Саме з лозунгом «Мир! Труд! Май!» асоціюється у нас свято першого травня. І багато хто впевнений що це свято вперше з’явилося у радянському союзі, хоча насправді, день міжнародної солідарності трудящих, а повна назва цього свята звучить саме так, почали святкувати, а точніше, започаткували, ще в середині 19-го сторіччя, коли Австралійські робочі вийшли на демонстрацію з вимогами про скорочення робочого дня до восьмигодинного. Зараз це свято відзначається у 142 країнах.
У нас же правила святкування дня солідарності трудящих не мають абсолютно нічого спільного з трудящими. Вже не проводяться паради, або суботники. У наш час два основних варіанта святкування – це шашлики або традиційний старослов’янський обряд закопування картоплі у землю.
І якщо з таїнством обряду закопування картоплі ми трохи погано знайомі, то ритуалами обжарки м’яса ми буквально на «ти»! І керуючись власним, і не тільки досвідом, можемо дати декілька порад щодо святкування першого травня.
- Виїжджаючи на природу слід пересвідчитись у наявності магазинів поряд з вашим місцем відпочинку. Скільки б ви продуктів не брали, все-одно доведеться збігати ще за одною.
- Жарити м’ясо слід довіряти людині, яка приїхала пізніше всіх. Алкоголю в крові у нього менше, і шансів отримати пережарений шашлик стає також менше.
- Заздалегідь визначіть хто у вашій компанії наймолодший, адже для реалізації першого пункта вам потрібна саме така людина.
- Якщо ви берете з собою на відпочинок вудки або спінінги, перевірте спочатку чи є водоєм біля місця вашого відпочинку.
- І головне, старайтесь вибирати місце відпочинку поряд з місцями, де інші відпочиваючі закопують картоплю. Так ви можете насолодитися і смачним м’ясом, і переглядом інших звичаїв!
Насправді, кожен святкує так, як він хоче, на шашликах, на городі, на дивані, чи на роботі. Головне, що якщо у вас не вийде відпочити першого травня, не забувайте, у вас е ще три вихідних! Зі святом!