Громадська рада...переміни?

Відвідав учора установчі збори Громадської ради при Вінницькій обласній раді. Враження і відчуття, як кажуть змішані...

Окунувся в чиновницьку атмосферу, пройшовся по коридорам влади, відчув легку ностальгію... Да, одразу після закінчення Вінницького політеху мав досвід роботи на державній службі в Управлінні економіки Вінницької ОДА, а пізніше активно займався громадською діяльністю...

Отже, Громадська рада 7 скликання. Головне питання, з яким я йшов на установчі збори - будуть якісь суттєві зміни чи все залишиться на рівні пустослів'я і переливання з "пустого в порожнє"?

Установчі збори відвідав голова Обласної ради з двома заступниками

 Подали документи 114 громадських організацій. Початок затримався на 40 хв...

Усім видали мандати, роздаткові і бюлетені для виборів голови.



Інтрига з вибором голови ради зберігалась до самого кінця, хоча можливо тільки для мене)

Руслана Харковенко, голова ради 6-го скликання відзвітувала про роботу, враження непогане - видно, що людина старалась щось зробити, хоча про значні здобутки не йшлося..
Перший виступ і сюрприз... викривальна промова діючого депутата (не зафіксував імені). Мовляв Громадська рада це маріонетка в руках декількох людей, а більшість організацій, що в ній присутні, липові.. зал заворушився)

Далі по списку, головуючий, секретар, лічильна комісія. Потім одразу пропозиція прийняти все за основу (положення) і перейти до найцікавішого - виборів голови.

Пропозиції Ігора Шевченка, внести зміни в склад правління, досить слушні, як на мене. Узагалі лише Шевченко і ще декілька людей були  активними, на противагу переважній більшості - яка сиділа і приречено спорстерігала за тим, що відбувалось.

Схвалиили пропозиції і ще декілька поправок і перейшли до голосування за Голову.
Висунуто 6 кандидатів, двое одразу знялись, і ще двоє соромязливо намагались "взяти самовідвід" однак їх вмовили) цього не робити. В результаті 4 кандидата і наступне розподілення голосів

Петро Бойко  - 26
Наталія Морозова - 48
Ігор Шевченко - 12
Пилип Продивус - знявся під час свого представлення.

Отже, головою Громадської ради обрана Наталя Морозова - директор Бібліотеки ім. Тімірязева, з чим її і поздоровляємо! 

Декілька раз пересікалися з нею в роботі - склала враження врівноваженої і дієвої людини. 

Далі обрали 4-ох заступників по напрямках, а вибори голів комісій залишили на наступне засідання.

Відповідаючи на своє питання мушу зазначити, що помітив певні ознаки активізації. Хочеться звичайно щоб нова рада працювала ефективно, не стала ще одним "паперовим" обєднанням і дійсно впливала на процеси в регіоні.

Записався в комісію ровитку підприємництва, промисловості та інвестиційної політики.

Замість запланованих 2 годин захід зайняв 3,5 години))
Сподіваюсь, що подальша робота буде більшь чіткою.

Коментарі (6)
  • Попик Славик

    гена где и какая партия больше платит за теми ты.не правда ли?
  • Попик Славик

    гена что ты сделал полезного обществу?
  • Анонім

    "Відповідь проста, щоб контролювати вдаду і приймати участь в рішеннях на етапі прийняття" -

    Три місяці тому спілкувався із юристом зі Швейцарії. У них  місцеві громади пишуть проекти рішень, узгоджують їх, а "влада" виконує роль нотаріуса - засвідчує таке рішення. Основна форма прийняття рішень - референдуми різних рівнів (хоча і за жорсткими правилами).



    Не треба контролювати Раду - треба вміти чітко формулювати те чого ми хочемо, а вона нехай це затверджує. Тільки тоді можна говорити про справжню демократію.



    Але для цього треба, аби громадськість чітко розуміла, чого вона хоче.. Я так розумію, що у Громадській раді таким розумінням володіє 4-5 чоловік.

    Генадий Полищук reply Анонім

    Як показує досвід, владу таки потрібно контролювати. А крім того ще й формувати, підказувавати і самому розробляти рішення тих чи інших питань.

    Погоджусь, що насправді професійних людей не так багато, у тому числі і в Громадській Раді, разом з тим їх стає більше і мені здається що це незворотний процес
  • Anonymous

    Пособирались бездельники, посидели, поговорили ни о чем и разошлись ..... И зачем это сборище?

    Генадий Полищук reply Anonymous

    Питання правильне "зачем это сборище?"

    Відповідь проста, щоб контролювати вдаду і приймати участь в рішеннях на етапі прийняття, а не тоді коли уже пізно і лише прямий протест може щось змінити.

    Чи ефективна Громадська рада? на даний момент, на мою думку - на 10% від свого потенціалу, а могла б легко бути більш ефективною
Мені потрібен маркетолог...!?!

У бізнес-клуб часто звертаються з різноманітними запитами. Останній місяць порадував рядом звернень які, незважаючи...

Чи знайомі ви з терміном НЕТВОРКІНГ? Нетворкінг (англ. networking) — соціальна і професійна діяльність, спрямована...

Ренесанс світського життя Вінниці?

Як не крути елементів "світського життя" у нашому місті не так багато... Подекуди Театр Садовського радує прем'єрами та новими...

Платіть за газ по 3.9 грн/куб ...

Напевно всі уже вкурсі що тариф на газ з 1 травня змінився і став 6.9 грн за метр кубічний. Однак не всі помітили, що...

Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up