Будинки-обшарпанці: «Мури» без ремонту, а на мерію виділили 8,3 мільйони

Будинки-обшарпанці: «Мури» без ремонту, а на мерію виділили 8,3 мільйони
Це будівля колишнього прибуткового будинку «Промінь» на розі Соборної та Театральної. Її не ремонтують протягом 16 років
  • «20хвилин» писали про будинки, що зупинился в часі: побиті з дірками в фасадах. Вони наче в петлі часу, як у фільмі «День бабака»
  • Так будуть ремонтувати «Росію», «Мури» та «Промінь» чи ні? Про це запитали в мерії
  • Відповідь отримали невтішну: ремонти будуть, але не для всіх

До дня Бабака, що святкують 2 лютого, журналіст склав «путівник» по будинкам-общарпанцям. Їх бачать вінничани щодня в центрі міста:

  • підземний торговий центр біля Універмагу («Мавзолей»)

  • колишній прибутковий будинок на Театральній («Промінь»)

    Відео дня
    /li>
  • колишній кінотеатр «Росія»

  • Башта на Європейській площі

  • Розбита пошта на вулиці Симона Петлюри

Свіжі фотографії цих будівель — в матеріалі:

День Бабака. Будинки Вінниці, що «застряглі» в часі

У соцмережах та коментарях вінничани додали ще кілька будівель:

«На Вишеньці ресторан «Кельце» а навпроти — магазин «Олімп» з тієї ж серії: «Тяжко нести, але шкода позбутися» — пише Валентина Гуськова.

«Стара лікарня на вулиці Малиновського, 26. Вінниця-Фармація на Соборній, 9. Завалиться скоро остаточно» — написала в коментарях Валентина Купрійчук.

Ремонт не для всіх

А от що з цими «обшарпанцями» буде робити міська влада? Щоб це дізнатися журналіст направив запит. Отже, коротко, що відповіли:

1. «Росія» у комунальній власності. Здається в оренду ТОВ «ІНТЕХДОКСЕРВІС». Загальний стан — задовільний. Видатків не реконструкцію  — не передбачено

2. Будівля колишньої пошти на вулиці Петлюри (колишня Чкалова — авт.) не є об’єктом комунальної власності. Непридатний до експлуатації, проведені консерваційні та протиаварійні роботи. Видатки на реконструкцію — не передбачено

3. Будівля міської ради на Соборній,59 — 87% будинку мерії в комунальній власності. Інші частини — у власності держпідприємств «Укрпошта» та «Український держцентр радіочастот». Стан — придатний до експлуатації (а от фасади в незадовільному стані). На цей рік заплановано виділити 8,3 мільйони гривень на реконструкцію 6-го поверху для облаштування кабінетів (за ці кошти виготовлять й проект).

Немає угоди по «Мурам»

А далі найцікавіше — виявляється угоди на співфінансування реконструкції пам’ятки «Мури» між Вінницькою ОДА та мерією немає:

«Органи міської ради не мають підстав для передбачення у міському бюджеті видатків на співфінансування протиаварійних та невідкладних робіт [...] через відсутність відповідної угоди відносно співфінансування між Вінницькою міською радою та Вінницькою облдержадміністрацією», — йдеться у відповіді на запит.

Фото зроблено в січні 2017 року. Архів «20хвилин»А директор обласного департаменту архітектури Дмитро Романченко запевняв, що угода існує: мерія та ОДА мають поділити вартість ремонтів порівну між собою. І тендер на реконструкцію пам’ятки — запустять в березні 2017 року.

42 мільйони на ремонти

Стільки взагалі заплановано на капремонт житлових будинків у місті. Шість мільйонів з цієї суми — дістанеться об’єднанням співвласників багатоповерхівок (ОСББ) на ремонти.

Як підказали в запиті, весь перелік реставрації об’єктів культурної спадщини у Вінниці є в рішенні № 549:

Так, згідно цьому документу, ремонти в 2017 році пощастить отримати таким будівлям:

  • «Особняк» на Пушкіна,11. Ремонтно-реставраційні роботи. Один з поверхів цього будинку займає Центр інновацій IHUB. Вартість робіт — 1 мільйон 71 тисяча гривень
  • «Готель «Франсуа» на Соборній, 50. Ремонтно-реставраційні роботи. Вартість — 1,5 мільйони гривень
  • «Прибутковий будинок з магазином» по Соборній, 95. Проектування ремонтно-реставраційних робіт. Вартість — 150 тисяч гривень

Previous Next

Водонапірна башта. Виготовлення звіту про технічний стан для визначення першочергових робіт. Вартість — 20 тисяч гривень.

«Будинок міської думи» по Соборній, 67. Реконструкція, реставрація пам'ятки з пристосуванням під потреби міської ради (плюс, проектні роботи). Вартість — 1,2 мільйони гривень.

Будівля міського суду на Грушевського, 17. Реконструкція, реставрація з пристосуванням для потреб міського суду. Вартість — 6,5 мільйонів гривень

Нагадаємо, що в цьому році заплановано закінчити реконструкцію проспекта Космонтавів (від Порика до Келецької), побудувати кілька нових фонтанів, зібрати нові VinWay та створити кладовище на Сабарові. Детально в інфографіці, як зміниться Вінниця в 2017 році:

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera Від читача 13:38 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися? 10:27 У Бершаді попрощалися із загиблим від бандитської кулі поліцейським Максимом Зарецьким photo_camera 09:33 Ліквідували ще 800 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 23 квітня 09:00 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 08:44 Сьогодні вітаємо Юрія та Валерія. Історія та прикмети 23 квітня 08:00 Вакансії в Chopper, Green cool, Грош та 81 актуальна пропозиція роботи у Вінниці 21:12 Яку безкоштовну психологічну допомогу можуть надати сімейні лікарі? Ми дізналися 20:56 Вінничан закликають зменшити споживання електроенергії
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up