Молодь йде на вибори 25 жовтня 2015 року

Останнім часом чую, що краще обирати того, хто був, бо він щось зробив. Давайте розглянемо наступний приклад. Ви власник маленького магазину, в якому продаються продукти харчування. Ви собі на роботу взяли жінку - продавця, звати Ганна. Закупили їй товар, касовий апарат, обладнання, цінники, ваги, визначили вартість товару, і встановили графік роботи, підписали трудовий договір. Вона почала працювати. Через деякий час вам ваші знайомі кажуть, що ваш магазин не працює згідно графіку, іноді продукти не якісні, обслуговування неналежне, в магазині не прибрано тощо.

За місяць до закінчення договору, вам продавець Ганна звітує, що :

1) вона завжди прибирали в магазині;

2) вона продавала якісні продукти харчування, іноді на деякі робила знижку, деякі взагалі безкоштовно віддавала. На ваше питання чому так? Вона казала, що люди які приходили за продуктами іноді не могли розрахуватися і тому вона робила знижки! А ви їй: Я ж недоотримав прибуток? А як же правила роботи?

3) вона вирішила пофарбувати фасад магазину, щоб всі бачили який успішний і гарний магазин. А ви їй як так? Адже це зараз не головне, головне зробити магазин теплим і комфортним, щоб менше платити за комунальні послуги. А вона Вам каже, що утеплення ніхто не побачить, а гарний, новий фасад побачать всі покупці.

4) і т.д. і т.п.

Ви стоїте і не розумієте, хто визначає пріоритети у Вашому магазині ви чи найнятий робітник?!

У кінці звіту вона Вам говорить, що багато чого вона не встигла зробити, що зараз вона написала план подальшого розвитку магазину, де зазначила, що буде продавати якісний товар, буде прибирати в магазині ще краще, що магазин буде працювати згідно графіку і ще додатково вночі і т.д. Але ви розумієте, що ці всі пункти записані в трудовому договорі і це обов’язок Ганни?!

В цей час до вас приходить інша дівчина - Олена, яка каже, що готова теж працювати продавцем у магазині. Її аргументи: "У мене немає досвіду роботи, але я точно готова виконувати всі вимоги трудового договору. Буду робити все, щоб в магазині було чисто, відкривався вчасно. І крім усього цього буду з Вами, власником, радитися як далі розвивати магазин, де взяти додаткові інвестиції для розширення магазину. Розказуєте про своє бачення, що треба зробити, щоб зменшити витрати на утримання магазину, в тому числі і комунальні платежі і т.д.

Скажіть, якщо ви власник, яким буде ваш вибір:

Перший варіант. Залишити продавця Ганну, яка вже працювала останній рік. Хоча вона іноді трохи нечесно поводилася, не завжди виконувала свої обов'язки, її відношенням до роботи не задоволені ваші знайомі і клієнти. Але ви обираєте її, бо ви з нею вже знайомі довгий час, вона вже з досвідом та є шанс, що вона буде менше красти, можливо вона виправитися, почне виконувати вимоги договору?!

Другий варіант. Взяти нову дівчинку Олену, можливо без досвіду, але з новими ідеями, з відповідальним відношенням до роботи, з власним баченням розвитку вашого магазину тощо.  Так, можливо це ризик. Але ви точно розумієте, так як було Ви не хочете і погану роботу Ганни ви точно знаєте і бачите. А сьогодні у вас є велике бажання, щоб робота магазину приносила прибуток і задоволення у клієнтів. Ви згадайте стару мудрість, що “коли в публічному домі падає рентабельність, то ліжка рухати не варто, це не допоможе, треба міняти ..людей”.

 

Так чому, ми народ, власники нашого села, селища, міста, країни, слухаючи звіти депутатів, знаючи як вони відпрацювали, все одно намагаємося виправдати їх і знову наступаємо на ті самі “граблі” - обираємо того самого, бо у нього досвід, він відомий, інших я взагалі не знаю.

