Через день після теракту сказав: «Все одно зробимо цей концерт!» Особливий виступ «ВВ» у Вінниці

Через день після теракту сказав: «Все одно зробимо цей концерт!» Особливий виступ «ВВ» у Вінниці
  • Уся зала гучними оваціями зустріла вінницьких організаторів Віталія Каблучка і Олександра Бурлаку, які вижили після теракту 14 липня.
  • А Олег Скрипка під час благодійного аукціону разом із вінничанами зібрали 21 тисячу гривень для підрозділу ЗСУ, у якому зараз воює на передовій гітарист гурту «ВВ» Євген Рогачевський.

Концерт Олега Скрипки і гурту «ВВ» у Royal pub мав відбутися ще 14 липня — у той самий трагічний день теракту у Вінниці... На жаль, один із організаторів концерту, вінничанин Віктор Поліщук, тоді загинув, а другий організатор Віталій Каблучко, отримавши важкі поранення, опинився у реанімації.

— Та вже через день Віталій передзвонив і сказав: «Ми все одно зробимо цей концерт!» — розказав Олег Скрипка.

Під час виступу «ВВ» на сцену разом із Віталієм Каблучко легендарний рокер запросив також виконуючого обов’язки директора Royal pub Олександра Бурлаку, який 14 липня теж дивом вижив — у момент вибуху мав бути на зустрічі саме на площі Перемоги, та через запізнення товариша залишився у закладі, що його і врятувало.

Відео дня

— Я дякую хлопцям і цьому прекрасному закладу, який після теракту теж частково був зруйнований. Але вони все відремонтували своїми силами, відновили Royal pub і роблять свято серця і душі та багато допомагають ЗСУ, — під гучні овації всієї зали, відзначив Олег Скрипка.

Легендарні хіти і присвята Херсону

Концерт легендарного гурту «ВВ» пройшов на одному подиху! Із неймовірно потужним патріотичним запалом, фірмовим рокерським драйвом і енергетикою.

Першу частину свого виступу Олег Скрипка із музикантами присвятили патріотичним пісням.

Під чудове хорове виконання всієї зали виконали «Батько наш Бандера», «Ой, у лузі червона калина», «Два кольори», «Розпрягайте, хлопці, коней», стрілецьку пісню «Йде січове військо» та знаменитий український романс 19 століття «Не питай, чого в мене заплакані очі».

А потім настала черга легендарних хітів «ВВ»: «Весна», «Танці», «Країна мрій», «Були на селі», «День народження», «Чіо Чіо Сан», «Рай», «Світ», «Трава», «Несе Галя воду», «Галю, приходь».

Одну з фінальних пісень «Були деньки» Олег Скрипка присвятив Херсону, продекламувавши вірш:

— Міста і люди, зорі і любов. Під оцим небом гарно жити вдвох. До твого серця я простягаю руки — через Чумацький шлях, через проспект Любві… Пісня про місто Херсон. Чекаєм! Чекаєм!

Примітно, що за тим, як потужно Олег Скрипка запалював на сцені у Вінниці, із глядацької зали спостерігала його тендітна красуня-дружина і матуся його 4 дітей Наталія Сидь. На концерті вона танцювала і підспівувала всі пісні коханого.

А вже за кілька днів після концерту у Вінниці Олег Скрипка на своїй сторінці у Facebook поділився зворушливими фото дружини і дітей, які у цей непростий для України час завзято долучаються до добрих справ: починаючи з березня плетуть маскувальні сітки та кікімори для снайперів.

«Це тяжкий, але й прекрасний час!»

За традицією концертів у Royal pub, наприкінці виступу пройшов благодійний аукціон.

— Всі кошти йдуть на ЗСУ, і не «розмазано», а конкретно — гітаристу групи «ВВ» Євгену Рогачевському і його побратимам, які зараз на передку! Тож торгуємося завзято, тому що лоти — шикарні! — одразу відмітив Олег Скрипка.

Співак зізнався, що вперше займається торгівлею, та повірити у це було вкрай важко. Адже те, як блискуче він провів аукціон — дійсно окреме мистецтво!

У якості лотів від себе Олег Скрипка презентував дві пляшки авторського вина «Країна Мрій». Не всі знали, та до всього рокер — виявляється, ще й знатний винороб! Має виноградники на Закарпатті, а про свої вина розповідає так, що втриматися дійсно важко!

Пляшку білого сухого вина 2021 року сорту Трамінер із нотками цитрини й жасмину та присмаком тропічних фруктів Олег Скрипка продав за 7500 гривень, а за пляшку червоного вина  сорту Піно Нуар 2019 року із присмаком стиглої вишні, сливи і медово-джемовими нотками вторгував аж 10500 гривень.

— Коли мушкетери напідпитку кричали: «Гарсон, вина!» — він їм приносив саме це класичне бургундське вино Піно Нуар, яке дуже добре себе почуває у нас на Закарпатті! — поділився цікавими фактами Олег Скрипка.

А коли переможець цього лоту повідомив, що придбав вино для своєї подруги на честь звільнення її рідного міста Балаклії, що відбулося саме у день концерту — вся зала вибухнула нечуваними оваціями!

За інші лоти — футболку з епічним солдатом, який проводжає в дальню путь «епічний корабель» і ексклюзивну поштову марку, випущену у День незалежності України, а також пусту коробку від альбому «ВВ» «Хвилі Амура» вінничани віддали 2000 і 1000 гривень відповідно. Тож загалом на ЗСУ під час аукціону зібрали 21 000 гривень.

— Я вам дуже дякую, що ви всі тут зібралися, що ми маємо таку шикарну атмосферу і допомагаємо нашим побратимам у цей дуже тяжкий, але, я не побоюся цього слова — прекрасний час! Тому що ми допомагаємо один одному і стаємо серцями ближчими! — подякував вінничанам Олег Скрипка.

Після чого вся зала разом із «ВВ» заспівала найдорожчу пісню для кожного українця — Національний гімн! Це був надпотужний момент особливого концерту, який після всіх трагедій і перепон все-таки відбувся, ставши наочним доказом,  що ніякий рашистський непотріб українців не зламає!

Фоторепортаж Дмитра Данкевича

Читайте також:

Лілія Ребрик 18 вересня гратиме у Вінниці: «Коли на душі тяжко — будуй плани на майбутнє»

Вражаюча рок-опера «Біла ворона» і прапор у подарунок: театр Садовського розпочав новий сезон

«Музика для короля», гаряче фламенко і хіти Івасюка! ТОП концертів, якими у вересні вражатиме Вінницька філармонія

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up