За «Кельце» інвестор готовий дати 67 мільйонів гривень — мерія

За «Кельце» інвестор готовий дати 67 мільйонів гривень — мерія
Так зараз виглядає недобудова колишнього ресторану "Кельце". Проспект Космонавтів,49, що на Вишенці
  • На місці недострою «Кельце» може бути елітна 14-поверхівка
  • На це дає кошти агрофірма з статутним капіталом 400 гривень
  • У мерії інвестору вірять: якщо компанія готова заплатити понад 60 мільйонів за те, щоб підготувати будмайданчик, то вона готова для цього проекту

На минулій сесії міськради депутати погодили договір між містом та холдинговою компанією «Вінниця». Остання хоче перебудувати недострой «Кельце», що знаходиться на проспекті Космонавтів, в елітну багатоповерхівку.

Фірма дала гарантію місту

Журналіст «20хвилин» подивився в бізнес-пошуковій системі «YouControl», що ця компанія має лише 400 гривень статутного капіталу, не має прибутків за останні кілька років та займається виробництвом борошна.

Відео дня

Читайте більше про цю історію в статті:
Замість недострою «Кельце» буде елітна 14-поверхівка. Хто її збудує

Ми запитали у міських чиновників — хто буде зводити об’єкт та чи перевіряли цього інвестора? На ці питання відповідав заступник мера Сергій Матусяк.

— Питання щодо того, хто будуватиме цей об'єкт — ще не обговорювали. Холдінгова компанія «Вінниця» виступила з пропозицією до міста, щоб викупити довгобуд на розі Келецької та Космонавтів. За словами представника компанії, це буде новий житловий комплекс. Ми дали інвестору гарантію, що міськрада буде максимально сприятиме реалізації цього проекту. А інвестор гарантує, що параметри будинку не вийдуть за вказені параметри: 14 поверхів, орієнтовно 370 квартир та підземний паркінг. Такі й були вказані умови в договорі, — розповідає Матусяк.

За словами Сергія Матусяка, питання хто є забудовником багатоповерхівки — ще не обговорювалось з інвестором. Раніше головний архітектор міста Олександр Рекута казав, що ця агрофірма є замовником будівництва і забудовником.

Перевірка компанії — участь в аукціоні

За словами заступника мера, міськрада зацікавлена в якнайшвидшому вирішенні питань щодо початку будівництва. Незабаром розпочнеться реконструкція третьої черги Космонавтів (від Келецької до Первозванного — авт.), а довгобуд спотворює оновлений вигляд проспекту.

Так може виглядати нова багатоповерхівка на Космонавтів,49

— Нам би дуже хотілося протягом травня-червня пройти всі процедури погодження, щоб інвестор був впевнений в реалізації цього об'єкту. Тому, на засіданні виконкому та на сесії міськради, так швидко розглянули це питання, — сказав Сергій Матусяк.

Питаємо, чи перевіряли цю агрофірму на фінансові можливості?

— Перевіряли легетимність компанії. Вважаю, що найкраща перевірка фінансових можливостей товариства «Холдингова компанія «Вінниця» — це участь в аукціоні. Якщо ця фірма готова вкласти більше 60 мільйонів гривень, щоб тільки підготувати будмайданчик — то цей бізнес однозначно готовий взяти участь в такому масштабному проекті.

Хто зараз володіє «Кельце»

За даними публічної кадастрової карти, власником приміщень площею 0,612 гектара є товариство «Альпарі-Кельце-Інвест».

Втім, відповідно до даних в YouСontrol, підприємство із статутним капіталом у понад 8 мільйонів гривень перебуває у процесі припинення. За рішенням суду його визнано банкрутом. А з березня 2016 року майно компанії продають з аукціонів.

За даними Господарського суду Вінницької області, у квітні минулого року на аукціон було виставлено цілісний майновий комплекс загальною вартістю майна 67,8 мільйона гривень по вулиці Космонавтів, 49 у Вінниці. Але 19 квітня на аукціон не з’явилися учасники, щоб хотіли купити комплекс.