По перше, в обов'язки місцевої влади насправді  входить ремонт доріг, будівництво та ремонт дитячих садків, будівництво лікарень, вело доріжок, розвиток інфраструктури і т.д. і саме цікаве, що вони це роблять за наші з вами кошти, і потім за наші кошти ще нам звітують через борди і газети!?

По друге, вони є слугами народу і їх якість роботи залежить від правильного визначення пріоритетів у своїй діяльності. Їх звіт повинен бути не про те, що вони зробили за наші з вами кошти для нашого села або міста, а з інформацією, що вони зробили, щоб зберегти і примножити гроші громади, в тому числі і при оплаті за комунальні послуги. Задавайте їм питання, що вони зробили, щоб залучити інвестиції в місто або село і скільки було залучено таких коштів, що вони зробили, щоб покращити умови роботи малого та середнього бізнесу, а не просто зробити “прозорі двері” і т.ін.!?

Сьогодні завдання для місцевої влади правильно обирати пріоритети для витрачання коштів громади, хоча би запитувати у жителів, що треба на їх думку зробити першочергово?! Але і жителі можуть впливати на роботу місцевої влади через вибори. Давайте пам’ятати, що згідно ст. 5 Конституції України: носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ. Народ здійснює владу безпосередньо і через органи державної влади та органи місцевого самоврядування.

І сьогодні, треба зрозуміти, що місцеві вибори-2015 - це питання репутації України и тест на відповідність української політики Європейським демократичним стандартам.

Давайте разом зробимо те, що ніколи не робили! Підемо на вибори (навіть якщо ви ніколи не ходили на вибори) і зробимо свідомий вибір!

І головний вибір повинні зробити молоді люди!

 



 

Коментарі (0)

За п’ять місяців 2016 року 9 людей загинуло у Вінниці. Останнє ДТП забрало 5 людей, які не прожили і 30 років! Чи можна врятувати...

Как делают дороги в Чехии

Как делают дороги в Чехии и для тех, кто дочитает текст в подарок фото как делают дорогу в Виннице 1) Запрещены подряды....

Нещодавно у мене була цікава розмова з учнем Олегом (ім’я змінене), який приїхав до Вінниці за декілька сотень км з невеликого...

Останнім часом чую, що краще обирати того, хто був, бо він щось зробив. Давайте розглянемо наступний приклад. Ви власник...

Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 Церковний календар на травень 2024 року: дата Великодня та інших важливих релігійних свят 19:43 На Вінниччині три медзаклади надають безкоштовну допомогу передчасно народженим немовлятам 18:07 Дванадцять класів та три роки профільної освіти: як зміниться навчання у вінницьких школах 17:46 Додому «на щиті» повертається Андрій Коценко, який понад рік вважався безвісти зниклим Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 17:44 Моделі морських дронів і корвету «Вінниця». Фінішував чемпіонат з судномодельного спорту photo_camera 16:33 Через низький рівень вакцинації на Вінниччині зростає кількість хворих на кашлюк 15:50 Найцікавіші відео про Вінницю. Яким наше місто бачать у різних популярних проєктах? play_circle_filled 15:24 До лав Небесного війська приєднався Геннадій Шуліков з Вінниччини 14:12 Уродженця Вінниччини генерала Олександра Яковця призначили головою Адміністрації Держспецтрансслужби 12:42 Наркозбувачка з Вінниці знову попалась на зберіганні наркотиків у великих розмірах photo_camera 11:47 Вінниця в Instagram. Кращі фото за тиждень, що минає photo_camera 11:23 Під час масованої ракетної атаки ворог серйозно пошкодив обладнання на чотирьох ТЕС 10:21 В останню земну путь вінничани проводжатимуть Костянтина Шушкова 09:07 Сьогодні відзначають Всесвітній день ветеринара. Історія, заборони та прикмети 27 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up