Травмований поліцейським-самбістом — в реанімації. Дружина шукає людей, що розкажуть правду

Травмований поліцейським-самбістом — в реанімації. Дружина шукає людей, що розкажуть правду
Олександр Комарніцький (47) зараз в комі. Стан пацієнта з тріщиною в черепі медики назвали стабільно важким
  • Через нібито випадковий інцидент на зупинці «Водоканал» тепер в реанімації 47-річний вінницький підприємець.
  • Олександр Комарніцький другу добу без свідомості, у вкрай важкому стані.
  • За офіційною версією, він вступив в конфлікт з опером, той його відпихнув, тому чоловік впав і забився.
  • Дружина Олександра не вірить в поширену обласним главком інформацію і просить очевидців розповісти їй правду.
  • Тим часом редакція дізналася дещо про поліцейського, якого відсторонили на час розслідування.

Олександр їхав додому від свого хворого дядька. Провідував його після повернення з лікарні. Як розповіла 20minut.ua дружина підприємця Леся Комарніцька, вона з чоловіком розмовляла по телефону приблизно за півгодини до події на зупинці «Водоканал», об 22.30. Тоді чоловік сказав, що скоро буде. Двоюрідний брат провів його до зупинки і залишив чекати транспорту.

— Все нормально було, — розказує Леся про останню розмову з чоловіком. — В хорошому настрої людина, адекватна, а не так, як вони зараз розповідають, що, може, п’яний був, тому агресивний. Він тверезий був. Не пив. Я сказала, щоб їхав додому вже, він: «Так, зараз буду виїжджати».

— Після 23-ї години, як відчуття якесь було, почала дзвонити йому знов, — продовжує жінка. — Він вже не брав трубку. До півночі видзвонювала — не брав. І вже після півночі взяли в лікарні телефон і сказали, що він знаходиться в реанімації, без свідомості, черепно-мозкова травма, перелам черепа…

Відео дня

Наступного ранку, 12 червня, речниця обласного главку поліції оприлюднила офіційну версію подій, що призвели до травмування 47-річного вінничанина співробітником карного розшуку Київського відділення поліції. В Фейсбуці Анна Олійник написала:

«На жаль, вчора трапилася прикра подія, внаслідок якої травмувався чоловік. Близько 23 години у Вінниці оперативники вилучали у вінничанина гранату РГД-5 і один з них попросив перехожого бути понятим. Однак з невідомих причин чоловік відреагував агресивно, підкріпивши це ненормативною лексикою в бік поліцейського та намагався його вдарити. Виник конфлікт, внаслідок чого 47-річний чоловік отримав тілесні ушкодження. Оперативник стверджує, що відштовхнув його і той впав на асфальт і вдарився головою. Поліцейський викликав швидку та надавав до її приїзду домедичну допомогу потерпілому. Аби об'єктивно розслідувати цей інцидент — керівником ГУНП призначено службове розслідування…».

Під постом речниці одразу з'явилася реакція активістів, які моніторять роботу поліції. Голова громадської організації «Ревізія влади» Віталій Павловський написав, що знав про випадок і готував публікацією, але управління його випередило.

«Надіємось і надалі такі прикрі новини ми будемо дізнаватися не з своїх інформаторів, а з сторінки прес-секретаря поліції. Питання, чи насправді конфлікт виник через громадянина», додав Віталій Павловський.  

«На те і розслідування, щоб все з'ясувати, відповіла Анна Олійник. Це попередня достовірна інформація інспекції з особового складу УКЗ (управління карого забезпечення, авт.)».

Подію розслідують три відомства 

На сайті поліції відділ комунікації повідомив, що інформацію про подію на зупинці «Водокадал» передали в Державне бюро розслідувань та одразу ж відсторонили від роботи причетного до травмування Олександра оперативника та його керівника начальника Київського відділення Валентина Мазура.

Начальник із заступником цього поліцейського, який, по їхній версії, штовхнув чи що він зробив, не знаю, приїжджали до нас в лікарню, говорить Леся Комарніцька. Просили вибачення. І просили нікуди не заявляти, не розголошувати, бо все рівно воно скрізь буде в пресі. Але я звернулася. Написала заяву в прокуратуру області, бо почали писати таке на Сашу.

