Флотилія гондол і РАЦС на воді. Як підприємець робить Венецію у Вінниці

Флотилія гондол і РАЦС на воді. Як підприємець робить Венецію у Вінниці
  • Віталій Гуменюк став першим гондольєром у Вінниці: по Південному Бугу плаває його гондола з ім’ям «Джульєтта», яка дісталася йому від діда.
  • Підприємець поділився планами на розвиток романтичного транспорту: серійне виробництво човнів, відкриття школи гондольєрів.
  • І нині веде перемовини з РАЦСом, щоб проводити весільні церемонії на човні.

Віталій Гуменюк — підприємець та за сумісництвом гондольєр. Венеціанський човен українського виробництва дістався йому від діда з Дніпра. З весни 2018-го катає вінничан і туристів по Південному Бугу. На перспективу Гуменюк планує зробити серійне виробництво гондол та відкрити школу гондольєрів, про що передає сайт shotam.info.

Чоловік хоче зробити Вінницю столицею романтики в Україні, бачить в гондолах значний потенціал та планує їх серійне виробництво.

— Поки що це тільки ідея. Але ми порахували вартість створення однієї — близько 5 тисяч доларів, — каже Гуменюк. — У Венеції кількість ліцензій на роботу гондольєром жорстко обмежена – лише 425. У Вінниці ми будемо робити нові човни по мірі необхідності, але не більше 15. Думаю, мої гондоли зроблять Вінницю столицею романтики та стануть туристичним магнітом для закоханих.

Відео дня

Гондола Віталія — «Джульєтта» — не є точною копією італійської. Параметри його човна: 9,5 метрів довжина, 1,5 метра ширина, 300 кілограмів вага. Венеціанська — довша на півтора метра, важча на 100 кілограмів та трохи вужча. А на допомогу гондольєру є електромотор.

Чоловік розповідав, що плавати на човні легко, коли немає сильного вітру. Адже тоді піднімаються хвилі та гондолу трохи трясе. Тепер замість Віталія гондольєром став його тесть.

— Тепер замість мене гондольєром став мій тесть, я навчив його всього, що знав сам. Він все життя був актором оригінального жанру – клоуном, якщо по-простому. При цьому у нього є досвід керівництва школами акторської майстерності. Тож коли ми запустимо серійне виробництво гондол, у мене уже буде людина з педагогічним досвідом, яка навчить азів професії майбутніх гондольєрів.

Водночас, у підприємця вже є план на новий проект — зробити офіційну весільну церемонію в гондолі

— Пропозицію своїй коханій за родинною традицією також зробив у гондолі. А потім прямо у цьому човні проходила моя весільна церемонія. Зараз веду активні переговори з РАЦСом, як юридично зробити так, щоб у мене на причалі була можливість офіційного розпису людей. Так що це вже не рекламний хід для гондоли, це початок нового проекту в проекті – весільна частина, — каже Гуменюк.

Про його історію і появу «Джульєтти» у Вінниці читайте в матеріалі: «Я у мами гондольєр». Історія підприємця, який робить «Венецію» у Вінниці

Читайте також:

Фото, відео: архів «20хвилин»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Таронтуй

    І де там флотилія?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up