«Взяв» касу гральної зали на Київській. Мав пістолет і дезодорант замість газбалончика

«Взяв» касу гральної зали на Київській. Мав пістолет і дезодорант замість газбалончика
  • Гравця засудили за розбійний напад на працівників ігрової зали на Київській.
  • Чоловік спеціально придбав дезодорант і травматичний пістолет, щоб повернути собі програне.
  • Скільки він взяв грошей із каси і яке покарання отримав за вироком суду?

Про це читаємо в рішенні Вінницького міського суду, яке нещодавно з’явилося в реєстрі. Вирок стосується злочину, який був 20 липня минулого року в приміщенні «Національної лотереї» на Київській, 2.

Обвинувачений до Вінниці приїхав напередодні. Прямував через наше місто за кордон, переганяв автомобіль. Гуляв тут по магазинах, а потім зайшов до ігрового залу, щоб виграти, але навпаки — програв велику суму. Психанув і вирішив повернути втрачене.

Чоловік вийшов з грального закладу спеціально, щоб купити знаряддя для злочину — дезодорант замість газового балончика. Ще він мав травматичний пістолет (пристрій для відстрілу гумових куль). Озброєним повернувся, щоб повернути гроші, потрібні йому для розмитнення машини. Сів знову за автомати, а далі…

Відео дня

«Скориставшись відсутністю відвідувачів всередині ігрового залу, дістав із кишені заздалегідь підготовлений аерозольний балончик дезодоранту «Fa», раптово та несподівано підбіг до адміністратора залу, та забризкав йому очі, — читаємо у вироку про спосіб скоєння злочину підсудним. — Після цього підійшов до барної стійки, за якою стояла оператор ігрового закладу, вийняв із сумки пристрій для відстрілу гумових куль та направив його на останню, тим самим змусивши не чинити опір».

Погрожував, що буде стріляти, і таким чином змусив операторку віддати йому гроші з каси раніше несудимий, одружений батько двох дітей, який працює на посаді головного технолога ТзОВ «М'ясо-ІФ».

«Оператор, сприймаючи погрозу пістолетом, як реальну загрозу своєму життю та здоров’ю, не стала чинити опору та підкорилась вимогам нападника», — читаємо у вироку. Далі в ньому сказано, що обвинувачений своєю рукою витяг купюри з картонної коробки за барною стійкою. Вклав їх у свою сумку разом з пістолетом, вибіг надвір і подався в невідомому напрямку.

Розбійника невдовзі спіймали, а його дії кваліфікували, як напад з метою заволодіння чужим майном (поєднаний з погрозою застосування насильства, небезпечного для життя чи здоров’я потерпілого). Покарання за таке — від 3-х до 7-ми років позбавлення волі.

Як пояснював на суді свій вчинок обвинувачений? Вину він визнав повністю, розкаявся і повернув гральному закладу ще до передачі матеріалів його справи на судовий розгляд гроші, які забрав. У вироку переказали його розповідь ось як:

«20 липня 2018 року зранку зайшов в магазин, а потім пішов в приміщення ігрового залу «Національної лотереї», що знаходиться в Вінниці по вул. Київській, 2. Знаходячись в ігрових автоматах, програв 17000 гривень, тоді вийшов з приміщення, купив дезодорант «Fa» та пістолет для відстрілу гумових куль, повернувся в приміщення, сів ще грати і, коли знову програв 1000 гривень, витягнув дезодорант, приснув в очі адміністратора залу та, погрожуючи пістолетом, пред’явив оператору вимогу передати йому усі наявні грошові кошти».

Потерпіла в цьому злочині операторка не з’явилася на слухання. В письмовій заяві просила слухати без неї, у виборі міри покарання для підсудного поклалася розсуд суду. І суд не став в подробицях досліджувати обставини справи, які ніким не оспорювалися. Врахував пом’якшувальні обставини (повне визнання вини обвинуваченим, щире каяття, активне сприяння розкриттю злочину та добровільне відшкодування завданого збитку). Обставин, що обтяжують покарання, не знайшов.

В матеріалах справи, як написали у вироку, також була заява трудового колективу товариства «М'ясо-ІФ» про готовність взяти на поруки свого працівника, що раз спіткнувся на криміналі. Її суд сприйняв за позитивну характеристику. Але, обираючи міру покарання обвинуваченому, пояснив: був скоєний злочин з категорії тяжких, тому «слід призначити покарання у виді позбавлення волі». На поруки передають тільки тих, хто вперше вчинив злочин невеликої або середньої тяжкості.

Врешті рішенням Вінницького міського суду чоловіка з Іванофранківщини засудили до 4-х років позбавлення волі. З нього стягнуть також витрати на експертизи, які знадобилися для документування його розбійного нападу. Сума порівняно невелика з тією, яку він забрав з каси і вже повернув, — менше тисячі гривень.

Повністю вирок за напад на працівників гральної зали знайдете за цим посиланням.


Читайте також:

За ДТП на Київській, скоєне «під кайфом», має відсидіти «десятку». Остаточний вирок

Колишній директор банку вбивав валютника за 80 тисяч гривень. На суді не зізнався

Дурна афера на «Новій пошті». Намудрував з посилкою — влетів на гроші з судимістю

Розказав співкамернику про вбивство Сергія Чмири. Розсекретили таємно здобутий доказ

Задушив батька ременем від гітари. Вирок за умисне вбивство сімейного кривдника
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (11)
  • Максим Хххххххх

    Завтра тот заЛ разгромят к чертям собачьем!
  • Vladimir Sviridov

    красти награбоване не э злочином, стаття повинна бути не про пограбування а про те чому  ыснуэ гральний зал

    Vercetti15 reply Vladimir Sviridov

    точно
  • Anna Kolos

    Тобто те, що там є гральна зала, і по всій Вінниці, 20 хв не цікавить?

    Валентина Цветкова reply Anna Kolos

    Anna Kolos, як бачите...) Їх всіх таких "точок" не перерахувати...

    Vercetti15 reply Anna Kolos

    нет типа не видит никто
  • Виталия Радзиевская

    А гральні зали хіба легалізовані?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up