На Вінниччині моніторять радіаційний фон. Показники по районах

На Вінниччині моніторять радіаційний фон. Показники по районах
фото ілюстративне
  • Моніторинг стану радіаційного фону проводиться фахівцями Вінницького обласного центру контролю та профілактики хвороб щоденно у всіх районах області. Оприлюднили дані станом на 8 серпня.

Станом на 8 травня 2022 року ситуація щодо радіаційного гама-фону на Вінниччині лишається без змін та не несе загрозу життю та здоров’ю населення.

Виміри проводяться в усіх районах області, а перевищень природного радіаційного фону не зафіксовано.

— Усі групи радіаційного спостереження і дозиметричного контролю, а також дезінфекційні бригади завжди готові взяти участь у проведенні відповідних лабораторних та інструментальних досліджень за зверненням територіальних органів ДСНС та військо-цивільних адміністрацій, — інформує «Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України».

Відео дня

З початку повномасштабної війни, весь світ остаточно зрозумів, що від рашистів можна чекати чого завгодно. Ядерні небезпеки ніхто не виключає.

Та, як зазначає фахівець головного управління ДСНС України у Вінницькій області Олег Семенов, який займається саме напрямком радіаційного та хімічного захисту, якщо заздалегідь знати, як діяти у кожній небезпечній ситуації, ризики кожен із нас може звести до мінімуму.

Детальніше у матеріалі:

 

Читайте також:

Щоб захиститись від радіації — є три препарати. Але у вінницьких аптеках залишився один

Операція «Радіація». Проїхалися різними районами з дозиметром, чи пройшла Вінниця перевірку?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up