«Батьківщина» висуває у кандидати на посаду мера Вінниці Наталію Солейко (Пресслужба партії «Батьківщина»)

«Батьківщина» висуває у кандидати на посаду мера Вінниці Наталію Солейко (Пресслужба партії «Батьківщина»)

Лікарка, яка врятувала життя тисячам маленьких вінничан, допоможе перетворити Вінницю на екологічно чисте та безпечне місто.

ВО “БАТЬКІВЩИНА” висуває у кандидати на Вінницького міського голову досвідченого дитячого хірурга  Наталію Петрівну Солейко 

Ця сильна, вольова, мудра жінка з чуйним серцем вже не один десяток років рятує життя маленьких вінничан. Вона більше двох десятиліть працювала завідувачкою відділення дитячої хірургії, а ще – обіймала посаду головного дитячого хірурга області. В депутати обласної ради її свого часу висунули колеги-лікарі. На посаді заступника голови обласної ради  Наталія Петрівна вирішувала  питання законності дій окремих посадових осіб, земельних відносин, охорони здоров’я. Безпосередньо за її сприяння було проліковано сотні людей, надана допомога для ремонту житла мешканців Вінницької області. Найголовніше для неї – робити улюблену справу і отримувати відмінний результат. 

У 2002 році колектив обласної дитячої лікарні висунув Наталію Солейко у депутати обласної ради. Тоді вона йшла на вибори по багатомандатному округу у Вінниці, від якого обирались троє депутатів. І ось, за два тижні спілкування з робочими колективами, переважно медиків і вчителів, вона стала депутаткою обласної ради. Люди приходили до пані Наталії зі своїми проблемами, і вона, як справжній лікар, ніколи не відмовляла нужденним. В неї не було вихідних чи свят: якщо треба допомогти людині - значить треба.

Напевно, саме через таку відданість справі та гуманізм Наталію Петрівну знову обрали депутатом обласної ради у 2010-ому. Під час цієї каденції вже досвідчений політик Солейко була обрана заступницею голови обласної ради. 

“Коли вдавалось допомогти, я відчувала натхнення. Щиро відповідати на запитання людей та робити те, що потрібно громаді - принципи, яких я завжди дотримувалась”, - скромно каже про себе вона.

Наталія Солейко впевнена, що кожен, кому народ довірив владні повноваження, не має права керуватись власною вигодою:

“Доки у людей, які керують державою, областю, містом, будь-якою громадою, на першому місці будуть приватні інтереси, вони нічого корисного для суспільства не зроблять”.  

П`ятнадцять пропозицій на благо громади

Тепер, після кількох років “відпустки” пані Наталія повертається у політику, щоб запропонувати вінничанам свій план розвитку міста. 

Упорядкування дорожнього руху, “розвантаження” міста від заторів. Завершення будівництва ділянки об`їзної дороги  Немирівське шосе – Гніванське шосе. Будівництво нового мосту по вулиці Скалецького до Старого міста. Це надасть можливість зменшити в місті транспортні потоки та виключити транзитний рух вантажних автомобілів.

Ліквідація посередників в системі розрахунків за комунальні платежі, які незаконно збагачуються за рахунок вінничан.

Постійний суворий контроль за формуванням об`єктивних тарифів на комунальні послуги. Газ, вода та опалення мають бути доступні кожному мешканцю Вінниці, а тарифи – обґрунтованими.

Ремонт та реставрація житлового фонду на засадах 20% на 80%. Якщо мене оберуть головою міської ради, а «ВО Батьківщина» матиме депутатську більшість, ми змінимо програму спільного ремонту багатоповерхових будинків – спільне фінансування робіт має бути не 70/30, а 80/20. За цією програмою проведемо перевірку черги на виконання будівельних робіт. Збільшимо відсоток фінансування з міського бюджету програми «Теплі кредити (Тепла оселя)».

Конкурс на обрання виконавців робіт має бути прозорим та неупередженим, а фірми-одноденки без матеріальних ресурсів та відповідного технічного оснащення не мають в ньому брати участь.

Генеральний план міста та його зміни має розглядати міська громада. Потрібний такий план, який би забезпечив захист історичних та архітектурних пам`яток, біля кожного будинку належну кількість місць для паркування автотранспорту, зони відпочинку, дитячі та спортивні майданчики.

