Осіння хандра: як розпізнати перевтому та де взяти життєву енергію?

Осіння хандра: як розпізнати перевтому та де взяти життєву енергію?

Восени організм людини починає сезонну перебудову, він реагує на зменшення тривалості світлового дня та готується до настання холодів.

Як наслідок - виникає відчуття недосипання зранку, млявість, розбитість і зниження працездатності протягом дня. Здається, що енергетичні запаси в організмі вичерпуються, поступившись місцем втомі, апатії і пригніченому настрою. 

На самопочуття впливають такі фактори:

  • постійне перебування в стані, коли людина щось переживає і весь час обмірковує;
  • недосипання та некомфортний напружений режим життя;
  • недостатній питний режим та неякісне харчування;
  • стреси.

Якщо не вживати заходів, може розвинутися синдром хронічної втоми, що загрожує виснаженням організму.

Відео дня

Про недуги сигналізують: легкий застудний стан, хворобливе горло, припухлі лімфатичні вузли, незрозуміла м’язова слабкість і болі в суглобах, головний біль, надмірна дратівливість і розлад сну.

Лікарі вважають, що джерелом наших негараздів є неправильний режим праці і відпочинку. Ми проводимо багато часу за роботою, в громадському транспорті, а потім влаштовуємося зручніше на дивані перед телевізором.

Доведено, що люди, які приділяють увагу фізичним навантаженням, мають міцніші вегетативну і нервову системи. Більше рухайтеся, частіше бувайте на вулиці, а у вихідні - намагайтеся хоча б на дві години виїхати за місто і просто пройтися по лісу.

Ще один найпопулярніший та найлегший спосіб прогнати тугу - поїсти. Від процесу споживання їжі в організмі виробляються гормони задоволення, як у випадках, коли ми переживаємо радісні емоції.

Наша енергія безпосередньо пов'язана з їжею, яку ми вживаємо. Продукти, які ми обираємо для того, щоб перекусити протягом дня, можуть або підвищувати нашу життєву енергію, або знижувати її. Надавайте перевагу свіжим овочам та фруктам, легким кашам, не забувайте про достатній питний режим.

Джерело: Головне управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Жора

    )))
  • Дональд_К

    прибухнуть надо.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up