зараз Фонд закуповує екіпірування, обладнання, медичні засоби і транспорт для військових. Ще один наш напрямок роботи — гуманітарна допомога.

«Ми допомагаємо бойовим підрозділам (ЗСУ, НГУ, ДПСУ, ТрО) відповідно до пріоритетності та наших можливостей. Пріоритет ми віддаємо тим формуванням, хто вже виконує бойові завдання у гарячих точках», — читаємо на офіційному сайті фонду. 

Перекази в гривнях можна здійснювати за цим рахунком: 47 305299 00000 26005026707459. Реквізити для всіх інших переказів можете дізнатися ТУТ.

Підтримка армії (єдиний рахунок)

У березні Національний банк України ухвалив рішення відкрити спеціальний рахунок для збору коштів на підтримку ЗСУ. Цей рахунок мультивалютний, перераховувати можна майже у будь-які іноземній валюті. 

Національний банк раз на тиждень повідомляє про кількість надходження та витрат з єдиного рахунку. 

Як читаємо в офіційній інформації, станом на 18 липня 2022 року залишок коштів на спецрахунку, становить 1,98 млрд грн. За минулий тиждень на  спецрахунок надійшло понад 86 млн грн. Крайній звіт можете прочитати ТУТ

Реквізити офіційного спеціального рахунку: UA843000010000000047330992708.

Армія SOS

Це волонтерська організація, яка займається допомогою нашим бійцям ще з 2014 року.

Як читаємо на їхній сторінці, підрозділи АРМІЯ SOS займаються виготовленням БПЛА, авіарозвідкою на фронті, розробкою та впровадженням спеціалізованого програмного забезпечення для автоматизації та коригування артилерійського вогню, спеціалізованого картографічного та навігаційного програмного забезпечення, монтажем спеціалізованих систем та комплексів для радіорозвідки тощо.

Ось ТУТ ви можете переглянути всі звіти благодійного фонду. «Ми фокусуємося на наданні прямої адресної допомоги саме тим бійцям, які перебувають на передній лінії фронту», — йдеться на сайті організації. 

Загальна картка ПриватБанку: 5168 7456 0652 5191 (отримувач: Oleksii Savchenko).

KOLO

Це не надто велика організація, але вони вузькоспеціалізовані та зібрали вже понад 145 мільйонів. KOLO зосереджені на технічному обладнанні: дронах, тепловізорах, раціях, бронежилетах.

«Ми швидко доставляємо необхідне обладнання нашим воїнам в пекельних точках. Забезпечуємо партії середнього розміру, що не потягнуть окремі волонтери, однак нецікаві великим фондам», — кажуть засновники. 

Як читаємо на їхньому сайті, в KOLO працює майже 100 людей. Більшість із них з ІТ-індустрії та мають стабільний прибуток. Саме тому всі в фонді працюють безплатно, відправляючи 100% ваших грошей на армію.

Всі звіти публікують на сайті та в їхніх соцмережах. До прикладу, в останньому звіті вони розповіли про 16 дронів, які успішно дісталися східних областей України. 

Реквізити у гривнях: UA793515330000026002052224691. Реквізити в інших валютах можете знайти ТУТ

Волонтерський центр «Шахіна»

Один з найбільших волонтерських штабів Вінниці відкрила на базі свого центру розвитку містянка Діана Подолянчук. Завдяки роботі штабу щодня кілька укомплектованих авто вирушає на передову, понад сто переселенців не залишаються голодними, а міста, які постраждали від росії, отримують гуманітарну допомогу. 

Наше інтерв'ю зі співзасновницею волонтерського центру можете прочитати за посиланням: 

Нині основні напрямки центру: ЗСУ, міста/села, які постраждали від російської агресії, переселенці, військово-медична сфера та інші. Всі звіти щотижня Діана опублікує на своїй сторінці ТУТ.

Реквізити: 5375414119074531 (Подолянчук Діана Станіславівна). 

