На своїй сторінці у Facebook дієтолог Світлана Фус розповідає, що потрібно використовувати природні джерела вітамінів С, А, Е, D3 і бета-каротину. Вони є у наступних продуктах: апельсини, грейпфрути, ківі, листові овочі, червоний перець, броколі, квашена капуста, шипшина та заморожені ягоди, риб’ячий жир, печінка тріски, яловича печінка, яєчні жовтки, вершкове масло, морква, шпинат, гарбуз, горіхи, обліпиха, рослинна олія.
Щоб боротися з хворобою, необхідно запасти свій організм корисними речовинами та вітамінами. У розпал хвороби їжа повинна бути легкою і багатою білками, вуглеводами й вітамінами. Відмовтеся також від солодощів.
Якщо хвороба все ж наступила і ви нічого не хочете їсти — пийте побільше рідини. Додайте у воду малину, смородину, лимон чи імбир. Щоб знизити температуру можна додати в раціон морси з журавлини та брусниці, але без цукру. Для тих, у кого болить горло, дієтолог радить пити теплі та не кислі напої, а також відмовитися від кави та чаю.
Читайте також:
Минулого тижня на ГРВІ захворіло понад сім тисяч людей
З початку року на кір захворіло двоє жителів області
Чи можна пити холодне під час застуди? Порада лікаря Комаровського
Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.
№ 19 від 7 травня 2025
Читати номер