Вінничанин Вадим Редько навчає йозі сміху. Як це?

Вінничанин Вадим Редько навчає йозі сміху. Як це?

Вінничанин Вадим Редько є відомим у місті завдяки своїм оригінальним захопленням. Він годинами стоїть на цвяхах, самотужки виготовляє незвичні музичні інструменти, займається альфа-гравіті (вправи у повітрі на мотузках), тренується на давньослав’янському тренажері «правіло» (розтяжка в горизонтальній площині), робить різні види масажу.

А влітку цього року Вадим Редько захопився новинкою - йогою сміху. Самотужки навчився, розробив методику і почав ділитися своїми знаннями із вінничанами.

Гуртовий сміх онлайн    

Йогу сміху Вадим Редько вперше побачив в одному із чатів. Познайомився в Інтернеті із москвичами, які практикували це кілька місяців. Вони створили спільний чат, де люди разом сміються, перед цим зв’язуючись між собою телефоном.

– Спробувавши методику сміху онлайн, вже в перші три дні я отримав колосальні позитивні результати. Зокрема, відчув глибоке розслаблення. І це при тому, що в мене був важкий період в житті, – згадує Вадим.  

Сенс практики полягає в наступному. Ведучий задає тон своїм сміхом, а інші повторюють. Причому очевидних причин для веселощів немає. Тобто люди примушують себе сміятися.

Відео дня

– Хоча взагалі сміх удвох вже не є штучним . Адже ти відчуваєш веселий настрій іншої людини. І вже це примушує тебе сміятися. Тобто ти заряджаєшся від свого напарника, – пояснює Вадим.

Йога сміху в світі існує близько десяти років, в Україні – близько п’яти.  Її активно розвивають в нашій столиці, хоча суттєвого розголосу цікавий напрямок досі не набув. Влітку до Вінниці приїздив одесит Руслан Дяченко, який проводив майстер-клас із йоги сміху під час йоги-марафону на Вишенському озері. Після цього Вадим Редько почав розвивати напрямок у нашому місті.

Практика глибокої релаксації

Пан Редько постійно вивчає альтернативні методи харчування і малопопулярні практики, які водночас є доволі ефективними щодо фізичного і духовного розвитку. Зокрема, вони допомагають позбавити важких станів.

– Сміх є практикою глибокої релаксації. Це фактично дихальні вправи, за допомогою яких можна глибоко розслабитися, – продовжує Вадим.

На думку новатора, сміятися потрібно не менше п’яти хвилин поспіль. Якщо виділяти цей час на йогу сміху протягом тижня, можна відчути, що позбавляєшся блоків напруги в тілі.

–  Відчуваєш розслаблення в тих зонах, на які раніше не звертав уваги. Зокрема, я відчув позитивний ефект в області тазу. Адже раніше в попередніх практиках я до неї не доходив, – розповів вінничанин.  

По-друге, за допомоги йоги сміху життя починає грати зовсім іншими фарбами. З`являється більше приводів для радості. Навіть проста життєва ситуація викликає щирий сміх. Через тиждень тренувань однодумці сказали, що у мене самий щирий і запальний сміх, каже Вадим Редько. Мовляв, це їм допомагає розкриватися і сміятися.

Ще один аспект таких регулярних тренувань – зникає зайвий сором.

– Тепер без проблем можна щось запитати у незнайомої людини, станцювати або розповісти вірш в громадському транспорті. Нібито дрібниці, але вони сильно спрощують нам життя, – звертає увагу тренер.

Комбінує зі звичайною йогою

Наразі йогою сміху у Вадима Редька займається група вінничан віком від 25 до 50 років. Кожен знаходить для себе щось своє. Тренер комбінує йогу сміху зі звичайною.

– Сміх – це основа, навколо якої будується все тренування. На це виділяємо 15-30 хвилин. У решту часу займаємося звичною йогою, йогою на цвяхах (за бажанням). А також відпрацьовуємо проблемні зони за допомогою йоготерапії. Це гімнастика, спрямована на позбавлення блоків і затискань, – каже Вадим Редько.         

Тренування можна проводити і вдома, в родинному колі. Для цього достатньо виділяти щодня до15 хвилин. Але самостійно варто займатися можна лише тоді, коли опануєш оздоровчий комплекс вправ. Їх послідовність пан Редько розробив із використанням наявного світового досвіду.

– Я виявив, що без причини сміятися на тренуваннях багатьом людям складно. Для того, щоб розслабити учнів і дійти до природного сміху, який звільнятиме від блоків і затискань та лікуватиме, необхідно спочатку пройти підготовчі вправи, – продовжує вінничанин.  

Із чого складається тренування

Заняття починається зі стрибків, за допомогою чого включається в роботу весь організм. Далі – вправи на різке видихання, схоже на скромне хіхікання. Наступними є рухи вперед-назад із промовою складу «ха». Під час виконання цієї вправи тренер розповідає короткі жарти, які народжуються по ходу заняття і викликають природні посмішки.

– Вже після одного тренування люди відчувають класний ефект. Людям із зайвою вагою через практику йоги сміху можна досягти її зниження. Це пов’язано із тим, що зникають блоки і затискання і людина стає більш ефективною в спорті, – пояснює Вадим Редько.

Учні, які займаються понад тиждень, відчувають легкість у тілі.

– Приміром, одна жінка, яка регулярно разом із нами сміється, водночас ходить на танці. Вона помітила, що їй почали краще даватися танцювальні па. Водночас покращується й гнучкість. У мене вона непогана, адже я займаюся іншими фізичними практиками. Але завдяки йозі сміху вона істотно поліпшилася, і доволі швидко, – завершує новатор.   

Де займатися?

Тренування із йоги сміху у Вінниці відбуваються в студії «Simmetry Fit» (вул. Ващука, 20-а). Довідки за телефоном: 073-315-41-84 (тренер Вадим Редько).       

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Дмитро

    Чому б не поржати із москвичами?..
  • Николай Гуменюк

    Прикольно, ржут с друг друга.
    Прикольно Пиз...ц.
  • Александр Вознюк

    хтось порушує закон... де позначка НОВИНИ КОМПАНІЙ???
  • Грицько Штахета

    Он як. Треба й собі придумати якусь новітню цяцьку, щоб стригти купони з ло... сучасних модних прогресивних поціновувачів. Наприклад "Дзен-Алкоголізм". Як вам назва? Концепцію я пізніше продумаю. )))

    Александр Вознюк reply Грицько Штахета

    готовий бути бізнес партнером!
    лохів зажди вистачає які вірять в різну... Гордон продавав пірамідки... а в цього смішна йога...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна")
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up