Валерія Сікал розповіла суду про хтивого полковника, який тепер захищає честь і гідність

Валерія Сікал розповіла суду про хтивого полковника, який тепер захищає честь і гідність
Фото з архіву редакції. Валерія з чоловіком відкривають газету RIA зі статтею про справу домагань. Це було два роки тому. Більше жінка не носить форму
  • Суд за позовом полковника Віктора Іваніва до Валерії Сікал та людей, які допомагали їй надати розголосу проблемі домагань у військовій частині, де вона служила, продовжується.
  • Позивач вимагає спростувати інформацію про його порушення на посаді командира як таку, що не відповідає дійсності та паплюжить його честь та гідність.
  • Але на останніх засіданнях свідки підтвердили опубліковані раніше свідчення жінок і виступала сама Валерія. Що вона розказала?

Про перебіг слухань, які відбуваються у Шепетівському суді Хмельницької області, знає вінницький активіст і журналіст Віталій Павловський. Він є одним з відповідачів у цій цивільній справі про захист честі та гідності, тому бере участь в процесі.

Крім нього відповідач — вінничанка Валерія Сікал, яка першою в країні заявила про сексуальні домагання в армії та ініціювала порушення кримінального провадження проти свого командира полковника Віктора Іваніва, який до розголосу справи керував частиною в Цвітосі Хмельницької області.

Сьогодні дівчина, вже не служить (звільнена за станом здоров’я), вийшла заміж і змінила прізвище на Вдовиченко. А розслідування кримінальної справи проти полковника затягнулося. Та потерпіла каже, що опускати руки вона не збирається. Тим більше, що після неї ще кілька жінок розповіли про аналогічні проблеми з тим самим командиром.

Відео дня

Незважаючи на це, полковник Іванів не став чекати розв’язки в кримінальному провадженні. Він вимагає спростування компроментуючої інформації, оприлюдненої про нього. Подав до суду цивільний позов буквально після перших публікацій про непросту службу жінок під його командуванням. 

Віталій Павловський записав засідання, яке проводилося у форматі відеоконференції

Раніше ми розповідали, що на засіданні в Шепетівському суді, що відбулося 26 листопада, заслуховували свідків. І вони, за словами Віталія Павловського, підтвердили правдивість інформації, яку оскаржує Віктор Іванів. Докладніше про це знайдете у матеріалі за цим посиланням.

Днями ж у суді свідчила сама Валерія. Вона відповідала на питання суду про домагання полковником. Віталій Павловський записав трансляцію відкритого засідання, яке проводилося у форматі відеоконференції. Ось запис з розповіддю Валерії про те, як полковник вів себе з нею під час служби:

Минулого року ми надрукували фрагменти протоколів допиту шістьох жінок, які вже звільнилися (пішли з військової служби або перевелися в інші частини). У цих протоколах записані їхні свідчення про розпусні дії командира Іваніва та примушування до вступу з ним у статевий зв'язок. 

Ці матеріали є в кримінальному провадженні, яке більше двох років розслідується поліцією під процесуальним керівництвом військової прокуратури. Як ми писали раніше, полковник не керує частиною, пішов на підвищення і досі не став підозрюваним. Адвокатка Валерії Сікал вже заявила пресі, що військова прокуратура всіляко затягує провадження та саботує оголошення підозри.   

Редакція «20 хвилин» обов’язково повідомить читачів, яким рішенням завершиться розгляд позову Віктора Іваніва про захист його честі та гідності та спростування неправдивої інформації. Слухання тут ще будуть.

Справа домагань у Цвітоській військовій частині, де служила вінничанка, стала настільки резонансною, що про неї, нагадаємо, навіть писав «The New York Times».

«Наказував обслуговувати його і богатирів». Лейтенантка заявила про домагання полковника, — так називалася перша стаття про пережите Валерією Сікал в Цвітоській військові частині і опублікована вона була на 20minut.ua. Після неї спливали нові дані про полковника, і ми писали продовження. Ось посилання на матеріали у хронологічному порідку:


Читайте також:

Сумнівну кримінальну справу закрили або Ось хто заблокував 20minut.ua і ще сотні сайтів

Якщо потрібна допомога адвоката, то де знайти безплатного? Адреси і телефони юристів

Граната зірвалася в його руках невипадково. Результати розслідування смерті на Бригантині

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:03 Випадково розбили товар у магазині: чи потрібно за нього платити? 19:03 У Вінницькому районі буде гучно. Підриватимуть кар'єр play_circle_filled 18:32 «Без вашої допомоги трошки тяжкувато». Мама полеглого воїна зібрала для побратимів сина 200 тисяч гривень 18:04 Правова допомога для військовослужбовців: як її отримати безкоштовно Від читача 18:18 Оператор морського дрону СБУ: “Sea Baby” можуть обнулити цілий флот ворога (Відео) 16:43 Мільйонери у вінницьких МСЕКах: друга частина огляду декларацій голів комісій за 2023 рік 16:25 Куди у Вінниці піти на курси: твоя нова робота (партнерський проєкт) 16:24 Зеленський підписав закон про мобілізацію 16:06 У фонді музею Вінниці зберігається карткова гра флірт «Калина» 1920-1930-х років photo_camera 15:15 У Вінниці вже понад 30 трамваїв Tram-2000. Коли отримаємо решту швейцарських вагонів 15:14 Славетні хори з Житомира і Тернополя, французька музика і «Цей сон»! ТОП концертів квітня у філармонії play_circle_filled photo_camera 14:59 Патрульні виявили наркотики у вінничанина, який порушував комендантську годину photo_camera 14:40 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 14:28 Вінницькі черлідерки завоювали цілий комплект нагород на чемпіонаті України photo_camera 14:01 Понад 40 вулиць Вінниці нині без світла: адреси та причина відключення 13:50 За Тяжиловом планують побудувати нове виробництво. Триває обговорення 12:55 У Тульчині п'яний водій хотів відкупитися від поліції та не вийшло 12:05 Де смачно пообідати на Замості: огляд бізнес ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 11:24 У Вінниці виявили витік нечистот у річку Південний Буг photo_camera 10:02 Майже рік медики боролися за його життя. Вінниця прощається з Героєм Дмитром Ковальовим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up