У Вінниці посилюється епідемія ковід. В лікарнях розгортають додаткові ліжка

У Вінниці посилюється епідемія ковід. В лікарнях розгортають додаткові ліжка
  • За останні 14 днів у місті зареєстрували 373 нових випадки інфікування коронавірусом. У лікарні №1 розгорнули 200 «ковідних» ліжок. Також створюють ще 100 додаткових койок у лікарні №3.

Вінниця з понеділка, 7 вересня, буде знаходитися у «жовтій» карантинній зоні. Але у місті за останні дні реєструється щодня від 20 до 40 нових хворих на COVID. Це створює надзвичайно загрозливу ситуацію, яку місто всіма зусиллями намагалося уникнути – потрапляння Вінниці до «помаранчевої» або й «червоної» зони.

Мер Вінниці Сергій Моргунов під час онлайн брифінгу розповів про ситуацію з ковід у лікарнях:

 «З понеділка, 31 серпня, у зв’язку із збільшенням кількості пацієнтів, що потребують госпіталізації, ми збільшили в міській клінічній лікарні №1 кількість ліжок для лікування хворих на COVID  до 200. І навіть при такому збільшенні на сьогодні тут зайнято 75% ліжок. Змінено і маршрут госпіталізації пацієнтів: МКЛ №1 і опорні районні лікарні чергуються при прийомі пацієнтів.  Люди з Вінницького району лежать у нашій міській лікарні і навпаки – мешканці міста Вінниці лікуються у Центральній районній лікарні Вінницького району. На сьогоднішній день у «районці» розгорнуто 96 «ковідних» ліжок.

Відео дня

Минулого тижня з незрозумілих для нас причин, коли там було зайнято лише 26 «ковідних» ліжок – пацієнтів з Вінниці чомусь відмовлялись приймати. Хоча всі опорні лікарні області, визначені для лікування хворих на коронавірус, мають згідно з Наказами МОЗ у разі наявності вільних місць приймати пацієнтів з будь-якого району та будь-якого міста. І наша міська лікарня №1 так працює з початку епідемії. Наприклад, на сьогодні тут лікують 8 жителів з районів області».

У пологовому будинку та лікарні №3 також напоготові

У перелік закладів по наданню допомоги хворим на коронавірус включений міський пологовий будинок №2 – і тут є додатково 25 ліжок.

Мер повідомив, що зараз розпочалась робота над розгортанням додаткових ліжок в 3-й міській лікарні – тут їх буде створено 100. На це додатково виділяється 4,7 млн гривень з міського бюджету. А департамент охорони здоров’я міської ради звернувся до Вінницької ОДА щодо включення МКЛ №3 в перелік закладів по наданню допомоги хворим на COVID-19.

Окрім того, на серпневій сесії міської ради було виділено 26 мільйонів гривень для забезпечення всіх медичних закладів міста Вінниці необхідним устаткуванням, засобами індивідуального захисту та ліками, щоб підготуватися до другої хвилі коронавірусу. 

Епідемія посилюється

Третина пацієнтів наших вінницьких міських лікарень – це мешканці з усієї області.

Мер наголошує, було б  добре, якби і обласна влада на базі своїх медичних потужностей розгорнула додаткові місця для прийому пацієнтів на коронавірус.

— Наприклад, обласна лікарня ім. Пирогова, яка досить добре оснащена, могла би створити додаткові ліжкомісця для лікування хворих на коронавірус. Так само і обласний диспансер радіаційного захисту. І така практика по обласним лікарням в інших регіонах держави існує.  Я переконаний, що при розгортанні всіх цих потужностей і спільній сконсолідованій роботі, ми втримаємо удар 2-ї хвилі пандемії, — зазначив Сергій Моргунов.

За його словами, у жодному випадку «розслаблятись» не можна, бо епідемія посилюється.

— На жаль, бізнес в окремих випадках ігнорує заходи безпеки. Наприклад, упродовж серпня фахівці Вінницького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області провели у місті понад 870 моніторингових обстежень різних суб’єктів господарської діяльності: магазинів, ринків, закладів громадського харчування.  І склали 62 протоколи про адміністративні правопорушення щодо не дотримання санепідправил, — каже очільник міста. 

 

Читайте також:     

Науковці визначили основний спосіб передачі коронавірусу. Це знання допоможе краще захиститися

Куди везуть інфікованих? ТОП питань до Борзова про COVID-19 в області

Дані по СOVID на 3 вересня в Україні + 2 430 за добу. Скільки на Вінниччині?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (126)
  • Юля Стадник

    Які ліжка які хворі? Що ви мелете нахрин
  • Светик Семенюк

    А чому ви писаки не заражуютися😁😁😁😁
  • Светик Семенюк

    А щому ви писаки не заражуєтмся😂😂😂😂
  • Надія Пилипчук

    Не вірю в корону
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 22 по 29 квітня, які ви могли пропустити photo_camera 19:50 Сестри Тельнюк приїдуть у Сугаки. Коли і кого запрошують на зустріч з ними? 19:44 Магнітні бурі в травні-2024: коли очікувати на погіршення самопочуття 19:10 «Потрібна підтримка!» Зірка «Перелесника» з Вінниці братиме участь у новому проєкті Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:38 «Вінницький» ліфт встaновлять в одній із бaгaтоповерхівок містa 17:42 На Вінниччині до Реєстру корупціонерів за 2023 потрапили 169 осіб 17:07 П'ять вулиць у Вінниці назвуть іменами загиблих захисників 15:43 На фронті загинув Микола Калачик з Тульчинської громади 15:20 Втрачена історія: закинуті садиби та палаци Вінниччини 14:25 Під час пожежі на Вінниччині травмувався власник будинку photo_camera 13:07 Вербна неділя: традиції та заборони, куди поставити освячену вербу 11:50 Вінницька торгово-промислова палата працюватиме в оновленій будівлі Пошти photo_camera 10:38 Вночі сили ППО збили над Вінниччиною ворожий безпілотник 10:05 Швидкий рецепт сирної паски від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 10:00 Як ви ставитеся до норми про вилучення авто у законі про мобілізацію? Ми запитали вінничан 09:17 В Україні відзначають День працівників швидкої допомоги. Історія, заборони та прикмети 28 квітня 09:00 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up