«Зірки над Бугом» засяяли після трирічної перерви. Вінницькі акробати здобули три золота і п'ять срібних медалей

«Зірки над Бугом» засяяли після трирічної перерви. Вінницькі акробати здобули три золота і п'ять срібних медалей
На килим виходили акробати з п’яти країн

Міжнародний турнір "Зірки над Бугом" зі спортивної акробатики традиційно був однією з візиток Вінниці. Його називали «Малим чемпіонатом Європи», причому рівень був відповідним. В 2013 році «Зірки над Бугом» зібрали рекордну кількість команд – з 17 країн! Останні три роки змагання не проводили через трагічні події на Майдані і АТО. 

Понад сотня учасників

Цього разу на турнір завітали команди п’яти країн – Азербайджану, Молдови, Португалії, Білорусі та України. Загалом на килими виходили 104 спортсмени. В їх числі – півсотні українців, серед яких 28 вiнничaн. Також до нашої збірної входили представники Львову, Кривого Рогу (Дніпропетровська область), Одещини, Києва і Харкова.

– Турнір є першим серйозним стартом на початку року. Він слугує гарною перевіркою перед чемпіонатами Європи і світу, Всесвітніми іграми. На жаль, іноземних учасників цього разу небагато, – сказала тренер з Одеської області Оксана Науменко. 

Відео дня

Активно відвідували змагання глядачі, причому не лише родичі спортсменів. Олександр Савельєв вболівав разом з дружиною. Він і раніше бував на змаганнях з акробатики, адже його онука займалася цим видом спорту.

– За виступами акробатів з інших країн спостерігаю вперше. Я в захваті від їхньої блискучої техніки і трюків, – каже Олександр Савельєв. – Відродження «Зірок над Бугом» сприяє піднесенню вінницького спорту. Приємно, що, як і раніше, наші акробати – серед кращих у Європі.  

Боятися нема чого

Тренер португальської збірної Урсулa Мaртiнеш нагадала що її комaндa виступала у попередніх «Зiрках нaд Бугом». Зараз її, як й інших іноземних гостей, трохи лякали військові дії в Україні. Але після спілкування з колегами вона зрозуміла, що у Вінниці перебувати цілком безпечно.   

– Ми дуже любимо турнір «Зірки над Бугом». Раніше постійно на нього приїздили. Тому одразу прийняли запрошення у цьому році, – відзначила тренер-викладач зі спортивної акробатики СДЮШОР № 3 Мінська (Білорусь) Анна Дудковська.   

За словами мінчан, у нашому місті – чудові тренери, завдяки чому рівень акробатів дуже високий.

– У Мінську акробатика також непогано розвивається, хоча це й неолімпійський вид. У наших спортсменів традиційно високі результати на чемпіонатах світу. А ще у Білорусі більш сучасне акробатичне обладнання, ніж у вашій країні, – додає Анна Дудковська.

Тренер школи гімнастики Баку (Азербайджан) Лейла Міхте-заде привезла призерів чемпіонатів світу та Європи.

– На жаль, серед наших конкурентів не так багато титулованих спортсменів. Сподобалися виступи господарів килима, хоча більшість з них бачимо вперше, – сказала Лейла Міхте-заде. – В нашій країні акробатиці приділяється велика увага. Тренування і поїздки на змагання для спортсменів є безкоштовними, зали добре обладнані.

18-річний майстер спорту з Баку Абдула Аль-Майшайхи назвав Вінницю простим, але водночас красивим європейським містом. Він хотів би побувати тут влітку, побачити в дії наші фонтани.

Чим легше – тим краще

Вінницькі акробати раділи можливості позмагатися з титулованими іноземними конкурентами. 14-річна кандидат у майстри спорту Наталя Юськів – родом з Дрогобича (Львівська область). Акробатикою займається сім років. Рік тому дівчина перебралася до Вінниці. Мовляв, тут більше перспектив у спортивній кар’єрі.

Наталя у змішаній парі з 19-річним кандидатом у майстри Дмитром Бордяківським здобула срібло в «Зірках над Бугом». Вони тренуються по чотири години щодня.

– Коли я мешкала у Дрогобичі, посідала четверте або п’яте місця на чемпіонатах України. Після переїзду до вашого міста вже входжу до призової трійки. Мрію дістатися вершин, – каже Наталя Юськів.

– Раніше я виступав з іншою партнеркою. Але вона була важчою. Наталія Юськів важить лише 30 кг, завдяки чому нам простіше виконувати складні елементи, – поділився Дмитро Бордяківський.   

Результати турніру

Командного заліку на турнірі не було. Призерів в індивідуальній програмі обирaли серед жiночих, чоловiчих і змiшaних пaр, a тaкож у групових виступах. Окремо визначали кращих у трьох юнацьких категоріях та серед дорослих.

Вінничани здобули три нагороди найвищого гатунку і п’ять срібних медалей. Зокрема, золото серед дорослих – у чоловічої пари (Дмитро Науменко і Віталій Непомнящий), серед дівчат 12 – 18 років – у трійки (Олена Вихованець, Ірина Хижняк, Інна Капланська) і пари (Діана Гаврилюк, Діана Іпатова).  

Previous Next

 

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) Від читача 13:38 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися? 10:27 У Бершаді попрощалися із загиблим від бандитської кулі поліцейським Максимом Зарецьким play_circle_filled photo_camera 09:33 Ліквідували ще 800 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 23 квітня 09:00 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 08:44 Сьогодні вітаємо Юрія та Валерія. Історія та прикмети 23 квітня 08:00 Вакансії в Chopper, Green cool, Грош та 81 актуальна пропозиція роботи у Вінниці 21:12 Яку безкоштовну психологічну допомогу можуть надати сімейні лікарі? Ми дізналися 20:56 Вінничан закликають зменшити споживання електроенергії 20:18 «Вінницькі вовчиці» у Хорватії виграли престижний міжнародний турнір Adria Bowl photo_camera 20:04 У Вінниці затримали водія, який перевищував швидкість. А потім виявили підроблене посвідчення 19:35 Спір з вінницьким МСЕК: юристку звільнили вагітною, вона виграла суд і має повернутися на посаду photo_camera 19:05 Яким нині є укриття для ліцею №30? Його будівництво коштує понад 40 мільйонів гривень photo_camera 18:06 «Матиму ще п’ять років, щоб помститися ворогу»: історія бойового прикордонника з Вінниці 18:00 Перезавантаження та інсайти: художнє та спортивне водночас у Вінниці (Новини компаній) 17:29 Суд арештував обох підозрюваних у вбивстві 20-річного поліцейського
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up