Чи є у вас імунітет проти кору? Де і за скільки це можна перевірити

Чи є у вас імунітет проти кору? Де і за скільки це можна перевірити
  • За словами обласного дитячого інфекціоніста Ірини Незгоди людина, яка перехворіла на кір, має пожиттєвий імунітет.
  • Підлітки, які робили вакцинацію в 6 років, більш-менш убезпечені від хвороби.
  • Люди старшого віку, які на кір не хворіли, мають зробити вакцинацію.

- Титр антитіл (активность антитіл до окремої хвороби) до кору зберігається десять років, а потім поступово титр падає, і здатність організму пручатися хворобі знижується, - говорить лікар. - Сьогодні в будь-якій лабораторії міста, кожна людина може здати кров на аналіз імуноглобуліну G до вірусу кору. За кілька днів ви будете знати, чи є у вас антитіла, чи варто вакцинуватись. Вакцинація проводиться “Приориксом” або КПК (кір, паротит, краснуха). Ця вакцина не дає ніякої реакції, проте убезпечує від хвороби. Для цього потрібно звернутися до сімейного лікаря та отримати направлення на щеплення.

Які аналізи на антитіла

Ми зателефонували в кілька лабораторій міста, щоб дізнатись скільки коштує аналіз на антитіла. В лабораторіях повідомили що є два аналізи на антитіла IgM та IgG.

Якщо ви чи ваша дитина погано себе почуваєте, є нежить, температура, кашель і страх що це може бути кір - можете здати кров на антитіла IgM. Ці антитіла вказують на те, що пацієнт хворий на кір в даний момент.

Відео дня

Такий аналіз призначається педіатром або терапевтом, отоларингологом, інфекціоністом, дерматологом або пульмонологом. Покази для цього аналізу є: симптоми кору, обстеження людей, які контактували з хворими.

Якщо ви хочете дізнатись чи маєте імунітет від кору, можна здати кров на антитіла IgG. У крові новонароджених до 6 - 7 місячного віку можуть зберігатися материнські IgG антитіла, отримані через плаценту з крові матері в період вагітності. А також у більш дорослих людей, які свого часу були щепленні та не втратили імунітет з часом.

Щоб отримати адекватні результати аналізів потрібно дотримуватись певних умов, про які повідомили у лабораторіях.

На 6-12 годин потрібно відмовитись від:
1. їжі
2. алкоголю
3. паління
4. ліків
5. великої кількості води

"Альтамедика"
Аналіз на антитіла IgM - 280 грн 
Аналіз на антитіла IgG - 160 грн
Крім цього потрібно буде заплатити 30 грн за забір крові.
Результат аналізу можна отримати через 5-6 днів

"Сінево"
Аналіз на антитіла IgM - 300 грн  
Аналіз на антитіла IgG - 170 грн
Крім цього потрібно буде заплатити 30 грн за забір крові.
Результат аналізу можна отримати через 5-6 днів

"МедЛаб"
Аналіз на антитіла IgM - 250 грн  
Аналіз на антитіла IgG - 230 грн
Крім цього потрібно буде заплатити 25 грн за забір крові.
Результат аналізу можна отримати через 5-6 днів
 

Кому потрібно робити щеплення від кору, а кому - ні

1. Дітям в 1 рік і в 6 років.
2. Медичним працівникам.
3. Дорослим, у яких немає імунітету. Наявність антитіл до вірусу кору можна перевірити в діагностичній лабораторії.
4. Дітям старше 6 місяців, які виїжджають за кордон.
5. Жінкам, які планують вагітність, і які не мають імунітету. При грудному вигодовуванні
вакцинація дозволена.

Щеплення протипоказані, якщо:
1 Є алергія до компонентів вакцини (яєчного білка) і антибіотика неоміцину, або
анафілактичні реакції в разі попереднього щеплення. Перевірити наявність алергії можна в діагностичній лабораторії.
2. Якщо на момент щеплення людина хворіє інфекційним захворюванням або має істотні проблеми зі здоров'ям. У той же час, застуда або навіть вітрянка не є протипоказанням для вакцинації.
3. Вагітність.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (23)
  • Kris <aka> Tina

    придётся покупать вакцину самому <lol
  • Виталий Малашевский

    Зателефонував в Альтамедику на Пирогова. На питання, скільки коштує аналіз крові на антитіла lgG. Відповіли, що такий аналіз коштує 280 грн. +30 грн. забір крові. А в цій статті вказано, що такий аналіз коштує 160 грн. Чому так?
  • Angelika Primera

    На Магістрацькій щеплення від кору без проблем
  • Ксения Зинчук

    А мені взагалі не можна робити.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up