Мати екс-дільничного, що кийком розбив обличчя підлітку, погрожує суду голодуванням

Мати екс-дільничного, що кийком розбив обличчя підлітку, погрожує суду голодуванням
  • Він був дільничним, коли розбив обличчя старшокласнику, а після того написав заяву на звільнення.
  • Кримінальне провадження Миколи Мілінчука, засудженого в районному суді, «зависло» в апеляційній інстанції.
  • На організованому активістами брифінгу мати екс-правоохоронця попередила про голодування.
  • А сам він про те, що зробив 5 років тому, з незалежною пресою не говорить.

Колишнього дільничного в першій інстанції засудили до 5-ти з половиною років тюрми за побиття 16-річного хлопця. Вирок набуде законної сили після рішення апеляційного суду, але там розгляд затягнувся. Слухання не раз відкладали, а тепер взагалі мають почати все з початку — збирають нову колегію.

Йдеться про справу Миколи Мілінчука, який на час скоєння злочину був співробітником Тиврівського райвідділу. В жовтні 2014-го року йому було 26 років, а потерпілому підлітку — 16. Сьогодні останній, Богдан Карпенчук, вже студент. Складає іспити на бакалавра, тому пропустив акцію, яка проводилася у Вінниці на підтримку його кривдника минулої п’ятниці.  

Активісти Львівського осередку громадської організації «Стоп корупції» 31 травня ходили зі прапорами своєї організації під прокуратуру, суд, проводили брифінг. Все фіксували на відеокамеру. Робили селфі. Знімали себе самі, бо ніхто з місцевої преси на анонсований захід не прийшов.





Відео дня

На брифінгу була тільки автор цієї статті, яка раніше писала про шпиківську історію в матеріалі «Кийком в обличчя під дискотекою. Екс-дільничного судять за особисту розправу». За що, нагадаємо, судять колишнього міліціонера.

Як розказував раніше батько потерпілого старшокласника, дільничний спершу розвів його з дружиною, а потім «зігнав пасію» на їхньому синові. Богдан йшов з кафе додому, коли дільничний перегородив йому шлях своєю «Маздою-3» і без слів кинувся бити гумовий кийком по обличчю.  

— Він вилетів із машини з «дубінкою» і почав мене бити. Вдарив раз, другий, а потім з ноги дав. Прибігли мої друзі, забрали мене в сторону, а він бігом сів в машину, крикнув ще щось там на мене і поїхав, — так розказує про давній випадок Богдан Карпенчук сьогодні.

Хлопець говорить, що він на суді дізнався: неприязні стосунки з його кривдником має батько. Володимир Карпенчук раніше пояснив RIA/20minut.ua все так: «Ми з мамою Богдана розлучилися через нього. Вона зараз не з ним. Взагалі виїхала з країни...».

Вирок, який оскаржують

Травми, отримані Богданом, назвали ушкодженнями середньої тяжкості. В хлопця був перелом лицьової кістки, черепно-мозкова, струс мозку і супутні тілесні. Ось так обставини злочину, кваліфікованого, як службовий, виклав Тиврівський суд у вироку, який зараз оскаржує сторона захисту в апеляційній інстанції:

Дільничний чергував на виборчій дільниці, але вночі, близько 24.00 поїхав до кафе, щоб купити води, на власній машині. Був у формі, як вказували свідки. Мав із собою і табельну зброю, і гумовий кийок. Про це теж були свідчення.

Але в обвинуваченого був свій варіант перебігу: він був в цивільному одязі, без кийка і бив кулаком підлітка, який образив його словесно щей гепнув двічі по його машині. Цю версію Тульчинський суд назвав спростованою доказами в справі та свідченнями очевидців і виніс звинувачувальне рішення.

А в Вінницькому апеляційному суді журналіст 20minut.ua спостерігала на одному з засідань, як свідок сторони захисту зізнався в дачі брехливих свідчень за гроші. Автор статті тоді підходила до підсудного за коментарем, але він не захотів говорити. Засідання завершилося раптовим погіршенням його самопочуття, і суд перенесли.

Микола Мілінчук на брифінгу. На знімну нижче — батько побитого ним підлітка Володимир Карпенчук


Пропонували закрити тему

Ніяких активістів тоді в залі не було, але, як розповідає Володимир Карпенчук, немісцеві «Стопкори» не раз були в залі з камерою і в одязі з логотипами своєї організації. Батько Богдана впевнений: з допомогою активістів Мілінчуки тиснуть на суддів. Тиском він назвав і заяву матері екс-дільничного про намір оголосити голодування у випадку, якщо раптом щось не влаштує під час розгляду справи її сина в апеляції.

— Вже на протязі п’яти років я та мій син потерпаємо від несправедливості, від незаконних дій правоохоронних органів та органів влади, — говорила на брифінгу, який записували на камеру, Ольга Мілінчук. — Не хочеться вірити в те, що ми вже стільки часу не можемо домогтися правомірного рішення…

Ольга Мілінчук поруч з адвокатами свого сина. Мати була одягнена в куртку "Стоп корупції"



Слово «свавілля» прозвучало з її уст не раз. Про сам факт злочину, жінка лишень обмовилась: «малолітній хлопець безпричинно напав на сина через конфлікт і особисту неприязнь». Натомість мати розлого пояснювала, чому справу проти її сина сфальсифікували. Сказала, нібито інцидент під кафе спроврокували, щоб потім затребувати з неї 5 тисяч доларів.

