На Арабея тернопілянка-«оптовик» хоче збудувати житловий комплекс

На Арабея тернопілянка-«оптовик» хоче збудувати житловий комплекс
Візуалізація з проектної документації. Джерело: сайт вінницької мерії
  • На сайті мерії з’явилося оголошення про будівництво нового житлового комплексу «Green`s»
  • Це буде три 6-поверхівки з мансардним поверхом на 236 квартир. Їх планують збудувати до середини 2018 року
  • Забудовником є компанія, що займається оптовою торгівлею. Її засновником є мешканка Тернополя
  • Долю цього ЖК вирішать на громадських слуханнях, що триватимуть 1 місяць

По вулиці Генерала Арабея, 9 планують збудувати черговий житловий комплекс. Але для остаточного вирішення необхідні громадські обговорення, що розпочалися з 24 лютого та триватимуть один місяць.

Що будують? За інформацією, що є на сайті міської ради, це буде три багатоквартирних житлових будинків на 6 поверхів кожний (плюс, мансардний, сьомий, поверх — авт.).

Візуалізація з проектної документації. Джерело: сайт міської ради

Відео дня

Загалом, в трьох будинках буде 236 квартир, серед яких є 1-кімнатні (45-52 квадратних метри), 2-кімнатні (60-63 квадратні метри). Та на верхніх поверхах кілька 3-кімнатних (87 квадратів) і 4-кімнатних квартир (104 метри). Візуалізація з проектної документації. Джерело: сайт міської ради
Навколо облаштують прибудинкову територію, дитячі майданчики, озеленення, парковку на 65 автівок. Як розраховували фахівці приватного науково-виробничого підприємства «Базис-Центр», цієї кількості житлової площі вистачить на 465 осіб.

Де це буде? Адреса майбутнього будівництва — Генерала Арабея,9. Це територія якраз за вищим професійним училищем рятувальників та навпроти центрального кладовища.

Публічна кадастрова картаЯк повідомили в департаменті правової політики, зараз тут вільне від забудови місце:

— Дерева однозначно не будуть вирубувати. Окрім того, там є ще складські приміщення. Що з ними буде, не знаю. Але представник забудовника буде розмовляти з власниками цих складів, — розповіла фахівець з мерії.

Інформація з публічної кадастрової карти

Площа ділянки під забудову майбутнього ЖК «Green`s»: 0,9953 гектари. На кадастровій карті вказано, що ця ділянка в комунальній власності та здається в оренду товариству «Фірма-Акцент», що займається готельним бізнесом.

Хто будуватиме житло? Замовником проектної документації є приватне підприємство «Азімут-Транзит». У департаменті соцполітики мерії підтвердили, що це підприємство і є забудовником.

Компанія зареєстрована на мешканку Тернополя — Наталію Кукурудзу. Кінцевих беніфіціарів (хто отримує дохід — авт.) в досьє Youcontrol не вказано. Але дивним є те, що серед видів діяльності в цієї компанії немає взагалі «будівництва». А основний вид діяльності — неспеціалізована оптова торгівля. Статутний фонд — 1 мільйон гривень.

Скріншот з сайту Youcontrol

 

Зв’язатися з представниками «Азімут-Транзит» за телефоном, що був вказаний в досьє, на час підготовки матеріалу не вдалося.

Бути чи не бути «Green`s» на Арабея? Це вирішить громада. Свої пропозиції та зауваження вінничани можуть надсилати до департаменту правової політики за адресою вулиця Соборна, 59, кабінет 710, а також за телефонами: (0432) 59-51-59 та (0432) 59-51-55. Окрім того, ще планують провести громадські слухання, про дату проведення яких повідомлять згодом на сайті міської ради.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Nataliia Voitiuk

    Напротив кладбища. Шикарный вид из окна будет.
  • Задунайский Торонтуй

    Еще один пример непрозрачности власти - тернопілянка-«оптовик».
  • Иван

    Замечательный вид на кладбище с одной стороны вышка с другой строевая и духовая музыка с третьей. Хрущевки без лифта....
  • З.А.Глядач

    "Це територія якраз за вищим професійним училищем рятувальників"

    Там ще й телевізійна вишка поряд,з її випромінюванням. Ті,хто буде жити-дуже "зрадіють"...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up