Вінницькі депутати в умовах війни

В умовах повномасштабного наступу росії на Україну, який розпочався 24 лютого, Вінницька міська рада, окрім гуманітарної діяльності, продовжувала свою звичну для мирного життя діяльність. Протягом останніх трьох місяців у Вінниці не припинялись засідання профільних комісій та сесій міської ради, депутати в цій частині своїх обов’язків продовжували свою роботу, що часом переривалась оглушливим звуком сирен, який лунав на даху будівлі міської ради. 

Продовжувала свою діяльність і громадська кампанія «Атестація депутатів місцевих рад», зокрема у рамках кампанії започатковано новий цикл тематичних матеріалів, в яких ми розповімо, як працюють депутати в цих умовах. 

Отже, з часу російської агресії було проведено п’ять пленарних засідань Вінницької міської ради, одне з яких було позачергових, що є доволі нетиповим для ВМР. Єдиним питанням, що було винесено на це засідання, було звернення Вінницької міської ради до міжнародної спільноти, США, Великобританії, ООН та всіх країн Північноатлантичного альянсу щодо закриття повітряного простору над Україною. Усі 43 присутні депутати проголосували «за» одностайно, зокрема й присутні на засіданні депутати від “ОПЗЖ” Олександр Педорченко і Микола Яременко. Їхні колеги Роман Аксельрод, Ігор Горлачов та Сергій Грушко на засідання не прийшли. Також немає жодної підтвердженої інформації щодо саморозпуску фракції “ОПЗЖ” у Вінницькій міській раді.

Загалом же 46 депутатів Вінниці з часу повномасштабного наступу залишились у місті і беруть участь у роботі ради (85% від загальної кількості депутатів). 

Троє депутатів перебувають за межами міста. Це Маргарита Юрчак (ПП «Слуга народу»), яка повідомила, що виїхала з України разом з дітьми, але займалась волонтерською діяльністю.  
 


Світлана Ярова (ПП «Українська стратегія Гройсмана») теж виїхала у безпечне місце.

Віктор Торкотюк (ПП «Українська стратегія Гройсмана») – військовослужбовець і єдиний з депутатів Вінницької міської ради, хто безпосередньо захищає Україну.

Не вдалось знайти інформацію щодо місця перебування п’яти депутатів міської ради – Олега Бабійчука (ПП «Українська стратегія Гройсмана»), Юлії Головчук (ПП «Слуга народу»),  Ігоря Горлачова (“ОПЗЖ”), Сергія Грушка (“ОПЗЖ”) та Андрія Піжевського (ПП «Українська стратегія Гройсмана»). Це відносно велика частка від загальної кількості депутатського корпусу Вінниці – 9%.

Судячи з постів у соцмережах, 20 депутатів так чи інакшеі займаються волонтерством з часу початку повномасштабного вторгнення (37% від загальної кількості депутатів). Найбільше серед них представників ПП «Українська стратегія Гройсмана» - Петро Бабій, Світлана Василюк, Алла Власюк, Лілія Дишкант, Віктор Мацера, Олександр Мельник, Дмитро Мира, Дмитро Науменко, Володимир Онофрійчук, Юлія Приймак, Тарас Присяжнюк, Вячеслав Терліковський, Олександр Чернега та Світлана Ярова.

Серед активних волонтерів також є три представника ПП «Європейська солідарність» – Олена Верлан-Кульшенко, Юлія Понайотова та Павло Чайковський, а також троє представників ПП «Слуга народу» - Віталій Плясовиця, Олександр Теренчук та Маргарита Юрчак. 

Так, Алла Власюк (ПП «Українська стратегія Гройсмана») продовжила свою волонтерську діяльність, яку вела і до 24 лютого.
 


Також продовжили займатись вже знайомою справою і Катерина Поджаренко (ПП «Українська стратегія Гройсмана») та Олена Верлан-Кульшенко (ПП «Європейська солідарність»).
 



 
А депутат Олександр Теренчук (ПП «Слуга народу») завдяки творчій діяльності, яку він провадив до війни, зміг організувати колег по «гумористичному табору» та створити «Батальйон підвищення бойового духу Вінницькі» (складається з артистів з Вінниччини) та «Батальйон гарного настрою Поділля» (Збірна команд ліги сміху "Відпочиваємо разом" м. Хмельницький , "Наш Формат" Кам’янець – Подільський, "Вінницькі" Вінниця) та збирає кошти на потреби ЗСУ.
 



Та повертаючись до прямих обов’язків депутатів місцевих рад, зокрема обов’язку проводити особистий прийом громадян не рідше одного разу на місяць, то активістам громадської кампанії «Атестація місцевих рад» вдалось підтвердити інформацію щодо лише двох депутаток міської ради, які провадять такий прийом. Це Алла Власюк і Світлана Ярова. Обидві є представницями ПП «Українська стратегія Гройсмана».
Так, Алла Власюк у квітні провела особистий офлайн-прийом громадян.
 


Світлана Ярова повідомила, що проводить прийом телефоном та онлайн. Щодо проведення прийому іншими депутатами не вдалось знайти жодної інформації.

Стосовно звітування перед виборцями, то лише 8 депутатів встигли прозвітувати до 24 лютого. Це майже 15% загального складу ради. Прозвітували 5 депутатів від ПП «Українська стратегія Гройсмана» - Світлана Василюк, Алла Власюк, Антоніна Іващук, Світлана Куца та Віктор Перлов, а також троє депутатів від ПП «Слуга народу» - Сергій Борзов, який звітував на публічному звіті Вінницької обласної організації політичної партії "Слуга народу" 28 грудня 2021, Юлія Головчук та Маргарита Юрчак. Інші депутати ще до 24 лютого повідомляли, що планують проводити свій звіт у березні-квітні, проте з об’єктивних причин ця робота була перенесена на більш відповідний час.

А от щодо роботи у комісіях та пленарних засідань сесій, то тут дисципліна депутатів є набагато вищою. Усі депутати відвідували комісії та сесії тією чи іншою мірою, показники пропусків засідань не є вищими, ніж до вторгнення. 

Отже, як бачимо, депутати Вінницької міської ради частково «поставили на паузу» свою депутатську діяльність і, як уся країна, в більшості кинули свої сили на допомогу ЗСУ, підрозділам Тероборони та переселенцям. Повністю підтримуємо вибір тих, хто усіма силами бореться за нашу спільну перемогу і будемо й надалі повідомляти вас про те, чим займаються депутати Вінницької міської ради у часи повномасштабної війни росії проти України!

Докладніше про громадську кампанію «Атестація депутатів місцевих рад» за посиланням
За постійними оновленнями кампанії можна слідкувати: 
На вебплатформі Атестація депутатів місцевих рад
В соціальній мережі Facebook на сторінці «Місцеві депутати. Атестація» 

Коментарі (0)

 ГО «Центр громадської активності «Результат» у межах всеукраїнської громадської кампанії «Атестація...

У середу, 13 грудня, о 11:30 відбудеться пресконференція «Результати проведення прийому громадян депутатами Вінницької...

ГО «Центр громадської активності «Результат» у межах громадської кампанії «Атестація депутатів місцевих...

Як вінницькі депутати відвідували сесії та комісії у 2022 році

ГО «Центр громадської активності «Результат» у рамках громадської кампанії «Атестація депутатів місцевих...

Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні Від читача 16:59 Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up