Дитину кладуть в інфекційне через коронавірус. Що потрібно знати батькам?

Дитину кладуть в інфекційне через коронавірус. Що потрібно знати батькам?
  • З пандемією коронавірусу або й іншими захворюваннями ніхто не застрахований від хвороби.

  • Якщо будете дотримуватись карантину — ризик захворіти зменшується. Але завжди варто бути напоготові.

  • Розпитали, як в карантин працює дитяча інфекційна лікарня. А також склали інструкцію яка, сподіваємось, вам ніколи не знадобиться.

У Вінницькій області вже 454 підтверджений випадок захворювання на COVID-19. Якщо у когось з ваших близьких зареєструють коронавірусну хворобу, то швидше за все відправляться на самоізоляцію. У більшості випадків перебіг цієї хвороби схожий на грип і підстав для госпіталізації немає. Але якщо з’являться ускладнення у вигляді утруднення дихання, жару якого не можна збити — таких пацієнтів везуть в до інфекційної лікарні.

Зібрали коротку інструкцію, що потрібно взяти з собою та про що подбати заздалегідь. Поговорили з директоркою Вінницької обласної дитячої інфекційної лікарні Людмилою Бровінською.

— До нас зазвичай поступають діти по невідкладних ситуаціях, у нас немає планового лікування та планових госпіталізацій. Ні в попередні часи ні тепер. До нас поступають, або за направленням лікаря швидкої допомоги, або за направленням лікаря сімейної медицини, який може відправити її з дому, або з прийому. Дуже  рідко бувають такі ситуації, коли в дитини судому, батьки хватають її на руки і самі власною машиною їдуть в лікарню.

Відео дня

— Які документи потрібно з собою брати?

— У зв’язку з реформою напевно будемо брати документи батьків, але поки що ми нікого не просили. Тому що в ситуації, коли дитину привезли з судомами, а з високою температурою ми не починаємо огляд з того, що запитуємо, що у мами є з собою. А дитину швидко відправляємо в маніпуляційну, або в реанімаційне відділення і там надаємо їй допомогу. Інше питання, коли це планова лікарня. Там чітко прописані правила госпіталізації.

Чи можуть батьки відмовитись від госпіталізації дитини?

— Батьки також несуть відповідальність за здоров’я дітей. Вони можуть написати відмову, як і на швидкій, так і коли поступають на стаціонар. За виключенням, якщо є загроза життю дитини. Тоді ми можемо їх не послухатись і забрати дитину до відділення і можна навіть викликати правоохоронні органи, щоб надати дитині допомогу. Але за всі роки, що я тут працюю, такої ситуації жодного разу не було. Зазвичай батьки все самі розуміють.

Як на рахунок їжі, потрібно про це турбуватись?

— Всі госпіталізовані у стаціонар діти отримують харчування. Харчування те, яке відповідає саме вимогам лікарняної їжі. При надходженні дитини у стаціонар батькам розповідають, що можна принести дитині, чого не можна. Тому що, при різних патологіях є певний перелік продуктів, який вживати не можна. При коронавірусі у дітей також можуть бути супутні патологія і прояви можуть бути різні. Це все індивідуально. У кожному конкретному випадку з батьками працюється індивідуально.

Дитину покладуть в палату з іншими хворими на коронавірус?

— Особливість інфекційних стаціонарів в тому, що вони мають бокси, які абсолютно ізольовані один від одного. У них вхід через вулицю, передбачені передбоксники і немає ніякого контакту між хворими немає. Хворі на коронавірус та інші патології знаходяться в іншому крилі та взагалі не перетинатися. Працює навіть інший персонал.

Якщо дитина почуває себе краще, чи можна її виписати на самоізоляцію?

— Якщо дитина отримала курс лікування і самопочуття дозволяє бути в амбулаторних умовах, звичайно, є право виписати її на самоізоляцію під нагляд сімейних лікарів. А батьки повинні дати свою згоду, що вони будуть перебувати з дитиною на самоізоляції.

Дитина буде лежати сама, чи можна бути біля неї?

— Дивлячись які діти, якщо це дорослі вони лежать самі. Маленькі лежать з батьками.

Що буде потрібно дитині в лікарні, що брати з собою?

— Якщо говорити про коронавірусних хворих, то вони харчуються лише з одноразового посуду. Який після прийому їжі знезаражується та утилізується. Посудом, яким ми користуємось у звичайних умовах, він у нас особливий. Він весь з нержавіючої сталі. Його щоразу дезінфікують, прожарюється у сухо жаровій шафі. З дому ніякого посуду брати не потрібно. А одяг, предмети догляду, це все дуже особисте, батьки вирішують самі. Хтось бере спортивний костюм, піжаму дитині, кофту, тапочки.

Читайте також:

«Щоденно приходять 300 — 400 людей». Вінничани масово стають на облік у центри зайнятості

«Тестуватись хочуть всі». Як працює бригада медиків, що виїжджає на коронавірус

«Хобі може стати роботою». Вінничанин розробив мобільний додаток для занять спортом

Як правильно доглядати за хворим на коронавірус вдома. Розповідає лікар

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Леся Могилевич

    А из скилькох рокив дити ззалишаються сами?

    Леся Могилевич reply Леся Могилевич

    Лёля Семенова спасибо.

    Лёля Семенова reply Леся Могилевич

    Леся Могилевич, с 6 лет
  • Фаркаш Олена

    Брешіть побільше я лежала в дитячій інфекційній з малим з поносом і з лікар приходив на огляд і мед сестри. І у мене слабке здоровя і всі живі і здорові.
  • Елена Невенгловская

    Про благодійну мзду,чого не питаєте?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up