— Мені пропонували, до кого підійти, щоб цю тему закрити, — казала мати. — Але так як я відмовилася платити, відкрили кримінальну справу.

Ольга Мілінчук назвала себе жертвою шпиківської організованої злочинної групи, яка вигадує різні схеми, щоб витягати гроші з людей. Мовляв, її сім’ю поставили в такі умови, щоб платила.

 

Винна вся система

— Система сьогодні працює за схемами. В ній немає ні сумління, ні правди. Все побудоване на брехні і свавіллі, — ще одна цитата з виступу матері екс-правоохоронця.

— Чому саме ви стали жертвою вимагання? У вас така багата родина? Чи ваш син був настільки поганий міліціонер? — питаю вкінці матері, не розуміючи, чому свої свого не захищали, а навпаки, били і принижували, як стверджує мати, в райвідділі після заяви підлітка. 

На питання про статки, жінка побіжно сказала, що її чоловік-пенсіонер їздив на заробітки, все інше з питань переадресовувала до Володимира Карпенчука, який теж прийшов на захід своїх опонентів. Взяв щей кума, щоб той записував все на телефон.

І сам звинувачений в злочині, скоєному під час служби, не давав відповідей на питання не за сценарієм. Так само сказав «питайте в Карпенчука» і поспішно зібрався на засідання суду. До того він виступив на камеру «Стоп корупції» з промовою про корупційні складові в пов’язаних між собою правоохоронній і судовій системах.

— Я став заручником цієї системи, — казав Микола Мілінчук. — А питання мого кримінального провадження, яке сфабрикували правоохоронній органи, не те що проти мене, проти моєї сім’ї, я думаю, що вирішить Бог. В мене все.

 

Про нісенітницю і неправду

Слово батько побитого дільничним хлопця взяв після всіх. Його перебивали адвокати, з якими він вже кілька років поспіль стикається на судових засіданнях.

— Це повна нісенітниця і неправда, — сказав Володимир Карпенчук по почуте на брифінгу і звернувся до активістів. — Справжні журналісти не повинні бути зацікавлені в висвітлені точки зору однієї сторони – в даному випадку, обвинуваченого. А до мене чи до мого адвоката ні разу ніхто з вас за ці роки слухань не підходив брати інтерв’ю. Запишіть зараз: я не поступлюся від позиції захисту мого сина, тому що зло в європейській державі повинно бути покаране для того, щоб запобігти подальшим злочинам. І ще одне. 29 травня затримали зі 100 тисячами доларів двох львів’ян — членів “СТОПкору”, які спеціалізуються на замовних акціях. Ті, хто прийшов сюди за гроші, не продавайте свою совість!

 

На останню репліку батька одні активісти сміялися, другі змовчали. Потім активіст Костянтин Варшавський пояснив: затримані з грішми — це зовсім не їхні колеги, а самозванці, що прикривалися іменем їхньої знаної і поважної організації. Знаходимо новину на сайті stopcor.org з посиланням на нього, як правозахисника: «У Вінниці активісти ГО “Стоп корупції” домоглись відводу двох суддів». Винесене в заголовок — це неправда.

Судді, розподілені для розгляду апеляційної скарги в інтересах Миколи Мілінчука, заявили самовідвід не через акцію. Двоє з них раніше приймали рішення в цій справі, тому змушені були самоусунутися. Після того, як зберуть інший склад колегії, розгляд апеляційних скарг почнуть з початку.

Які аргументи має захист в справі Миколи Мілінчука? Чим доводить необхідність скасувати рішення районного суду? Про це говорила адвокат Лєтаєва. Ось фрагмент її розповіді на брифінгу:

 


Читайте також:

Арештований за вбивство завів акаунт у Фейсбуці з фото наколки «Только Бог Мне Судья»

«Взяв» касу гральної зали на Київській. Мав пістолет і дезодорант замість газбалончика

За ДТП на Київській, скоєне «під кайфом», має відсидіти «десятку». Остаточний вирок

Колишній директор банку вбивав валютника за 80 тисяч гривень. На суді не зізнався

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (15)
  • Володимир Карпенчук

    А с мента, ми просто хотели денег срубить!
  • Володимир Карпенчук

    Жена моя бывшая, проституткой была, а сынишка мои наркоман! Что с них взять?!
  • Володимир Карпенчук

    Ну ты Юра Бондарчук
  • Іван

    Повний розвал моралі. Мілінчук М.М. задля уникнення справедливого покарання ще і не таке придумає. Залишивши місце несення служби поїхав до розважального закладу де наніс неповнолітньому тілесні. Про це я знав наступного дня від жителів смт. і це є повна правда. А чи викрутиться як в'юн в солі час покаже.
    А ГО 'СТОП КОРУПЦІЇ" дійсно послухаєте батька потерпілого об'єктивно висвітлюйте інформацію.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up