Агенти змін крокують по країні!

З 3 по 6 липня в м. Львів відбувся 3 етап Школи громадянської та волонтерської участі «Агенти змін. Діти», на який з’їхалися підлітки з 15-ти областей України (Львівська, Рівненська, Івано-Франківська, Київська, Житомирська, Херсонська, Вінницька, Полтавська, Дніпропетровська, Запорізька, Чернівецька, Закарпатська, Сумська, Харківська, Тернопільська).
До третього етапу Школи у Львові, який носить назву “Від локального до глобального”, було відібрано 31-го учасника, що приймали участь у попередніх етапах та протягом останніх 3 місяців реалізували власні проекти, сфера охоплення яких була надзвичайно широкою. Діти розробляли інтерактивні мобільні додатки, створювали коворкінги та клуби з вивчення іноземних мов, організовували фестивалі та літні табори у невеликих містах та селах, проводили благодійні акції, конкурс талантів та літературні квести, прикрашали свої міста муралами, видавали збірки власних малюнків та віршів, розробляли авторські настільні ігри, працювали з дітьми в інклюзивних класах та впроваджували багато інших важливих для їх громад змін.

2019_07_06_14_07_IMG_2766
Можна лише подивуватись, наскільки збагатилося культурне та освітнє життя в 15-ти областях нашої країни! Особливо, коли автори проектів звичайні підлітки, які щодня творять країну, в якій хочеться жити!
Перший день навчання розпочався із знайомства з учасниками та їхніми проектами, бо цього разу в одну групу об’єдналися учасники з вінницької, львівської, полтавської та двох київських груп, які проходили навчання на двох перших етапах окремо. Проте це не склало особливого дискомфорту, адже згідно з Кодексом «Агентів змін» — “агент сміливо долає свої страхи”.

2019_07_04_10_02_IMG_2166 2019_07_04_11_10_IMG_2198 2019_07_04_11_35_IMG_2213
До “Древнього Граду” – бази, де навчались агенти – завітали запрошені спікери: Тарас Прокопишин— співзасновник та СЕО медійної еко-системи «The Ukrainians» і Юлія Доліба — учасниця Революції Гідності, екс-речниця Патрульної поліції Чернівецької області, а нині начальниця відділу розвитку індустрії гостинності Львівської міської ради.
Юлія ділиться враженнями:
«Найкраще що ми можемо — це ділитися своїм досвідом. Своїми особистими перемогами та невдачами. Бути чесними говорячи про це, в першу чергу, із собою. Радію, що молодь зараз така класна, креативна, ціннісно орієнтована, зацікавлена у своєму розвитку — розвитку своїх міст/сіл, а отже і у розвитку країни.»
У рамках виїзних екскурсій до Львова агенти відвідали !FESTrepublic. Це місто в місті, новий сучасний простір на місці колишнього заводу.
Ви точно чули про!FEST, адже «Криївка», «Львівська майстерня шоколаду», «Львівська копальня кави», «Реберня «Під Арсеналом»», «Найдорожча ресторація Галичини» — це лише невеликий перелік проектів цього унікального для України холдингу.
Не могли «Агенти змін. Діти» оминути й наймасштабнішу мистецьку подію року — виставковий проект «Ангели» Павла Гудімова.
Понад 400 експонатів із музейних і приватних колекцій у 23 виставкових залах Палацу Лозинського. Твори найвідоміших художників минулого й сучасності: від Дюрера, Рембрандта, Буше, Врубеля до Шагала, Сільваши та Ялози. Команда експертів досліджувала античність, як коріння ангелів, релігійні сюжети за участі цих крилатих істот, ієрархії та архангелів. Найбільша частина проекту — ангели в культурі — з діапазоном дослідження — від графічних творів минулого до сакральних розписів доби символізму та монументальної скульптури ангелів у Львові.
Та, мабуть, найголовнішим елементом 3-го етапу у Львові стали публічні презентації кращих проектів Школи «Агенти змін. Діти» в URBAN бібліотеці.
Представляти Школу за вибором учасників і тренерів пощастило 7 учасникам, а саме:
Сенюку Остапу із м. Коломия, проект «YoungArt»
Кульчицькій Юлії з м. Самбір, проект «Самбір закохує»
Вовненко Софії з м. Токмак, проект «Фіта»
Чайці Поліні з м. Балаклія, проект «Даруй добро»
Віхоть Юліанні з м. Червоноград, проект «Чисте місто»
Вороні Марії з м. Полтава, проект «Dating with book»
Счастливій Олександрі з м. Вінниця, проект «VinWriters»
Також, під час публічних презентацій було відмічено проект Гусак Анни «Інтерактивна карта «Корисне дозвілля молоді Чернівців», інтерактивний англомовний додаток «Creativity of Mr. Shevchenko» Шарай Анастасії з м. Вінниця, авторську настільну гру «To Stars and Mines» Биковця Святослава із Запоріжжя, проект Ярошик Анастасії «Баранчик Варашик» із популяризації назви м. Вараш і «Hlukhiv mural-art» Кащенко Крістіни з художнього оздоблення Глухівського міського стадіону.
Своїми враженнями від третього етапу в м. Львів діляться регіональні тренери Школи «Агенти змін. Діти»:

