Молочна кухня буде на Оводова, поки не збудують нове приміщення

Молочна кухня буде на Оводова, поки не збудують нове приміщення
Молочна кухня залишиться поки що на старому місці. Зараз кухню закрили на ремонт. Як сказав головний лікар міста Олександр Шиш, так роблять щорічно.
  • Вінничан стривожило закриття молочної кухні в центрі Вінниці
  • Депутатка Ганна Давиденко запевняє, що кухню переносять на Вишеньку, до лікарень з хворими гепатитом С. А стару будівлю продадуть інвестору
  • У мерії пояснили, що буде з кухнею та чому її вирішили перемістити

На сесії міськради, 26 травня, розглянули питання щодо передачі інвестору старої будівлі на Оводова, 7. Зараз його займає єдина у місті молочна кухня, яку з центру міста мерія хоче переселити на Хмельницьке шосе, 96 — у приміщення харчоблоку.

На сесії депутатка від «Батьківщини» Ганна Давиденко виступила проти переселення молочної кухні на Вишеньку.

Відео дня

— Чи доречно розміщувати молочну кухню в будівлі лікарні, де поблизу розташований гепатоцентр? Бо існує ризик зараження продукції молочної кухні гепатитом С та іншими важко виліковними хворобами. І в якому зараз стані цей харчоблок на Хмельницькому шосе? — запитала Давиденко міського голову.

Через ці питання виникли обговорення. Одразу зі словом виступив директор департаменту економіки та інвестицій Віталій Погосян.

— Зараз ми тільки розглядаємо можливість перенести молочну кухню в нове та краще приміщення за рахунок інвесторів. Молочна кухня поблизу кількох лікарень та дитячих будинків точно не буде зайвою на Вишеньці., — сказав Погосян.

За словами директора департаменту охорони здоров’я Олександра Шиша, гепатит С не передається по повітрю як інфекційна хвороба

— Гепатит С передається через кров або іншу біологічну рідину. До того ж, в харчоблоку не перебувають інфіковані люди. А їжа піддається термічній обробці, завдяки якій вбивають шкідливі бактерії.  І я не бачу проблем з тим, що молочну кухню розташують поблизу цих об’єктів, — сказав Шиш.

Голова постійної комісії з охорони здоров’я «свободівець» Василь Паненко також висловився щодо рішення про переміщення молочної лікарні на Хмельницьке шосе.

— Якісні суміши від великих компаній коштують дорого, тому потреба в молочній кухні існує. Тому потрібно прийняти це рішення, щоб оновити молочну кухню за рахунок інвестиційної угоди. Так ми зможемо спрямувати ресурси на модернізацію цього закладу та його відродження, — сказав Паненко.

І останній хто став на захист був депутат від «Вінницької європейської стратегії» Олександр Парвадов.

— Приміщення молочної кухні було збудовано ще в 1940 році. Воно потребує капітального оновлення, модернізації всього обладнання. Приміщення по Хмельницькому шосе знаходиться окремо від лікарень. Тому ризик зараження їжи відсутній. Про це, ви, Ганно Віталіївно, прекрасно знаєте — оскільки це питання було обговорене перед сесією на комісії і вам відповіли на всі ваші питання. І перестаньте створювати собі ореол мучениці, борця за справедливість. І зрештою, перестаньте брехати, — сказав Парвадов.

Після чого депутати підтримали слова Парвадова оплесками.

Наостанок, міський голова Сергій Моргунов пообіцяв, що молочна кухня залишиться в існуючому приміщенні на Оводова,7 поки інвестор не закінчить реконструкцію харчоблока по Хмельницькому шосе. Депутати прийняли таке рішення на сесії — 41 з 43 обранців виступили «за».

Нагадаємо, що інвестор за 67 мільйонів гривень бажає викупити довгобуд «Кельце», що знаходиться на проспекті Космонавтів.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Банду Геть!

    — Чи доречно розміщувати молочну кухню в будівлі лікарні, де поблизу розташований гепатоцентр? Бо існує ризик зараження продукції молочної кухні гепатитом С та іншими важко виліковними хворобами. І в якому зараз стані цей харчоблок на Хмельницькому шосе? — запитала Давиденко міського голову.





    ps/ Они думают про свой бизнес а не про детей...
  • Банду Геть!

    На сесії міськради, 26 травня, розглянули питання щодо передачі інвестору старої будівлі на Оводова, 7. Зараз його займає єдина у місті молочна кухня, яку з центру міста мерія хоче переселити на Хмельницьке шосе, 96 !!!!! — у приміщення харчоблоку.



    хм шоссе 96. Так может сразу  в корпусе морга сделать  мол кухню.

    Это кстати хм ш 96 1 болн на Хм шоссе.

    Это каким  же надо быть идиотом чтобы брать молоко для ребенка с тер. больницы где есть и морг и инф отд. и др......
  • Банду Геть!

    Хочу заметить  неукам  депутатам , что Молочную кухню не зря сделали в центре Винницы, вдали от больниц   и  инфекц. отделений.  Давайте  еще сделайте Молочн кухню в районе  туб диспансера.   Тем более сейчас сан станц отменили, крысы могут бегать. Да заодно и купите за копейки здание сан станции на Малиновского. Крысам она не нужна....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled 09:18 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:36 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up