Гондолу «Джульєтту» спустили на воду. Скільки цьогоріч коштуватиме плавання

Гондолу «Джульєтту» спустили на воду. Скільки цьогоріч коштуватиме плавання
Фото: Фейсбук паб «Вінницька Реберня»
  • Вінницька гондола вийшла із зимівки. Її підфарбували, відреставрували, оновили декор та спустили на воду.

  • Поговорили з гондольєром Віталієм Гуменюком про те, як карантин змінив плани на літо і як ходитиме його «Джульєтта»

Гондолу «Джульєтту» спускали на воду позавчора, 5 травня. Зараз оновлений човен чекає закінчення карантину та початку відкриття навігації на Південному Бузі.

— Минулої зими гондола зимувала у нас в гаражі, — розповідає вінницький підприємець та за сумісництвом гондольєр Віталій Гуменюк. — Спеціально для цих цілей знімали 12 метровий гараж, адже човен великий — 9,5 метра довжиною і 1,5 завширшки. Цьогоріч, після того, як ми його відреставрувати та підфарбували, залишили зимувати у нас на причалі. Просто витягнули на причал, поставили на козли вверх ногами.

За словами Віталія Гуменюка пуста гондола важить 400 кілограмів, але для того щоб підняти та спустити її на воду не використовували кран.

Відео дня

— Працюємо в «три руки», підстеляємо колеса і тягнемо по них, — розповідає власник човна.

На воді «Джульєтту» додатково відвантажують для того, щоб вона була більш стійка і не перекинулась.

— Через те, що вона у формі банану, ми її додатково навантажуємо спереду вантажем у 100 кілограмів, — розповідає власник. — У нашому випадку це бетонні блоки, які тримають зонтики. Закидаємо 3–4 штуки для того, щоб вона мала більшу курсову стійкість.

Прогулянки можуть подорожчати

Фото гондоли, пришвартованої біля «реберні», з’явилось на Фейсбук сторінці закладу вчора, 6 травня. Під ним усіх охочих запрошують бронювати місця для прогулянок одразу після скасування карантину та відкриття навігації 1 червня.

— Навігація відкривається та закривається щороку по-різному. Все залежить від нересту риби, — розповідає Віталій Гуменюк. — Риба нереститься і прикріпляє ікру до різноманітної річкової рослинності. Її легко збити лишньою хвилею, веслом чи човном збити. І якщо ікра впаде на дно, де більш холодно вода, мальок з неї не вилупиться.

За словами Віталія Гуменюка «Вінницька реберня», а разом з нею і причал де стоїть гондола, знаходиться на зимувальній ямі та нерестилищі риби.

— За питаннями навігації щороку окремо слідкують іхтіологи, які дивляться чи вилупилась ікра. Це також залежить також від погоди, холодної чи теплої весни. Все може відбуватись на десять днів раніше чи пізніше, — розповідає власник гондоли.

Фото з минулорічних прогулянок Південним Бугом

До цього часу човен буде стояти біля причалу і чекатиме відвідувачів. Віталій розповідає, що поки місця для поїздок вінничани не бронювали. Також поки не зрозуміло скільки буде коштувати прогулянка. У тогорічний сезон пів години прогулянок на гондолі коштував 250 гривень.

— Реконструкція та реставрація гондоли обійшлась мені у більш як 50 000 гривень. Тому, можливо, ми переглянемо ціну поїздки, щоб підвищити амортизацію, — розповідає Віталій. — Можливо, зробимо її на 100 гривень дорожчою. Це не бізнес, а хобі, ми не заробляємо. Це більш для душі, а не для грошей.

Карантин поламав плани

Минулого року Віталій Гуменюк планував збільшити кількість гондол, довести в майбутньому їх кількість до 10–15. А також відкрити школу гондольєрів.

— Виявилось, що створення школи, з точки зору документообігу, не складне. Але має бути, в першу чергу, якась підстава, — розповідає Віталій. — Підставою може бути збільшення кількості гондол. А повністю документообіг пов’язаний з виробництвом гондол та отриманням європейського сертифіката я вже отримав. Це для мене величезна перемога. Приїжджав спеціально з Чехії інженер, який обміряв, важив човен на суші та на воді. Видав рекомендації що потрібно змінити. І ми, під рекомендації, реставрували гондолу.

Човен до реставрації

Віталій розповідає, що планував працювати над новими суднами, але поки залишив ці плани.

— Зараз все впирається у фінанси. Карантин змінив та відтермінував всі наші плани років на два, — розповідає Віталій Гуменюк. — Якщо входити в якісь нові проекти, які потребують фінансових вливань, потрібно мати якесь розуміння та план розвитку. А на цей момент ми маємо таку ситуацію, коли ніхто не знає, що буде через тиждень.
 

Читайте також:

Весілля в масках: скільки вінничан одружилось та розлучилось під час карантину

Злочини на карантині: як змінилась вінницька поліцейська статистика під час пандемії

Дитину кладуть в інфекційне через коронавірус. Що потрібно знати батькам?

«Щоденно приходять 300 — 400 людей». Вінничани масово стають на облік у центри зайнятості

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Petro Vasyliv

    У Венеції півгодини покататися коштувало сотню євро, але ж то справжня гондола, а не моторка бутафорська
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up