66266683_2315969485117331_3815749929037463552_o

Сергій Низькохат, смт. Саврань, Одеська область

«Школа «Агенти змін. Діти» — це, насамперед, про мрії, цінності, про зміни в собі та оточенні. Дедалі більше ця школа нагадує мені магічний Хогвартс через те, що дивним чином вміє матеріалізувати це все в реальне життя. Посмішки, підтримка, палаюче бажання дітей творити та щира передача досвіду тренерами, львівська архітектура й колорит створили на 3-ому етапі не просто сприятливу для навчання атмосферу, а й чітке розуміння, що розпочаті зміни вже не зупинити. Вірю в кожного учасника та радію бути частиною супер-команди, яка робить те, що любить і любить те, що робить».

Тетяна Красновецька, м. Вінниця

«Уже пройшло більше року, як я долучилась до команди організаторів проекту й більше 9 місяців, як працюю з дітьми. За цей час багато що змінилось, багато мрій здійснилось і це не лише дітей, але й нас тренерів. Тобто, тільки уявити, більше 100 мрій здійснилось і це тішить ще більше. Я щаслива, що є частиною такої команди й ще більш щасливіша, що познайомилась із дітьми, які теж стали для мене дуже близькими й рідними. Проект, який кожної хвилини надихає мене та змінює свідомість…»

Олена Гуменна, м. Вінниця
“Школа “Агенти змін. Діти” – це насамперед середовище для змін! Це місце, де підлітки можуть розвіяти прищеплені стереотипи, поборотись із страхами, не думати про обов’язок вирішувати глобальні проблеми світу, а повернутись до своїх мрій і усвідомити, що якщо вони будуть щасливими і втілюватимуть свої ідеї, то і світ довкола змінюватиметься на краще! Ми ж, тренери, є наче тим провідником, шнуром, що з’єднує розетку і світильник – ми не створюємо енергію, але допомагаємо запалити світло! Ми віддаємо весь свій розум, знання, досвід нашим учасникам і сподіваємось на одне – що вони використають їх по максимуму для втілення позитивних змін у своїх містах!”

І хоча логічний зв’язок етапів Школи може підказувати, що крапка поставлена, бо проекти реалізовані, а учасники гордо називають себе випускниками Школи «Агенти змін. Діти», запевняємо – це ще не кінець! Адже локальні зміни — перший крок до глобальних змін. І про це учасники ділитимуться з усіма охочими протягом наступних трьох місяців. Не пропустіть «Найбільший урок у світі» про Глобальні цілі ООН у своїх громадах!

Коментарі (0)

 ГО «Центр громадської активності «Результат» у межах всеукраїнської громадської кампанії «Атестація...

У середу, 13 грудня, о 11:30 відбудеться пресконференція «Результати проведення прийому громадян депутатами Вінницької...

ГО «Центр громадської активності «Результат» у межах громадської кампанії «Атестація депутатів місцевих...

Як вінницькі депутати відвідували сесії та комісії у 2022 році

ГО «Центр громадської активності «Результат» у рамках громадської кампанії «Атестація депутатів місцевих...

Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up