Вінницькі студенти пробігли «Зелену милю»

Вінницькі студенти пробігли «Зелену милю»

У перший день літа у вінницькому Лісопарку пройшов масовий спортивний захід «Зелена миля». Це забіг на 1600 метрів, який проводиться у багатьох країнах світу. Причому по всій Україні він розпочинався одночасно – о 11.00! По традиції «Зелену милю» долають у лісових масивах, парках.

Захід спільними зусиллями провели обласні відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міносвіти та Національного олімпійського комітету України. В забігах взяли участь 820 легкоатлетів, виключно представників вінницьких університетів і коледжів. Найбільше учасників, близько третини, представляли Вінницький державний педагогічний університет. За словами його представників, запрошували лише охочих, примусу не було. Але майбутні вчителі виявилися найбільш організованими.

Серед бігунів виявилися й викладачі.

– Я бігаю все життя. Мені це приносить радість і задоволення. В студентські роки я був призером чемпіонату України, чемпіоном республіки серед педвишів. Зараз займаюся оздоровчим бігом, бігаю кроси на дистанцію 1-3 км, – розповів 61-річний викладач факультету історії, екології і права Вінницького державного педагогічного університету, відповідальний за спортивно-масову роботу на факультеті Михайло Лозовик.

Відео дня

На старт виходили й цілими родинами, з дітьми. Старший викладач історичного факультету Вінницького державного педагогічного університету Ірина Батирєва бігла разом із 12-річною Анастасією і 7-річним Дмитром.

– Я бігаю рідко, але завжди з дітьми. Вважаю, що такі спільні заняття спортом – найкраща пропаганда здорового способу життя. Бігаємо не заради перемоги, – наголошує Ірина Батирєва.       

Чемпіонами у забігу серед студентів вишів стали представники Вінницького національного технічного університету Ольга Мельничук і Євген Павлович, серед студентів коледжів – представники Вінницького коледжу національного університету харчових технологій Марія Лукашук і Максим Олійник.   

Четвертокурсниця Вінницького національного технічного університету, кандидат у майстри спорту України Ольга Мельничук на фініші набагато відірвалася від своїх конкуренток.  

– Я вчуся у виші четвертий рік і четвертий рік бігаю на змаганнях. У заході «Зелена миля» беру участь вперше. Але раніше була чемпіонкою і володаркою Кубку області в забігах на 1,5 і 3 км, – Ольга Мельничук. – Суперниць вдалося набагато випередити завдяки впевненості у власних силах і якісній підготовці. Я розраховувала на перемогу, незважаючи на силу опоненток.  

Нагородження проводили голова відділення Національного олімпійського комітету України  Павло Хникін і начальник відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міносвіти Геннадій Бочарьов. Призери змагань отримали не лише медалі і грамоти, але й книжки та сувенірну продукцію НОКУ.  

– Всі масові спортивні заходи є дуже важливими. І взагалі підтримка масового спорту – це головна задача Міжнародного олімпійського комітету. Він є основою майбутніх результатів світового рівня, – сказав Павло Хникін.    

– Захід «Зелена миля» ми традиційно проводимо  у День захисту дітей та День батька. Він слугує агітацією охорони навколишнього середовища, – розповів Геннадій Бочарьов. – У цьому забігу було необов’язково боротися за першість. Прагнули здобути медалі лише найбільш кваліфіковані спортсмени. А більша частина учасників «Зеленої милі» мала просто дістатися фінішу, що свідчить про прагнення молоді вести здоровий спосіб життя. 

         

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up