Нові обличчя у Вінницькій міській раді

На 46-й позачерговій сесії міської ради 29 листопада  відбулись зміни в складі депутатського корпусу. Свої повноваження припинили два депутати: Андрій Очеретний та Ігор Скоромний.
  
Нагадуємо, Андрій Очеретний був депутатом  6 та 7 скликання, представляв партію “Блок Петра Порошенка «Солідарність». У той час він проводив особисто депутатський прийом згідно з графіком, активно вів (і веде) свою сторінку в соціальній мережі Facebook, проводив публічне звітування та оприлюднив звіт на сайті міської ради, майже не пропускав засідань постійної комісії міської ради з питань промисловості, підприємництва, транспорту, зв’язку та сфери послуг, яку він очолював, а також засідань сесії. Загалом Андрій Очеретний отримав оцінку «4» за результатами моніторингу його діяльності кампанією «Атестація депутатів місцевих рад». Він припинив свої повноваження у зв’язку з призначенням його в.о. заступника міського голови замість Владислава Скальського, який зараз очолює Вінницьку ОДА. 

Ігор Скоромний також був депутатом 6 та 7 скликання Вінницької міської ради, представляв партію “Вінницька Європейська стратегія”. Щодо його досвіду роботи, то телефон, який був вказаний на сайті міської ради як його, належав фірмі, на якій він працював, і сконтактувати з депутатом було неможливо, оскільки співробітниця фірми не володіла інформацією. Депутатський прийом здебільшого проводили помічники і, хоча у нього і є сторінка у Facebook, але вона зовсім не активна. Дещо гіршою була і дисципліна депутата у відвідуванні засідань постійної комісії, до складу якої він входив, а також засідань сесії міськради. Проте загалом за результатами моніторингу його діяльності кампанією «Атестація депутатів місцевих рад» він теж отримав оцінку «4».  Нагадуємо, що Ігор Скоромний був одним з найбагатших депутатів Вінницької міської ради у 2018 році. Ми уже раніше аналізували декларації депутатів та повідомляли, що родина депутата отримала дохід у 2018 році сумарно в розмірі 5 мільйонів 583 тисячі 529 гривень. 

Міський голова Сергій Моргунов на сесії повідомив, що Ігор Скоромний у зв’язку з переходом на іншу важливу роботу, несумісну з депутатською діяльністю, написав  заяву про припинення депутатської діяльності.

Після завершення 46-ї сесії розпочалась 47-а сесія, на якій голова Вінницької міської виборчої комісії Дмитро Шевчук повідомив, що 29 листопада було скликано засідання Вінницької міської виборчої комісії Вінницької області. На засіданні прийнято рішення щодо реєстрації депутатів Вінницької міської ради - Дмитра Мири (ПП «Вінницька Європейська стратегія») та Сергія Кушніра (“БПП «Солідарність»). Дмитро Мира долучився до постійної комісії міської ради з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи, а Сергій Кушнір став членом постійної комісії міської ради з питань промисловості, підприємництва, транспорту, зв’язку та сфери послуг. 

Замість Андрія Очеретного головою постійної комісії міської ради з питань промисловості, підприємництва, транспорту, зв’язку та сфери послуг  відтепер буде Роман Андронійчук

Що відомо про нових депутатів?

Дмитро Мира з 2016 року був директором КЗ «Центр підліткових клубів за місцем проживання». Згідно з його декларацією, у володінні родини Дмитра Мири знаходяться дві квартири, дві земельні ділянки, недобудований житловий будинок та автомобіль Nissan Pixo. За 2018 рік Дмитро Мира отримав заробітну плату в розмірі 192 тис. 935 грн у КЗ «Центр підліткових клубів за місцем проживання», а також 4 305 грн від продажу продуктів тваринництва у ТОВ «Лумелі». Також депутат задекларував 128 тис. 500 грн готівкових коштів, якими володіє його родина. Дмитро Мира з 2016 року очолює ГО «Вінницька Європейська стратегія».

Наразі на сайті міської ради можна ознайомитись із графіком проведення депутатського прийому, контактним телефоном та електронною поштою депутата, проте відсутні його декларація та біографія.

Сергій Кушнір був з 2016 по 2017 рік заступником міністра Кабінету Міністрів України. Далі призначений заступником Державного секретаря Кабінету Міністрів України. Декларацію за 2018 рік Сергій Кушнір подав як заступник голови Наглядової ради ДП "НЕК "Укренерго". Згідно з нею, він володіє земельною ділянкою та садовим будинком у Стрижавці, а також кімнатою площею 14 кв. м у Києві. У 2018 році Сергій Кушнір заробив 780 тис. 332 грн, працюючи у Кабміні. Із задекларованих активів новий депутат Вінницької міської ради володіє 683 тис. грн. та 10 тис. 500 дол. США.

Ми будемо пильно спостерігати за діяльністю та статками нових депутатів.

Наразі за постійними оновленнями кампанії можна стежити: 
В соціальній мережі Facebook на сторінці «Місцеві депутати. Атестація» 
Докладніше про громадську кампанію «Атестація депутатів місцевих рад»

Громадська кампанія «Атестація депутатів місцевих рад» спрямована на сприяння вирішенню проблеми низького рівня відкритості, прозорості та підзвітності виборцям депутатів 23 місцевих рад з 17 областей України, а також підвищення поінформованості громадян про діяльність місцевих депутатів. Проект «Атестація депутатів місцевих рад» реалізується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України» разом з партнерськими організаціями з 16-ти регіонів України за підтримки Національного фонду демократії (NED, США). У 2016 році апробація методології відбулася в місцевих радах Одеської області за підтримки Міжнародного фонду «Відродження», з 2018-го року за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» відбувається розробка веб-платформи «Місцеві депутати. Атестація».

Коментарі (0)

 ГО «Центр громадської активності «Результат» у межах всеукраїнської громадської кампанії «Атестація...

У середу, 13 грудня, о 11:30 відбудеться пресконференція «Результати проведення прийому громадян депутатами Вінницької...

ГО «Центр громадської активності «Результат» у межах громадської кампанії «Атестація депутатів місцевих...

Як вінницькі депутати відвідували сесії та комісії у 2022 році

ГО «Центр громадської активності «Результат» у рамках громадської кампанії «Атестація депутатів місцевих...

Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up