Чи можна пити холодне під час застуди? Порада лікаря Комаровського

Чи можна пити холодне під час застуди? Порада лікаря Комаровського
  • Лікар Комаровський відповів на питання батьків, чи можна під час хвороби пити холодні напої дітям.Та зазначив, що полегшує стан при ГРВІ.

Про це лікар Євген Комаровський написав на своїй сторінці в Instagram.

— У багатьох країнах холодне питво під час ГРВІ всіляко рекомендується лікарями. Не пити холодне взагалі, уникати холодного при застуді та ГРЗ — це наші ментальні традиції. У більшості країн світу це не заведено, — пише педіатр.⠀

Лікар додає, якщо ви звикли пити холодне — пийте, гріти його не потрібно. При ГРВІ, коли біль у горлі, холод на мигдалики дуже полегшує стан.

Відео дня
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Вопрос: ⠀ Здравствуйте, доктор. Вот назрел вопрос. Стараемся всей семьей закаливать горло: пьем воду и напитки из холодильника. Но как быть во время ОРВИ? Можно ли продолжать пить холодное или стоит подогревать хотя бы до комнатной температуры? ⠀ Ответ: ⠀ Как раз именно при ОРВИ, когда боль в горле, холод на миндалины очень облегчает состояние. Во многих странах холодное питье во время ОРВИ всячески рекомендуется врачами. Не пить холодное вообще, избегать холодного при простуде и ОРЗ — это наши ментальные традиции. В большинстве стран мира это не принято. ⠀ Поэтому, если вы привыкли пить холодное, специально греть питье во время болезни нет никакой необходимости. ⠀ #докторкомаровский #вопросответ #вопросЕОК #здоровье #орви #питье

Публикация от Доктор Комаровский (@doctor_komarovskiy) 12 Янв 2020 в 11:29 PST


Читайте також:

З початку року на кір захворіло двоє жителів області

Минулого тижня на грип захворіло майже 4 тисячі людей

«Крижана» людина взимку ходить вулицями Вінниці в футболці чи сорочці з короткими рукавами 

Скільки дітям можна солодкого та як вберегти шлунок школяра. Розповідає лікар-гастроентеролог
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Читач05

    Я під час застуди завжди п'ю теплий чай із медом та лимоном! В обов'язковому порядку доповнюю таке лікування Умкалором. Він і кашель, і нежить забирає за кілька днів.
  • Читач35

    Холодне я п'ю, а лише малиновий чай із медом, лимоном та імбиром. І обов'язково Умкалор приймаю. Він допомагає прибрати основні ознаки застуди та швидко ставить на ноги.
  • Влад

    Нашли чье мнение постить. Эх...Причина слабости Украины в нашем недалеком народе. Таких телят даже убогие русские могут за рога водить.

    Джек reply Влад

    ...

    Діма reply Влад

    + Підтримую

keyboard_arrow_up