Загартовані серця

Це команда людей, яка із 2014 року допомагає військовим підрозділам, які борються із російською навалою. Вони надають адресну допомогу безпосередньо підрозділам ЗСУ, що знаходяться на лінії зіткнення: технічним спорядженням, екіпіруванням, ліками, харчами тощо.

«Наша команда це перш за все люди, які весь свій вільний час приділяють пошукам необхідного, влаштуванням логістики та вирішують багато-багато квестів по дрібницях, щоб задовольнити заявки, що до нас надходять», — йдеться на сторінці фонду. 

Прочитати наш репортаж з волонтерського штабу можете за посиланням: 

Допомогти можна за реквізитами IBAN: UA373026890000026005055373702 (отримувач: ГО «Загартовані серця»). Усі інші реквізити можете дізнатися за посиланням ТУТ

Подільська громада

Це фонд громади міста Вінниці. Вони, як читаємо на сторінці, щотижня мають маршрути в гарячі точки, бо потреби наших захисників і захисниць — це окрема категорія допомоги від Фонду. Передають гуманітарну допомогу, автівки, амуніцію.  Звіти можна переглянути ТУТ.

«За період повномасштабного вторгнення ми отримали, опрацювали і закрили майже 1300 запитів від громадських, благодійних, партнерських організацій, військових частин та органів місцевого самоврядування. Але досі не припиняємо дивуватися тому, як люди продовжують самоорганізовуватися, попри обставини і виклики», — читаємо на сторінці «Подільської громади». 

Реквізити Фонду: UA 203204780000002600303188653 в АБ «Укргазбанк». Реквізити для іншої валюти можна знайти ТУТ.

COMBAT BEES

Ця вінницька волонтерська група «Бойові бджілки» допомагає фронту з першого дня війни у 2014. Координаторкою групи є вінничанка Лариса Полулях.

Нині допомагають бійцям: автівками, медичними засобами, тактичним та технологічним спорядженням. Звіти можете дізнаватися на сторінці волонтерів у Facebook ТУТ

Реквізити для перерахунку коштів у гривнях: 5168742722978362. Усі інші активні реквізити можете дізнатися ТУТ у закріпленому дописі. 

Molfar project

Очолює волонтерську організацію Юлія Вотчер. Волонтери цієї організації з 2014 займаються допомогою армії. Зараз відправляють на фронт все необхідне бійцям: автівки, амуніцію, харчі. 

Крайню поїздку на схід Юлія Вотчер описує на своїй сторінці: «Все, як завжди: машини, оптика, будматеріали, кури-ковбаси. Обов'язково особисті передачі...Маршрут не змінний: Вінниця-Київ-Схід».

Реквізити для перерахунку в гривнях: UA503026890000026008055321568, код ЄДРПОУ — 39209271. Усі інші реквізити можете знайти на сторінці організації ТУТ. 

Опитування

Чи надсилали ви за час війни гроші на потреби армії?

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

Зібрали список контактів, чат-ботів та організацій, які будуть корисними під час російського вторгнення в Україну. Це і контакти волонтерів, і Тероборони та ЗСУ. А також телеграм-боти, завдяки яким армії суттєво допомагають цивільні люди.

Куди звертатись у разі евакуації в інші міста та що робити, коли побачив ворожі мітки на дорозі чи помітили ворожу техніку? Журналісти 20minut.ua зібрали список контактів, чат-ботів та організацій, які допоможуть українцям у час війни, та іншу корисну інформацію:


Читайте також:

Як вінничанам отримати компенсацію за знищене авто під час війни

«Я живий, у свідомості, можу рухатися, бачу і відносно непогано чую…» — Павло Ковальчук

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (31)
  • Людмила Березовська

    Збір на авто Starlink
  • Людмила Березовська

  • Лина Козир

    Нужен тепловизор, металлоискатель,каски,кошки
  • Сергей

    Танцовщица все собирает деньги,все мало....

keyboard_arrow_up