У «Пироговці» хірурги провели унікальну операцію на щелепі

У «Пироговці» хірурги провели унікальну операцію на щелепі
  • Команда щелепно-лицевих хірургів лікарні Пирогова виконала високотехнологічну операцію заміни (ендопротезування) скроневонижньощелепного суглобу пацієнту після важкої травми обличчя.

Операція унікальна для Вінниччини. Її виконали з використанням сучасних біоінженерних технологій.

Анкілоз скронево-нижньощелепного суглобу — зрощення між собою суглобових поверхонь і знерухомлення суглобу нижньої щелепи, що унеможливлює відкривання рота, утруднює прийом їжі, погіршує мову та дикцію, створює значний психологічний дискомфорт для пацієнта.

Індивідуалізований ендопротез для повної заміни скроневонижньощелепного суглобу був виготовлений комбіновано з медичного титану (Ti6Al4V Grade 23) та ультрависокомолекулярного поліетилену (UHMWPE).

Відео дня

«Оперативне втручання з використанням даної конструкції є повністю прогнозованим за рахунок віртуального хірургічного планування операції, аналізу та оцінки фізичних характеристик імплантату в спеціалізованому програмному забезпеченні, використанні індивідуальних 3D — шаблонів, прототипуванню виробу та анатомічних 3D — моделей кісток обличчя пацієнта. Це дозволяє зберегти фізіологічну біомеханіку рухів щелеп, забезпечити довготривалість функціонування ендопротезу та уникнути багатьох ускладнень в післяопераційному періоді, — зазначають медики. 3 Сучасна реконструктивна хірургія — це більше кібернетика, ніж мистецтво, поєднання послідовної і злагодженої співпраці хірургічної команди з біоінженером, сучасного обладнання та досвіду».

У ТОП-5 лідерів за кількістю операцій з заміни кульшових та колінних суглобів, нагадаємо, увійшла «Пироговка»

До речі нещодавно хірурги «Пироговки» успішно провели складну операцію пацієнтці з четвертою стадією раку.

 

Читайте також:

«Мені майже 40, а я вперше починаю жити на повну»: жінка, що важила 252 кіло й і почала худнути

«Закохую людей в цей овоч». Фермерка з Вінниччини вирощує 17 різних сортів перців

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up