«Іранські безпілотники і ППО працювали прямо над нами». Бронюк про атаку Одеси і підтримку луганчан

«Іранські безпілотники і ППО працювали прямо над нами». Бронюк про атаку Одеси і підтримку луганчан
  • Під час учорашньої атаки іранськими дронами-камікадзе Віктор Бронюк і гурт «ТІК» саме були в Одесі, де мали виступити з концертом із нагоди відкриття координаційного центру допомоги й гуманітарного хабу для вимушених переселенців із Луганщини.

Обстріл Одеси, як поділився на своїй сторінці у Facebook лідер гурту «ТІК» Віктор Бронюк, розпочався саме тоді, коли музиканти приїхали на репетицію.

— Вчора мав бути концерт «ТІК» у Літньому театрі одеського Міськсаду з нагоди відкриття координаційного центру допомоги й гуманітарного хабу для вимушених переселенців із Луганщини. Тільки за офіційними даними — понад 320 тисяч наших луганчан москалі позбавили рідного дому, — зазначає Віктор Бронюк. — Вдень під час репетиції почався обстріл Одеси — бачили два іранські безпілотники і ППО-шки, що працювали прямо над нами. На жаль, внаслідок атаки було пошкоджено адмінбудівлю у припортовій зоні і через кацапів вкотре загинули цивільні…

Повноцінний концерт у Одесі гурт відмінив, та «Люби ти Україну!» і національний гімн все-таки заспівав разом зі всіма присутніми на честь наших захисників і в пам'ять про всіх, кого забрала війна.

Відео дня

Пообіцяв заспівати у звільненому Луганську

— Щиро радий був обійняти і підтримати у цей час луганчан — патріотів-українців із чудового, славетного краю, у якому наш гурт «ТІК» виступав незліченну кількість разів, — говорить Віктор Бронюк.

Співак зазначає: назавжди у його серці спогади про ті повні зали луганчан у вишиванках, які завжди напрочуд гарно співали з гуртом «ТІК» українські пісні.

— Пам’ятаю, як якось перед концертом у Луганську їхав у автівці, зупинився на світлофорі, а люди з сусідньої машини впізнали і одразу: «Вікторе, не знаємо, де взяти вишиванку?! У Луганську всі розібрали на ваш сьогоднішній концерт!» — поділився спогадами Віктор Бронюк. — Обіцяю, мої рідні, що ще неодноразово зустрінемося з вами в нашому любому українському Луганську. Попри те, що у ці дні окупанти під дулом автоматів проводять псевдореферендум на тимчасово окупованій Луганщині, віримо, що кожне місто й село незабаром буде звільнене. Тримаємося разом! Слава Україні!

У жовтні «ТІК» їде у благодійний тур Україною

Як відомо, з початку повномасштабного вторгнення рф Віктор Бронюк поєднує службу у лавах тероборони Збройних сил України із волонтерською діяльністю, до якої активно долучився ще з 2014 року, постійно допомагаючи захисникам та неодноразово буваючи у найгарячіших точках.

Десятки переданих на фронт авто, тонни гуманітарної допомоги, ліків і необхідної військової амуніції — кожний день фронтмена «ТІК» не просто насичений, а завжди націлений на результат.

Та у жовтні музикант зробить паузу на тиждень, аби бути разом із відданими шанувальниками, які давно чекають.

З концерту у Рівному 19 жовтня стартує благодійний тур гурту «ТІК» на підтримку ЗСУ. Після Рівного концерти пройдуть у Луцьку, Івано-Франківську, Чернівцях, Хмельницькому, Житомирі й Львові.

— Наш тур благодійний, тому об’єднуючись гарною метою — збором коштів на потреби Збройних сил України — з величезною радістю їдемо до всіх друзів, бо тільки так називаємо шанувальників нашого гурту, які давно чекали й розпитували, коли ми вже приїдемо. Вже зовсім скоро, от-от будемо у вас! Разом будемо обмінюватися емоціями, співати пісні, які ви знаєте напам'ять, та презентувати свіжі новинки, — запрошує всіх Віктор Бронюк. — Під час війни кожний концерт, кожна зустріч, кожна мить разом — особливі. Тож якщо раптом побачите афішу і слово із трьох букв, мається на увазі «ТІК», дивіться дату, місце, час і приходьте. Цінуємо кожну хвилину разом і радо тримаємо культурний фронт, який насправді не менш важливий.

Читайте також:

У Вінниці стартував Мангеттенський міжнародний кінофестиваль! Встигніть побачити кращі фільми світу до 28 вересня

Через день після теракту сказав: «Все одно зробимо цей концерт!» Особливий виступ «ВВ» у Вінниці

У Польщі їм аплодували, стоячи! Вінницький і Харківський театри вразили всіх на фестивалі у Кракові

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up