Покрова 2019. Що можна і чого не можна робити 14 жовтня

Покрова 2019. Що можна і чого не можна робити 14 жовтня
  • Історія свята Покрови. 
  • В чому та кому допомагає Покров Богородиці.
  • Чого не можна робити в цей день?

В цей день, 14 жовтня, святкують Покрову пресвятої Богородиці. Це свято, як вважається, з’явилося більше тисячі років тому – в 910 році в Константинополі, і пов’язане з явищем Богородиці. Саме слово “покрова” означає «покривало». У місті, яке тоді перебувало в облозі у сарацинів, був храм, де зберігалися головний убір і пояс Богородиці.

Вночі, коли обложені городяни молилися про порятунок, місцевиму юродивому Андрію Константинопольському прийшло бачення: Богородиця зняла зі своєї голови покривало і простягнула над народом. Після цієї нічної молитви сарацини відступили.

Таким чином, чудесний покров захистив місто. Свято стало символом заступництва, допомагало воїнам здобувати перемоги в битвах.

Відео дня

Вважається, що на Покрови молитви про заміжжя володіють великою силою.

 

В чому допомагає Покрова пресвятої Богородиці

У цей день рано вранці самотнім жінкам, що мріють знайти свою половинку, потрібно взяти чистий аркуш паперу і докладно перерахувати на ній характеристики чоловіка своєї мрії. Внизу треба дописати “На все воля Божа”, після чого відправитися до церкви на службу. Там біля ікони Богородиці поставити свічку Святій. Дома освячену записочку потрібно сховати в затишному містечку.

Існує повір’я, що якщо рано вранці дівчина поставить свічку біля ікони Покрови Пресвятої Богородиці і прочитає молитву, то раніше за всіх вийде заміж.

 «Благослови Боже на вінчальний вінець

Нехай прийде моєму дєвічеству кінець.

Не потрібні мені більше дівочі коси,

Нехай незаміжні дівчата носять їх,

а натомість я прошу бабину хустку,

та золоту вінчальну каблучку.

Благослови мене Бог святий Покров.

Амінь».

Що робити в день Покрови незаміжнім

  • Спекти щось і пригостити приємних вам людей.
  • Нагодувати птахів і тварин.
  • Подати милостиню, при цьому сказавши про себе: на двох.
  • В цей день треба купити квіти і поставити їх у вазу в центр столу.
  • Вітати з цим святом всі сімейні пари.

Чого не можна робити на Покрову?

На Покрову, як і в будь-який інший велике православне свято, не варто займатися важкою роботою і домашніми турботами. Не можна прибирати, прати, прасувати і т. д. Однак традиції віруючих пристосовуються до реалій часу.

В цей день не можна носити штанів – тільки сукні або спідниці.

І якщо цей день з’являються невідкладні справи, виконувати роботу можна. Але робити все, згідно з православним традиціям, рекомендується сумлінно, «в правді і простоті».

Нагадаємо, в цей день також відзначається День захисника України .

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:14 На фронті вчора відбулося 61 бойове зіткнення. «Найгарячіше» на Новопавлівському напрямку photo_camera 11:06 Без води та світла. Де у Вінниці 19 березня відключають послуги photo_camera 10:04 У Вінниці засніжило: містян просять пересісти на громадський транспорт photo_camera 09:57 Вінницька громада проводжає у вічність Захисника Михайла Шастуна photo_camera Від читача 10:22 Закреслюють кандидатуру Путіна": у чаті "виборчкому" Керчі звітують про масове псування бюлетенів. Фото 09:27 На хабарі у 300 000 гривень попався директор енергопідприємства play_circle_filled photo_camera 09:20 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 09:08 У трьох районах області знайшли уламки «шахедів». Один був у нездетонованому стані photo_camera 08:40 Робота у Вінниці: 94 свіжих вакансій від вінницьких компаній 08:37 Сьогодні вітаємо Дарію та Дмитра. Історія, заборони та прикмети 19 березня 21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up