Війна очима військових: нацгвардієць «Кувшин» бачив, як висаджується російський десант

Війна очима військових: нацгвардієць «Кувшин» бачив, як висаджується російський десант
  • Нацгвардієць Олександр на псевдо «Кувшин» на власні очі бачив, як висаджується ворожий десант поблизу його міста.
  • Зізнається – стало ніяково від того, що не може захистити в цей самий момент свою родину.
  • Вивіз рідних та одразу направився до 14 Штурмова Бригада Нацгвардії України «Червона Калина», де п’ять років тому проходив строкову службу.

Історію військовослужбовця розповіли на сторінці Національної гвардії України.

«Потрапив до частини, я знаю куди йти, заліз в БТР, дістав броню, каску, автомат – все, я готовий до війни», — розповідає Олександр.

Вже 26 лютого він разом з побратимами тримали оборону селища Бузова, поблизу житомирської траси. Каже до того війну бачив тільки на екрані телевізора.

Відео дня

«Я зрозумів, коли вистрілив ворожій танк і десь біля ноги зупинився осколок. Десь 15-20 сантиметрів. Я повернувся до свого побратима і кажу, ти прикинь всьо, ми на війні», - розповідає воїн.

Після звільнення Київщини підрозділ «Кувшина» вирушив на Луганщину, обороняти Сєвєродонецьк. Бої за місто тривали понад місяць, найзапекліші бої були за завод «Азот». Далі нацгвардійці боронили Білогорівку. 

Нам є ким пишатися і за що боротися! Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися!

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.

 

Читайте також:

«Бойове хрещення пройшло у запеклому бою» — морпіх «Гора» розповідає про війну

У Чорне море ворог вивів 13 кораблів, серед яких чотири носія крилатих ракет «Калібр

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up