Дружина категорично не вірить в офіційну версію. Каже, її чоловік не міг «з невідомих причин відреагувати агресивно». Леся пояснює: Олександр дуже позитивна і взагалі неконфліктна людина, поганого ставлення до правоохоронців не мав.

Що він поважав людей всіх професій і завжди старався допомагати, якщо комусь це було потрібно, говорить і тітка дружини підприємця.

Якби правоохоронці сказали допомогти в якості понятого, він би допоміг, додає родичка Комарніцьких. Він би підійшов, він би це зробив. Він патріот у нас. Чому йому було агресивно на прохання реагувати? І якби він був в стані алкогольного сп’яніння, як тепер говорять, то хіба б взяли нетверезу людину понятим? Таке враження, що хлопці на ходу цю версію придумали.

Подружжя Комарніцьких. Їхнє підприємтсво — неодноразовий переможець "Народного бренду" 

Знаючи свого чоловіка, а ми з ним 18 років разом, 100 відсотків він не міг себе вести так, як вони написали,  каже Леся. Керівники сказали нам, що він стояв на зупинці «Водоканал», поліцейські підійшли і запропонували бути понятим, а він відмовив. Не знаю. Щось сталося. А що саме? Відбулося побиття, виходить, за відмову бути понятим? Як це так? Не могло такого бути, що він там кидався на співробітників.

Допоможіть розібратися, очевидці!

Леся Комарніцька впевнена, що поведінка її чоловіка не могла спричинити конфлікт. Тому вона просить очевидців зв’язатися з нею через редакцію і розповісти, що вони бачили.

Я питала в начальників, що приходили, звідки його швидка забрала, хто викликав швидку? Говорять, що він кричав, а люди визивали. Значить свідки є, каже дружина Олександра. Думаю, тільки завдяки свідкам ми взнаємо правду. Аби тільки вони своїх «свідків» не підставили…

Леся боїться, щоб її чоловіка не зробили винуватим у всьому, для того й написала в прокуратуру. Журналіст сьогодні запитала в тамтешній прес-службі, як будуть реагувати на звернення Комарніцької. Очікуємо відповіді, чи буде щей прокурорське розслідування.

Але з ДБР вже маємо реагування. З Хмельницького управління журналіст 20minut.ua отримала лист про те, що почали слідчі дії в кримінальному провадженні «щодо можливого необережного нанесення тяжкого тілесного ушкодження працівником поліції під час несення служби (стаття 128 Кримінального кодексу України)».

Така кваліфікація каже, що попередня інформація Бюро розслідувань збігається з версією поліції. Ось як її виклала прес-служба ДБР:

«…працівник Київського відділення поліції, перебуваючи на службі, запропонував громадянину бути присутнім у якості понятого під час проведення слідчих дій. Однак, громадянин спровокував конфлікт із працівником поліції та намагався вступити з правоохоронцем в сутичку. Як наслідок, у результаті конфлікту поліцейський відштовхнув громадянина й він упав на асфальтне покриття й отримав тілесні ушкодження. Після цього громадянин був доставлений і госпіталізований до міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги з численними черепно-мозковими травмами. Тривають невідкладні слідчі дії. У разі доведення вини, поліцейському загрожує покарання у вигляді громадських робіт на строк від 150 до 240 годин, або виправних робіт на строк до 2-х років, або обмеження волі на строк до 2-х років».

Тріщина в черепі кома

Стан Олександра Комарніцького лікарі називали стабільно важким. Його тримають в медикаментозній комі, на апараті штучного дихання, не оперували. На знімку МРТ, який показала дружина підприємця, бачимо тріщину основи черепа. Про інші травми чи тілесні ушкодження медики Лесі не говорили.

Знімок МРТ, наданий дружиною Олександра. Він зараз в реанімації — у стані коми

Кажуть, що така травма вийшла через те, що йому нанесли неочікуваний різкий удар ззаду. Про падіння не говорили. Дасть Бог, Саша проснеться і сам все розкаже, сподівається 36-річна дружина пацієнта реанімації.

