На Вінниччині від ускладнень COVID вчора померли двоє людей. Цифри по районах

На Вінниччині від ускладнень COVID вчора померли двоє людей. Цифри по районах
  • «Вінницький обласний лабораторний центр МОЗ України» розповів, де та скільки є хворих на коронавірус станом на 1 лютого.
  • У Вінниці загалом дещо знизився рівень захворюваності на коронавірус.

Директор департаменту охорони здоров'я міської ради Олександр Шиш наголошує на важливості дотримуватись правил карантину.

— Ми вкотре закликаємо вінничан бути відповідальними і дотримуватися всіх правил карантину, щоб не допустити масштабної хвилі захворюваності. Правила дуже прості, але від них залежить життя кожного з нас. Тому носіть маски, дотримуйтесь дистанції, регулярно дезінфікуйте або мийте руки, також дезінфікуйте особисті речі, предмети та поверхні, до яких часто торкаєтесь. Якщо відчуваєте перші ознаки недуги — зателефонуйте до сімейного лікаря. Якщо у вас виявили вірус, але ви не потребуєте госпіталізації, дотримуйтесь правил самоізоляції, — зазначив він.

Ситуація у Вінниці

У Вінниці серед інфікованих зріс відсоток осіб похилого віку, а ці люди мають чимало супутніх захворювань: серцева недостатність, цукровий діабет 2 типу, гіпертонічна хвороба тощо. Саме це призводить до складного перебігу хвороби та летальних випадків. Щодо людей середньої вікової категорії — статистика останнього тижня свідчить про зменшення рівня інфікування.

Відео дня

— Станом на 31 січня з початку пандемії у Вінниці лабораторно підтверджено 12 тисяч 213 випадків інфікування коронавірусом. З них одужало 84,4% або 10 тисяч 313 людей. Продовжує хворіти 1670 пацієнтів. На сьогодні перехворіло майже 3,3% вінничан. З початку пандемії померло 230 вінничан, — розповів Олександр Шиш.

Ситуація по області

Про поточну ситуацію із захворюваності на коронавірус в області поінформувала директор Вінницького обласного лабораторного центру Валентина Зайцева.

За її інформацією, впродовж минулої доби всіма лабораторіями області дослідили 1032 зразки на COVID-19.

Коронавірус вперше виявили у 79 людей:

  • м. Вінниця — 24;
  • Могилів-Подільський район — 9;
  • Жмеринський, Томашпільський — 7;
  • Барський — 6;
  • Вінницький — 5;
  • Калинівський, Немирівський — 4;
  • Мурованокуриловецький — 3;
  • Бершадський, Липовецький, Тульчинський, Теплицький — 2;
  • Шаргородський — 1;
  • Гайсинський — 1.

Одужали 23 тисяч 031 особа, в т.ч. 1032 дитини та 1976 медпрацівників. 

За останню добу одужали 117 осіб.

На даний час хворіє 3 тисячі 619 осіб, з них: 153 дитини  та 219 медпрацівників.

Валентина Зайцева повідомила, що загалом в лабораторіях області методом полімеразної ланцюгової реакції дослідили 265 тисяч 885 зразків.

За підсумками досліджень, у 27 тисяч 157 випадках виявили коронавірус.

У наявності тест-системи для ампліфікації на 193 тисяч 300 досліджень, а також набори для екстракції РНК на 190 тисяч 900 досліджень.  

Ситуація у лікарнях

За інформацією Департаменту охорони здоров’я та реабілітації ОДА, в 25 опорних лікарнях області, станом на ранок 1 лютого, на стаціонарі перебуває 537 пацієнтів з підтвердженим COVID-19 та 398 пацієнтів з підозрою на коронавірус.

523 пацієнти у важкому стані:

  • на апараті ШВЛ — 0,
  • СРАР — 52 особи,
  • кисень — 471.

Всього зареєстрували 507 летальних випадків, за минулу добу зареєстрували два летальних випадки.

Як повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов у Facebook, зокрема, 2030 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19 зафіксовано в Україні станом на 1 лютого 2021 року. Зокрема, захворіли 71 дитина та 65 медпрацівників.

За останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована у Івано-Франківській (297), м. Київ (160), Миколаївській (152), Львівській (146) та Закарпатській (127) областях.

Брифінг МОЗ щодо ситуації з протидією поширенню коронавірусної інфекції:

 

Читайте також:

«Хто казав, що карантин, то скучно»: хлопці роздяглись та стрибнули з мосту

У Калинівці восьмирічний хлопчик в мороз йшов по вулиці та плакав. Що сталось?

Вакцинація від коронавірусу в Україні: у МОЗ назвали п'ять етапів

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:10 У пошуках школи англійської мови для своєї дитини? Зверніть увагу на огляд кращих шкіл Вінниці (партнерський проєкт) 08:00 Вакансії в Україночка, Грош, Green cool та 89 актуальних пропозицій роботи у Вінниці 21:01 Що варто знати про кліщів? У МОЗ розповіли, як вберегтися 20:14 Писанкарство на Поділлі: які орнаменти переважали у наших предків Від читача 18:18 Оператор морського дрону СБУ: “Sea Baby” можуть обнулити цілий флот ворога (Відео) 19:43 Чи є денні стаціонари у вінницьких лікарнях, і чи платні в них послуги? Ми дізналися 19:05 Як обрати «свого» фахівця з психічного здоров'я: поради від ветеранського простору 18:20 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 18:12 У Вінниці врятували пацієнтку від раптової серцевої смерті play_circle_filled 18:01 Оперативне командування «Захід» очолив генерал Шведюк. Він уроджениць Шаргородщини photo_camera 17:33 Небезпечні вчителі: у Вінниці інструктори навчали водінню без документів та п'яними 16:31 «Інструктор не попередив, що в РПГ знято запобіжник». Непроста історія незрячого воїна-добровольця 16:20 Альпійські шале як вдала інвестиція: 22% річних в євро (Новини компаній) 16:04 Молодь Вінниці запрошують на майстерклас з соломоплетіння 15:08 Анатолій Бондар таки з'явився в суді. Дізнались, який запобіжний захід йому обрали 13:37 Чи зменшилися затори на перехресті Скалецького-Коріатовичів-Зодчих. Опитування 12:35 «Відібрали у нас місце для відпочинку». На ВПЗ скаржаться на дії футбольного клуба «Нива-В» photo_camera 12:23 Жахлива аварія біля Немирова: стали відомі імена трьох загиблих 16, 20 та 23 років play_circle_filled photo_camera 12:00 Де смачно пообідати у Центрі Вінниці: огляд бізнес-ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 11:06 На Вінниччину насувається гроза та шквальний вітер до 20 м/с
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up