«Коли Крим та Донецьк повернеться до України»: військовий «Вишня» про перемогу

«Коли Крим та Донецьк повернеться до України»: військовий «Вишня» про перемогу
  • Військовий з позивним «Вишня» розповідає, що підрозділ, в якому він служить, виконував бойове завдання на східному Вугледарському напрямку в Донецькій області. 
  • Українські позиції постійно піддавалися обстрілам, ворог задіював реактивну артилерію і використовував заборонений фосфор.

 

Про вінницького військового «Вишню» розповідає 120-а бригада Сил територіальної оборони ЗСУ.

— Для мене перемога — це той день коли Крим та Донецьк повернеться до України, коли ми вийдемо на адміністративні кордони нашої країни. День коли я зможу бути впевненим що моїй сім`ї і близьким більше нічого не загрожує, — каже військовослужбовець із позивним «Вишня».

Захисник — юрист за освітою. Дізнавшись про початок повномасштабного вторгення він вирішив для записатися до тероборони, оскільки в той час у Вінниці саме проходив набір до 171 батальйону ТрО. «Вишня» розповідає, що раніше він цікавився розвитком даного роду військ в Україні, і йому здавалося це перспективним. На той час він уже мав за плечима досвід участі в бойових діях в зоні АТО, тож вважав що може принести користь для Сил територіальної оборони. Моє рішення піти до війська його сім`я сприйняла досить важко, але з розумінням.

Відео дня

На зображенні може бути: 1 особа та на відкритому повітрі

— На цей час я молодший сержант і проходжу службу в роті вогневої підтримки 171 обТрО, тимчасово виконую обов’язки заступника командира роти з морально психологічного забезпечення. Моя основна мета на цій посаді — щоб мій підрозділ мав високу морально-бойову готовність, оскільки від цього на пряму залежить ефективність виконання поставлених завдань.

Не важливо де знаходиться мій підрозділ, глибоко в тилу чи на виконанні бойового завдання, я постійно повинен бути поруч з особовим складом, інакше як знати їхні потреби. Для більш ефективної комунікації з особовим складом, я з командиром роти систематично об’їжджаю позиції і навідую побратимів з мого підрозділу. Звісно, це їх мотивує. Я стараюся спілкуватися з особовим складом як з друзями, оскільки сам пройшов в цьому підрозділі шлях від солдата. Ми можемо пожартувати, поговорити. Відразу видно по людині, коли її морально-психологічний стан погіршується, в такі моменти дуже важливо проаналізувати в чому справа, і як можливо вирішити проблемне питання.

На зображенні може бути: 1 особа та на відкритому повітрі

«Вишня» розповідає, що підрозділ, в якому він служить, протягом трьох місяців виконував бойове завдання на східному Вугледарському напрямку в Донецькій області. Під час їхнього перебування на Донбасі ворог активізувався і проводив штурмові дії в населеному пункті Павлівка та її околицях, де й тримав оборону батальйон спільно з іншими бригадами ЗСУ. По інший бік фронту проти них стояла 155 бригада морської піхоти рф. Українські позиції постійно піддавалися артилерійськм, мінометним і танковим обстрілам, ворог задіював реактивну артилерію і використовував заборонений фосфор на цьому напрямку, але наші бійці стійко тримали оборону зайнятих рубежів і не відійшли ні на один метр назад. За ці три місяці підрозділ військовослужбовця пройшов бойове хрещення і згуртувався ще більше.

На зображенні може бути: 1 особа та на відкритому повітрі

Після війни «Вишня» планує продовжувати кар’єру військового і поглиблювати свої знання в цій справі. Адже ця війна показала нам, що потрібно завжди бути готовим до того, щоб взяти в руки зброю і стати на захист своєї батьківщини, і тому він хоче й надалі служити.

Нам є ким пишатися і за що боротися! Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися!

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.

Читайте також:

На війні біля Бахмута загинув військовий Олександр Волос з Браїлова

«Він був ідеальним прикладом для дітей»: пам'яті Героя Володимира Гаврилюка

 

Залишатися непомітними для противника: розвідник «Білка» про війну та перемогу

Війна очима військових: нацгвардієць «Кувшин» бачив, як висаджується російський десант

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Sonya Parker

    Мы вообще то не согласны свою землю отдавать путину Луганская обл была есть и будет украина
  • Sonya Parker

    А почему только Донецк а Луганск это тоже донбонбасс это все восток Украины до самой границы таможенный пункт пропуска Изварино там уже идёт ростовская обл город Донецк российской федирации
  • Читач68

    в 2014 виддали  крим без  единого пострила  хотя ще  живий скрябин е видео  любий може под.казав  що ему казали  були батальони оснащени  як  зараз .нам  брехали що нема .готови  були прилетити в крим.литом гиркин  гуляв по полям донецка  нихто його не зупиняв. до цих  событий в криму на кожному  углу  висила  кацапська  тряпка.а в  криму  и  луганськи с кожного утюга велась  жириновщина. зараз  хтят положити 500 тыс.щоб вернтуи знову тих дебилив.то  хто тут  дебил .и чи це не все  гра нашими  житями.якби у нас не  була страна  лжецив  продажных  и олигархив  готових  своею  сракою торгувати то не  було  би цие  вийины а зараз  гидко все це  слухати  кожна  погань стала патриотом.причем  сидить  десь у испании як nasta polovinka инстаграм с североднецка жила в сочи.просила  кацапське внж.а в 22 роци коли там  заблок.палтижн.карти втикла  до испании пид видом украинськои беженки.

keyboard_arrow_up