— Коли ми прочитали офіційну версію, були просто шоковані. Тут, в лікарні нам говорилося одне, а публічно робиться інше: людину ні за що звинуватити, що він був агресивний, — говорить тітка Лесі. — Стороні люди нам розказували, бо його дуже багато знають, що вони теж були в шоці: «Хто? Олександр? Агресивний? Та це ж душа-людина!». Сталося страшне. І таке могло бути з кожним, тому люди не повинні бути байдужі. Чекаємо, що свідки нам розкажуть, що саме сталось.    

Фігурантом службового розслідування та кримінального провадження, як дізналася редакція, став оперативник Сергій Пивовар. Елементарний пошук по поліцейському сайту показав кілька новин про цього співробітника. Відділ комунікації писав про нього, як про учасника і переможця чемпіонатів з боротьби. Самбо — спорт цього опера.

«Серед особистої першості у ваговій категорії до 82 кілограмів І місце посів слідчий обласного главку Ярослав Рябокінь, у категорії до 100 кг — старший оперуповноважений сектору кримінальної поліції Київського відділення поліції Сергій Пивовар, та у категорії понад 100 кг — поліцейський батальйону особливого  призначення «Вінниця» Дмитро Пустовіт», — читаємо в поліцейській новині про перемогу команди главку на обласному чемпіонаті з боротьби самбо.

Звідти — фото названого співробітника:

Свідків, які можуть розказати про подію на зупинці «Водоканал», яка сталася близько 23.00 минулого вівторка, 11 червня, редакція сконтактує з дружиною потерпілого Олександра Комарніцького. Стаціонарний телефон редакції: 555-111. Номер автора: 067-785-76-74.  


Читайте також:

Поліцейського та його керівника відсторонили від служби. Що сталося?

Мати екс-дільничного, що кийком розбив обличчя підлітку, погрожує суду голодуванням

Вінницю далі «мінують». Поліція фіксує все як погрози терактом. А в СБУ — свої заходи

Ау, контррозвідка? Склади Калинівського арсеналу будують люди з кримінальним минулим

За захват консервного заводу платили по тисячі. Чому поліція тягнула зі штурмом?
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (147)
  • анонім

    За фактом було розпочато кримінальне провадження за ст.128 Кримінального кодексу України.  © Офіційний сайт Національної поліції: https://vn.npu.gov.ua/news/Informacziya/sud-obrav-zapobizhnij-zaxid-vinniczkomu-policzejskomu-za-perevishhennya-sluzhbovix-povnovazhen/
    Дивує кваліфікація злочину. "необережне .....".
    Необережне - звучить як знущання.... Не можу навіть уявити що повинен зробити "поліцейський" що б змінити кваліфікацію.
    СТ 115 як мінімум. Цинізм Анни Олійник, та керівництва поліції міста. не вистачає матеріалу від Бобрусь про співчуття керівництва поліції.
    Шановні представники поліції міста, можливо Ви не нерозумієте що таке служити? Можливо Ви є співучасником злочину і несете  співвідповідальність разом з своїм колегою?

    Жора reply анонім

    Прес секретарь  берет пример с прес секретаря Гебельса во времена Гитлера!
  • Світлана

    Нажаль, Олександра сьогодні не стало...
  • Radbul

    +100, Не будьте байдужими!!! Хто чим може допоможіть, та допомогайте, Олександра потрібно врятувати
  • Максим Солодун

    Давайте попробуем не набрать "102" в течении недели.  Потом определимся Нужны они или нет. Каждый судит по своей ситуауии!!!

    Жора reply Максим Солодун

    Я знаю головорезов бандитов и если они придут меня мочить , то когда я буду набирать 102 и ждать ...............,меня за это время просто могут отправить в иной мир.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію 18:23 З нагоди річниці створення Нацгвардії відзначили військовослужбовців Вінниччини photo_camera 17:33 Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток? 17:30 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 17:21 До 14-ти років ув'язнення засудили «прокурора» з окупованої Луганщини 16:23 Понад 200 гектарів лісу вартістю 3,2 млрд грн повернуть у комунальну власність Вінницької області 15:23 Найбільше мікрогрантів на розвиток власного бізнесу видали на Вінниччині 14:45 У Вінниці будують четвертий McDonald`s. Поряд ще зводять п’ятиповерхівку photo_camera 14:25 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up