Сучасний Мамай і партизани-«Росомахи»: гурт «ТІК» презентував новий кліп на трек-маніфест «Люби ти Україну!»

Сучасний Мамай і партизани-«Росомахи»: гурт «ТІК» презентував новий кліп на трек-маніфест  «Люби ти Україну!»
  • Про те, що сьогодні відчуває кожен українець!
  • Що щомиті відлунюється у серці, щосекунди звучить у думках…
  • Пісня-маніфест безмежної любові до України і незламної боротьби нашої нації.
  • З відеорядом, що проймає до мурах, і потужною мовою символів нагадує про цінність історії, яку всі ми творимо — тут і зараз!

Гурт «ТІК» презентував новий кліп «Люби ти Україну!», надавши сучасного пульсу і нових сенсів легендарній пісні, яка за 9 років звучала на всіх континентах світу та у найгарячіших точках країни, ставши другою після національного гімну надпотужною композицією, що максимально влучно відображає волю і непоборний дух українців.

«Так! Я люблю Україну!» — співають наші Герої на передовій і кожен, хто нині через підлу війну рф був змушений покинути свої домівки чи змінити мирну професію і взяти до рук зброю.

Як ніколи — єдині, рішучі і впевнені у безмежній любові до своєї Батьківщини.

Відео дня

— Вранці 24 лютого кожний із нас прокинувся від вибухів і з новою силою відчув, що особисто для кожного значить Україна і бути українцем. Відчув так міцно, що всі разом ми здивували весь світ! Як ніколи вмотивовані, українці мужньо стали на захист власних домівок, своєї рідної землі, — говорить лідер «ТІК» Віктор Бронюк. — Довгий час у нас неправильно тлумачилось давнє козацьке прислів’я: «Моя хата скраю…», яке насправді звучало так: «Моя хата скраю — першим ворога зустрічаю!» Зараз кожен українець своєю відважністю, жагою до свободи та вірою в перемогу це доводить. Ми щодня стаємо свідками героїчних вчинків простих громадян, які, здавалось би, не мають жодного відношення до військової справи, але які за декілька днів здатні опанувати такі надсучасні системи, як Javelin та NLAW, і влучно збивати літаки й танки. Колишні вчителі, айтішники, фермери, механізатори — всі разом сьогодні протистоять другій армії світу і не дають окупанту просуватися по нашій землі. Наш народ дійсно непереможний! Й більше того — нині стоїть на захисті всієї європейської цивілізації.

Режисером нового відео «Люби ти Україну!» став Роман Веркуліч, з яким гурт «ТІК» плідно співпрацює з найпершого свого хіта «Олені» і гостинно прийняв у Вінниці, коли дім постановника у Ірпіні не обійшла стороною «братня любов» російських загарбників — влучив артснаряд…

За задумом режисера, у кліпі лідер «ТІК» Віктор Бронюк, який з перших днів повномасштабної війни рф служить у лавах тероборони Вінницької області, постає у образі сучасного козака Мамая: з мистецькою і реальною зброєю у руках — гітарою, автоматом та гранатами — на фоні квітучої України, на чиє вільне життя вкотре посягнув російський ворог.

Друга частина відео — кадри героїчного опору українського народу та ЗСУ, що облетіли весь світ.

Також особливо уважний глядач помітить у кліпі знятий крупним планом шеврон «Wolverines» — сучасного загону партизан дружніх країн, які називають себе «Росомахами».

— Нещодавно їдучи в Київ, я побачив на узбіччі підбиту російську техніку, на якій свіжою білою фарбою було написано «Wolverines». Тоді не знав, що це означає, та скоро товариші із дружніх країн, які покинули рідні домівки і приїхали в Україну допомагати бороти рашиського ворога, подарували мені шеврон із таким самим надписом, — розповідає Віктор Бронюк. — Виявилося, що назва «Wolverines» — у перекладі «Росомахи» — походить із американського фільму 1984 року «Червоний світанок» із Патріком Свейзі. За сюжетом цієї стрічки, коли радянський союз нападає на США, розпочинається Третя світова і звичайні школярі, учні старших класів, беруть до рук зброю й під назвою «Росомахи», під якою об’єднуються на честь своєї спортивної школи, розпочинають партизанський опір й фактично перемагають окупантів.

— Ці вигадані події фільму вражають паралелями із сьогоднішнім нападом росії. Маємо, на щастя, не школярів, але таких самих відданих партизан «Росомах», які зараз борються за волю України разом із героями-захисниками та українським народом. І немає жодних сумнівів, що ми переможемо! Адже правда за нами!

Читайте також:

Герої тилу: про патріота з Німеччини, вчительок із Ямполя і надзвичайних вінничан

Допомагатимуть розпочати життя заново. У Вінниці відкрили хаб для переселенців «Я — Маріуполь»

«Україна та українці»: відвідайте онлайн-виставку давніх світлин в музеї Гончара

Вивчати Вінницю по відео: зібрали кращі довоєнні сюжети для гостей нашого міста

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (13)
  • Амина Дмитриева

    не понятно!
  • Tatyana Dmitrova

    Дуже класний кліп. Сердечно дякую вам за нього. І пісня дуже хороша.
    Були колись усією родиною, 5 чоловік, ми з чоловіком і сім'я сина на концерті групи ТІК. Це був найкращий концерт, який ми бачили. Після нашої Перемоги, надіюсь, знову попасти на ваш концерт.
  • Инесса Гайчук

    +
  • Читач72

    Дякую за все

keyboard_arrow_up