Коронавірус в класі: чи треба робити ПЛР-тест після самоізоляції школярам?

Коронавірус в класі: чи треба робити ПЛР-тест після самоізоляції школярам?
  • Чи потрібно тестувати всіх дітей у класі, якщо в одного учня підтвердили хворобу?
  • Чи потрібно робити ПЛР-тест після завершення терміну самоізоляції?
  • На ці питання відповіли у МОЗ.

Міністерство охорони здоров'я скасувало обов'язкове проходження тестування на коронавірус методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) для осіб, які виходять із самоізоляції. Після закінчення двох тижнів та у разі відсутності симптомів СOVID-19, людині не потрібно робити ПЛР-тести.

— Було визначено, що людям, які виходять із самоізоляції, потрібно робити ПЛР-тестування. Зараз ми внесли зміни. Якщо людина перебувала 14 днів на самоізоляції та у неї немає жодного симптому коронавірусної хвороби, їй не потрібно робити тест, — розповідає очільник Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов.

За його словами, робити ПЛР-тести необхідно лише у разі наявності симптомів COVID-19.

Відео дня

Степанов зазначив, що після звернення до сімейного лікаря та у разі підтвердження симптоматики, до пацієнта має прибути мобільна бригада та за кошти держави зробити тести.

В інших випадках перед плановою госпіталізацією робиться тест на коронавірус методом імуноферментного аналізу.

— Якщо діти пішли на самоізоляцію, закінчується 14 днів, і в дитини немає жодних симптомів СOVID-19, то вона просто закінчує самоізоляцію і повертається до навчання, — додав він у відповідь на питання, чи потрібно тестувати всіх дітей у класі, якщо в одного учня підтвердили хворобу.

Найпоширеніші симптоми:

гарячка

сухий кашель

втома

Рідко, але можуть бути:

біль у м’язах і суглобах

біль у горлі

діарея

кон'юнктивіт

головний біль

втрата нюху та смаку

висипання на шкірі, збідніння пальців рук або ніг

Серйозні симптоми:

ускладнене дихання або задишка

біль або стискання в грудях

розлад мовлення або втрата рухливості


Читайте також:

СOVID на 17 вересня: в Україні +3 584 за добу. На Вінниччині чергова смерть

Вінниця у «помаранчевій зоні»: як організували дистанційне навчання дітей? (ОПИТУВАННЯ)

На Вінниччині на COVID хворіє 77 дітей та 1435 дорослих. Цифри по районах

Від сьогодні Вінниця в «помаранчевій» зоні карантину. Що забороняється?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (65)
  • Игорь Акимов

    Новое . Кароче если ребенок будет находиться в школе в момент вакцинации от короны значит вы на это согласны детей провакцинируют .
  • Александр Кос

  • Виктория Филюшко

    Снимите маски с детей!!!

    Oksana Parfeniuk reply Виктория Филюшко

    Світлана Карпенко та воно й таке. Немає логіки бути в класі без масок, а на коридорі в них. Але намагаюсь поставитись до цього по-філософськи)

    Світлана Карпенко reply Виктория Филюшко

    Oksana Parfeniuk на перерві маска також гробить здоров'я. Учень може побігати, спілкуватися з іншими. Мізки повинні на перерві провітритися, а в масці виходить навпаки.

    Oksana Parfeniuk reply Виктория Филюшко

    Виктория Филюшко да они в масках только на переменах! И то, если оденут...
  • Anna Kovalchuk

    А де гарантія, що ті тести нормальні? Де гарантія, що вони покажуть правду? Та і взагалі, хворіла в серпні. Думала, що ковід, а антитіл немає. Довіряю лише крові з вени. А цими масками доб’єте імунітет вже зовсім всім!

    Людмила Семченко reply Anna Kovalchuk

    Анна Ковальчук жаль что не все понимают про эти долбаные маски.Еть поведеные на масках.Думают натянутая маска спасает.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:09 П'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП на Келецькій photo_camera 13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up