ФОП у 15 років: юний вінницький волонтер зареєстрував на сайті президента петицію

ФОП у 15 років: юний вінницький волонтер зареєстрував на сайті президента петицію
  • У Вінниці живе 15-річний Микола Швець, який не сидить без діла й усіляко допомагає ЗСУ в цей складний час. 
  • Днями хлопець написав петицію до президента, де просить надати можливість відкриття ФОП у 15 років.

Відповідне звернення опублікували 30 вересня. Нині петицію підтримали 43 людини.

Цитуємо текст петиції:

«Шановний Президенте! В української молоді є багато потенціалів, у плані бізнесу їх не менше. Прошу надати можливість відкриття ФОП у 15 років за згодою одного з батьків. Для молоді це: практика, можливості, розвиток, дисципліна, відповідальність. Для держави: податки. Скажу саме за себе. Я хочу займатися бізнесом у волонтерських цілях та спрямовувати прибуток на підтримку України, у мене є майже усе для того, щоб стартувати через 1-2 місяці не вистачає дозволу відкрити ФОП у 15. Якщо петиція буде розглянута після того, як мені виповниться 16, все одно це допоможе молодим людям у їхньому житті».

Відео дня

Долучитися та проголосувати можна ТУТ.

Микола не сидить без діла

Микола Швець навчається в дистанційній київській школі «Оптима». Перейшов туди ще до карантину.Він займається в обласному центрі дитячої творчості авіамоделюванням. До війни захоплювався аерозйомкою, монтажем відео, фотозйомкою. У молодших класах ходив на гурток оригамі, зараз передаю знання іншим дітям.

Нині Микола проводить майстер-класи у молодіжному центрі «Квадрат», займається волонтерством та шиє на машинці.

Про те, як Микола став волонтером, розповіла його мама. Пані Альона працює адміністратором в медичному центрі, а у вільний час поспішає у «Квадрат» плести сітки. Вона прийшла сюди за прикладом сина. І бабуся також. Детальніше у матеріалі:

18 тисяч для маскувальних сіток

У квітні на Європейські площі у Вінниці юні хлопці та дівчата продавали патріотичні браслети, жовто-блакитні подушки та ляльки-мотанки. Їх впродовж тижня виготовляли два десятки наймолодших вінницьких волонтерів.

Усього зробили декілька сотень лотів, за які планували виручити трохи понад двадцять тисяч гривень. Однак не дотягнули зовсім трохи. Перерахунок показав, що вдалося вторгувати 18126 гривень.

Організатором аукціону також був 15 річний Микола Швець.

Кошти юні вінничани спрямують для забезпечення потреба з виготовлення маскувальних сіток. Також мріють про електричний самокат. Мовляв, він дозволить юним волонтерам швидше пересуватися містом. Декілька фрагментів аукціону, під час якого присутніх розважали й музиканти, ми зафільмували на відео:

 

Читайте також:

Танкіст з Літина, який став Героєм України, розповів свою історію боїв на Херсонщині

Запеклі бої та мужні подвиги воїнів. Герой України «Шаман» розповів про війну

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Катя Чернега

    Я підтримую петицію молодого підприємця

keyboard_arrow_up