Вінничани виграли золото і срібло на чемпіонаті України з хокею на траві

Вінничани виграли золото і срібло на чемпіонаті України з хокею на траві

З 23 по 26 червня у Вінниці проходив сьомий, останній тур чемпіонату України з хокею на траві серед чоловічих команд. 

Змагалися на стадіоні Центрального парку культури відпочинку. Сенсації не сталося. Вінницький клуб «ОКС-ШВСМ-ЦОП» розгромив усіх трьох своїх суперників. Зокрема, «ШВСМ-Старт» (Бердичівський район) – 14:1, «Політехнік» (Коростень) – 17:0 і збірну Черкаської області 12:2. Таким чином підопічні Павла Мазура пройшли всю турнірну дистанцію без втрат і закономірно здобули золоті нагороди.

На другому місці – ще одна вінницька команда «ШВСМ-Олімпія». У вирішальному поєдинку за срібло колектив Миколи Касянчука переміг свого конкурента – збірну Черкаської області – з рахунком 17:3. Черкащанам дісталася бронза. Загалом в чемпіонаті України взяли участь вісім команд.

На урочистому нагородженні медалі отримали всі хокеїсти команд-призерів. Також вручали відзнаки кращим гравцям чемпіонату України (за амплуа). Кращим воротарем став Юрій Перепелиця («ШВСМ-Олімпія»), захисником – Ростислав Підгорний (збірна Черкаської області), півзахисником – Богдан Коваленко («ШВСМ-Олімпія»), бомбардиром – Максим Онофріюк, кращим гравцем – Іван Яковенко (обидва –«ОКС-ШВСМ-ЦОП»).

Відео дня

Нагородження проводив віце-президент Федерації хокею на траві України Федір Новік. Він побажав успіху провідним хокеїстам на подальших чемпіонатах Європи серед молоді і чоловіків.

Головний тренер «ОКС-ШВСМ-ЦОП» і національної збірної України Павло Мазур зазначив, що про позитивні зміни в українському хокеї казати зарано. Адже відтік провідних гравців до закордонних клубів не припиняються. У той же час його команда виконала поставлене завдання – пройшла турнірну дистанцію з 21 матчу без жодної очкової втрати.

– Ми також виграли домашній чемпіонат Європи в групі «Челленджер-1» і повернулися в групу «Трофі». Але через брак фінансування можна знову очікувати, що восени низка провідних гравців піде з нашого колективу. Така ж ситуація й у інших українських команд. Проблему може вирішити лише створення у Вінниці професійного клубу з хокею на траві. Це питання вже піднято перед обласною владою, – каже Павло Мазур.

У складі двох провідних вінницьких команд в останньому турі виступали хокеїсти, які повернулися після завершення сезону з клубів Білорусі, Італії та інших країн. Серед них був нападник «ОКС-ШВСМ-ЦОП» Юрій Мороз.

– В Білорусі два кращих хокейні клуби є професійними, там гравці отримують зарплатню. В Італії хокеїсти є аматорами, тренуються лише тричі на тиждень. На відміну від білорусів, де тренування відбуваються 1-2 рази на день, – розповів Юрій Мороз. – Сьогодні побачив у справі нову генерацію вінницьких хокеїстів. Враження – чудові. Хлопці стараються, причому грають в дещо інший, ніж грали ми, хокей. Вони виросли за ті два роки, поки я не виступав у Вінниці. Причому важливо, що вони нещодавно досягли успіху й на європейському рівні.           

    

        

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up