Необхідно збільшити кількість прозорих офісів з метою усунення черг.

Якість питної води та проблема стічних вод. Багато років є невирішеними питання якісної питної води та стічних вод, яке хвилює всіх вінничан. Коли я працювала заступником голови Вінницької обласної ради, спільно із громадськими організаціями була створена офіційна комісія для моніторингу системи очищення питної води. Але, членів комісії на територію водоканалу не допустили. Система знезараження води хлорними та іншими хімічними сполуками не дозволяє досягти належного рівня. Потрібно залучати фахівців Європейського рівня для запровадження комплексної біологічної очистки води.

Має здійснюватись належний контроль роботи фільтрувальних станцій для запобігання неконтрольованих скидів каналізаційних вод у Південний Буг.

Необхідно впроваджувати адресні програми підтримки малого та середнього бізнесу для створення рівних умов ведення підприємницької діяльності, що допоможе зменшити рівень безробіття і створити нові робочі місця.

До належного рівня має бути збільшене бюджетне фінансування закладів середньої освіти та лікувальних закладів. Пандемія коронавірусної хвороби поставила перед медициною нові проблеми. Якщо містяни оберуть мене головою місцевої громади, я ініціюю закупівлю необхідної кількості апаратів штучної вентиляції легенів, МРТ та іншого обладнання для діагностики та лікування в муніципальні лікарні за бюджетні кошти.

Обладнання для діагностики та лікування небезпечних інфекцій має регулярно закуплятись та оновлюватись на підставах фахових розрахунків. І це має бути постійно передбачено в міському бюджеті незалежно від епідемічної ситуації.

Вінничани мають отримувати безкоштовні медичні послуги, що гарантовано Конституцією України.

Заборона грального бізнесу. При необхідній кількості депутатів від «ВО Батьківщина», міська рада заборонить відкривати у Вінниці закладів грального бізнесу.

Необхідно переглянути та зменшити податок на землю.

По дорозі із “Батьківщиною”

Політичний шлях Наталії Солейко тісно пов’язаний із ВО “Батьківщина”. І справді, було б дивно, якщо б ця талановита жінка не опинилася у команді Юлії Володимирівни Тимошенко.  

“Батьківщина” подобається мені тим, що партія вже більше двадцяти років не змінює своєї ідеології. Тим, що в партії є постійний лідер, який не переходить з одного політичного проєкту в інший, аби тільки залишитися при владі. Тимошенко має неймовірну працездатність, для досягнення результату може працювати цілодобово. По кожному питанню має вичерпну інформацію, завжди пам`ятає всі необхідні факти, цифри. А ще, Юлія володимирівна вміє слухати і прислухатись до всіх. Може пересічного громадянина запитати, як він бачить вирішення тієї чи іншої проблеми, і взяти його думку до уваги. Всі свої справи вона доводить до кінця”, - говорить Наталія Петрівна про очільницю партії.

Жінок та лікарів - до влади!

Не зайвим буде сказати, що лікар на чолі Вінниці вже був. Кожен школяр знає видатного керманича міста Миколу Оводова, під час роботи якого Вінниця розцвітала. А от жінки у кріслі міського голови ще не було. Цю тенденцію, вважає Наталія Солейко, час виправляти.

“Давно вже час жінці очолити Вінницю. Як медицина, так і місцеве самоврядування - абсолютно жіночі справи. Крім того, що я працюю у лікарні, я ще й викладаю у медичному університеті. Студенти питають: “Як ви, жінка, стали хірургом, ще й дитячим?”. А я відповідаю, що хірургія, особливо дитяча - робота виключно жіноча. Жінки необхідні і у місцевій владі: ніхто, як жінка, не вміє з нічого зробити  затишок у хаті, обід та настрій. Тим більше, є й історичні приклади. З тих пір, як парламенти європейських країн складаються наполовину з жінок, їхня політика стала більш соціально орієнтованою. Бо саме жінці передусім потрібен комфорт, потрібно, щоб діти були здорові, нагодовані, щоб в оселі було тепло та охайно, а там де вони мешкають –  гарно та безпечно. Жінка у владі знає, як подбати про молодь, забезпечити здоров’я громади та чистоту на вулицях. І коли в українській політиці буде рівна кількість чоловіків та жінок, тоді можливо сподіватись на стрімкий розвиток нашої держави – України.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up