«Крижана» людина взимку ходить вулицями Вінниці в футболці чи сорочці з короткими рукавами

«Крижана» людина взимку ходить вулицями Вінниці в футболці  чи сорочці з короткими рукавами
Андрій Козак збирається ходити без верхнього одягу всю зиму, навіть якщо почнуться сильні морози
  • За підсумками минулого року 40-річний Андрій Козак увійшов до десятки кращих спортсменів Вінниці за версією RIA/20 хвилин.
  • Він не займається професійною спортивною кар’єрою, а є державним службовцем. Працює в обласному Департаменті інформаційної політики та комунікацій з громадськістю.
  • Але в сфері загартовування та здорового способу життя Андрій Козак може дати фору всім чемпіонам, бо цілий рік ходить в одній футболці чи сорочці із короткими рукавами. Недарма називає себе «крижаною» людиною.

Починав із моржування

Раніше Андрій Козак займався плаванням і моржуванням. Мав досвід і в сфері загартовування. Регулярно приймав холодний душ. Згодом поступово відмовився від гарячої води і перейшов на холодну.

– Загартовуватися потрібно поступово, маленькими кроками. Якщо робити це різко, виникають ризики, пов’язані із несподіваною поведінкою організму. Тому для будь-яких змін потрібен підготовчий процес, – пояснює Андрій Козак.

За словами екстремала, для самовдосконалення необхідно виконувати цілий комплекс вправ.

Відео дня

– Це не лише холодний душ і ванни, але й дихальна гімнастика та постійна ментальна робота. Бо негативні думки і установки також забирають вашу енергію. Тільки шляхом щоденної роботи над собою, регулярного виходу із «комфортних зон» можна вдосконалитися! – наголошує він.  

Виклик самому собі     

З осені минулого року пан Козак кинув виклик самому собі – вирішив щодня ходити без верхнього одягу!

– Це був мій наступний етап у системі загартовування – повна відмова від теплого одягу. Коли ми вдягаємо теплі речі, наш організм розслабляється. Ми створюємо для нього «тепличні умови». Таким чином людина стає значно слабше, – пояснює екстремал.   

Нинішня зима – не дуже холодна. Але кілька днів температура зранку опускалася до мінус шести-семи градусів. І «крижана» людина витримувала її без проблем

– Продовжую робити те, про що заявив на початку зими. Не обмежую свої переміщення в зв’язку із пониженням температури – ходжу по справам і гуляю, як завжди. Із роботи додому намагаюся добиратися не на транспорті, а пішки, – інформує Андрій Козак. – Багато-хто бачив мене під час новорічних святкувань у Центральному парку. Тоді за температури мінус два градуси я півтори години ходив без верхнього одягу. Це зовсім не те, що гуляти п’ять-десять хвилин.

Ментальна робота

За словами Андрія Козака, його система загартування напряму пов’язана із ментальною роботою.

– Ми маємо змінюватися всебічно, а не лише, приміром, призвичаюватися до морозів. Таким чином виходимо із зони комфорту і перевіряємо, чи маємо ми «козацький стрижень». Тобто розкриваємо свій потенціал, – пояснює новатор. – Щоб зрозуміти рівень своїх можливостей, маємо кидати собі виклики. І чим вони складніші, тим краще ти зрозумієш, на що здатен. 

Андрій Козак поки що не має учнів і послідовників, адже не ставить перед собою мети створювати об’єднання прихильників загартування. До того ж багато часу у екстремала віднімає робота аналітиком в обласному Департаменті інформаційної політики. Проте перехожі постійно цікавляться, чому він ходить без верхнього одягу. Андрій Козак всім залюбки пояснює свою мотивацію, ділиться досвідом.  

Коментар експерта

Вільям Войцеховський, спортивний лікар ФК «Нива», який раніше працював із зірковою боксерською командою «Українські отамани»:

– Я вже 30 років зранку обливаюся холодною водою. Коли буваю у селі, набираю два відра в колодязі і роблю це. Але чи можна без проблем ходити взимку без верхнього одягу? Якщо людина правильно харчується і добре загартована, то, напевно, так.

Водночас я не рекомендую цим займатися масово. Але у кожного – власна імунна система і певний рівень фізичної підготовки. Коли людина тривалий час займається загартовуванням, то може й спробувати ходити взимку в одній футболці. Іншим можна порадити спочатку зробити кардіограму серця, після чого пройти спеціальний огляд у лікаря. Причому починати ходити без верхнього одягу варто з літа чи осені, аби організм поступово звикав.     

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Игорь Бронкс

    Я тоже знаю одного, ходит по городу в каске и улыбается)))))
  • Сергей Мельник

    Ага, це просто зима така, побачу я як у -15 він буде ходити у сорочці...
  • Vitaliy Kukhar

    Зеелекторат ?
  • Кирилл

    Красава, Андрюха!)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up