Так зараз виглядає довгобуд "Кельце" Так зараз виглядає довгобуд "Кельце"

Наразі у відкритому доступі перебуває оголошення Господарського суду Вінницької області про проведення наступного аукціону з продажу майна підприємства "Альпарі-Кельце-Інвест", який відбудеться 30 травня.

Побратимство «ресторанами»

Ресторан «Кельце» збудували понад 30 років тому. На початку 2000-х років там діяла компанія «Альпари-Кельце Інвест». Вони хотіли відновити ресторан. У 2005 році це товариство вже запланувало перебудувати ресторан на торговий центр. Але через кризу «Кельце» став довгобудом. Однак, кошти скінчились, будівництво заморозили і вже понад десять років конструкція так і стоїть незавершеною.

У польському місті-побратимі Кельце досі діє ресторан «Вінниця». Він розташований на вулиці Вінницькій,4. Там подають страви як польської, так й української кухні.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Банду Геть!

    Ресторан Кельце во время СССР прославился на весь союз)))) А дело было так.... Была свадьба... Ну жених смотрит а где же невеста???? А невесты нет.... Ну тут все начали искать по всему кабаку невесту... И что бы вы думали ??? А невесту застукали в мужском туалете со свидетелем... Там они занимались сексом....)))))





    ха ха ха ха ха ))))))

    зы. И это было , кто не верит может спросить у  долгожителей Вишенки)
  • Мальчиш Плохиш

    Все может быть

    Все может статься,

    Подруга может разлюбить,

    Но бросить пить, курить, @паццо

    Не может быть !



    Помницца хто-то "Жовтень абіцяв переусовершенствовать в супер-пупер-синематограф. Вобщем не будет там никакой n-цать поверхівки. Будет очередной жлобоцентр купленный замалоденег, и сданный за акуенную аренду. Можете заскринить.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:43 Мільйонери у вінницьких МСЕКах: друга частина огляду декларацій голів комісій за 2023 рік 16:25 Куди у Вінниці піти на курси: твоя нова робота (партнерський проєкт) 16:24 Зеленський підписав закон про мобілізацію 16:06 У фонді музею Вінниці зберігається карткова гра флірт «Калина» 1920-1930-х років photo_camera Від читача 18:18 Оператор морського дрону СБУ: “Sea Baby” можуть обнулити цілий флот ворога (Відео) 15:15 У Вінниці вже понад 30 трамваїв Tram-2000. Коли отримаємо решту швейцарських вагонів 15:14 Славетні хори з Житомира і Тернополя, французька музика і «Цей сон»! ТОП концертів квітня у філармонії play_circle_filled photo_camera 14:59 Патрульні виявили наркотики у вінничанина, який порушував комендантську годину photo_camera 14:40 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 14:28 Вінницькі черлідерки завоювали цілий комплект нагород на чемпіонаті України photo_camera 14:01 Понад 40 вулиць Вінниці нині без світла: адреси та причина відключення 13:50 За Тяжиловим планують побудувати нове виробництво. Триває обговорення 12:55 У Тульчині п'яний водій хотів відкупитися від поліції та не вийшло 12:05 Де смачно пообідати на Замості: огляд бізнес ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 11:24 У Вінниці виявили витік нечистот у річку Південний Буг photo_camera 10:02 Майже рік медики боролися за його життя. Вінниця прощається з Героєм Дмитром Ковальовим 09:51 Вночі збили дев'ять «шахедів», а на фронті за добу відбулося 104 бойових зіткнення 08:49 Сьогодні з іменинами вітаємо Ірину та Галину. Історія, заборони та прикмети 16 квітня 08:10 У пошуках школи англійської мови для своєї дитини? Зверніть увагу на огляд кращих шкіл Вінниці (партнерський проєкт) 08:00 Вакансії в Україночка, Грош, Green cool та 89 актуальних пропозицій роботи у Вінниці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up