«Нива» здобула вольову перемогу над «Поліссям»

«Нива» здобула вольову перемогу над «Поліссям»
  • Останні домашні матчі нашої команди схожі на голлівудські блокбастери
  • На «Буковину» наші хлопці всю гру тиснули, але випадково пропустили у додані хвилини і програли.
  • В матчі з «Поліссям» все, навпаки, складалося дуже погано для господарів: на початку гри вони заробили вилучення, далі пропустили м’яч
  • Але наші хлопці спромоглися не лише вистояти, але й здобути три очки та порадувати глядача, який скучив за перемогами на Центральному міському стадіоні

В цьому чемпіонаті «Нива» двічі обігрувала «Полісся» – 4:0 і 2:0. Тому житомиряни, зрозуміло, прагнули реваншуватися. Ресурс і потенціал на це у них був, адже клуб значно підсилився в міжсезоння і навесні демонструє непогані результати.

Як грали зараз

На старті матчу «Полісся» почало одразу тиснути на ворота Кирила Злотаря. Він захищав їх замість основного голкіпера Максима Бабійчука, який отримав травму буквально напередодні. На 5-й хвилині Вадим Бовтрук (півзахисник, орендований у «Десні»,який в 2009 – 2011 роках виступав у складі вінницької «Ниви» — авт.) небезпечно увірвався у карний майданчик, але захисникам вдалося впоратися. Через хвилину нивівець Дмитро Гарванко спромігся зняти у суперника м’яча з ноги вже у воротарському майданчику. А на 8-й хвилині гравець «Полісся» Сергій Дячук пробив вище воріт метрів з шести.

Вболівальники і воротар — молодці

Ці епізоди налаштували на добрий лад ультрас із Житомира. Вони почали перегукуватися із нашими фанами: «Слава Україні! Героям Слава»! Це додало матчу певної дружньої атмосфери.

Відео дня

Після тривожного початку нашим хлопцям на деякий період вдалося відсунути гру від своїх воріт. Але вони, як і раніше, практично нічого не створювали попереду. У той же час «Полісся» продовжувало комбінувати і організовувати разючі контратаки і атаки, немов грало на власному полі. На 28-й хвилині Бовтрук вискакував на побачення із нашим голкіпером, але суддя зафіксував офсайд. Непогано діяв наш воротар Злотар, особливо на виходах. А роботи у нього не бракувало!

Гості атакували

На 35-й хвилині стався дуже неприємний для нас епізод. Олександр Дударенко намагався відібрати м’яча у суперника, який проходив по центру до карного майданчику. Можливо, й трохи зачепив опонента. Але це було зовсім не грубо. Суддя ризикнув у досить спірній ситуації показати нашому гравцю другу жовту картку і, зрозуміло, одразу червону. «Холодний душ» для Вінниці. Наші гравці не одразу від нього оговталися.

На фініші тайму «Полісся» створило одразу чотири неприємні для нас ситуації. Спершу активний Вадим Шаврін промахнувся із 6-и метрів. Далі – офсайд після виходу віч-на-віч Сергія Дячука. І ще Шаврін двічі поспіль «бомбив» з близької відстані. Здавалося, м’яч просто має залітати у сітку, але «Ниві» поки що щастило.

Після першого тайму у вінницьких вболівальників відчуття було тривожним. Адже гості й так виглядали цікавіше, та й ще цілий тайм нам грати в чисельній меншості. В перерві навіть виникла дискусія між вінницькими «акулами пера і мікрофона». Сперечалися, чи варто «Ниві» ставити «автобус» і переходити у глухий захист з метою втримати нічию, або ж діяти на зустрічних курсах.

Нівовци відбивалися

Тайм розпочався з того, що гості почали палити файєри. Одразу промайнула думка: «Зарано радієте, ось наші хлопці на полі ще зададуть вам жару!». І дійсно, на 52-й хвилині капітан Ігор Маляренко викотився віч-на-віч з воротарем гостей Максимом Івановим. На жаль, не зміг переграти стража ані з першої спроби, ані після відскоку. Все ж це був, напевно, перший реальний гольовий момент нашої команди, який додав оптимізму.

Все ж гості, як і раніше, постійно створювали «пожежі» в нашому карному майданчику. На 56-й хвилині Кирило Злотар зіграв невпевнено, і Дячук з шести метрів міг переправити ігровий снаряд у сітку «Ниви». На щастя, промахнувся з гострого кута.

Через кілька хвилин небезпечний штрафний біля воріт нашої команди. Шаврін пробив акцентовано і взагалі непогано, але поруч зі штангою.

«Нива» намагалася проводити швидкі контратаки. Приміром, після однієї з них поруч з воротами пробив Андрій Маляренко. Хоча все ж складалася думка, що «Полісся» спеціально дає більше свободи господарям, щоб виманити їх на свою половину поля і таким чином спробувати  реалізувати чисельну більшість. Так це було чи не так, але на 67-й хвилині житомиряни все ж буквально заштовхали м’яча у наші ворота після тривалої атаки. Шаврін завів круглого у сітку буквально з двох метрів, бо оборона не витримала потужного тиску. 0:1!

Зрівняли рахунок

Часу, щоб врятувати поєдинок, залишалося небагато. Але наші хлопці показали, що у них є характер і «сталевий стрижень». Напевно, це й допомогло уникнути другої поспіль домашньої невдачі. Рятівником нашого колективу став активний форвард Павло Федосов. Він залетів у штрафний майданчик, прорвався по центру і був збитий. На 74-й хвилині 11-метровий чітко реалізував штатний майстер стандартів Володимир Савошко. 1:1!

Майже одразу «Нива» ледь не пропустила. Кирило Злотар вийшов за межі карного майданчика, але м’ячем не заволодів. Послідував удар вже у порожні ворота, проте Фортуна в цій грі вчергове була на боці нашої команди.

На 80-й хвилині на поле були вимушені вийти лікарі швидкої допомоги. Вони забрали автора гола Шавріна, який отримав серйозне ушкодження в ігровій ситуації.

На фінішу поєдинку обидва колективи почали нервувати, через що побільшало фолів і, відповідно, суддівських покарань. На 84-й хвилині гравця «Полісся» Ігоря Олексієнко, який вийшов  на заміну, видалили з поля через необов’язкове порушення в центрі поля. Команди залишилися в рівних складах!

І виграли

«Нива» отримала право на небезпечний штрафний. Його ювелірно виконав Володимир Савошко, залишивши статистом кіпера Максима Іванова. Фантастика – 2:1!

Суддя додав 6 хвилин. За цей час гості встигли організувати кілька непоганих атак. Бовтрук вицілював метрів з 8-и – Кирило Злотар відбив. Згодом він же і отримав гірчичник за затягування часу. Наприкінці гри вперед, до чужих воріт, пішов навіть воротар «Полісся» Максим Іванов. Але це не принесло житомирянам дивідендів.

Після гри значна частина вболівальників «Ниви» не розходилася. Глядачі фотографувалися зі своїми улюбленими гравцями, отримували автографи. Особлива увага, зрозуміло, була прикута до герою матчу Володимира Савошко. Але й інших лідерів та взагалі всіх футболістів команди вболівальники вшанували. Схоже, вінницький вболівальник поступово починає вірити у неабиякий потенціал і перспективи оновленої нинішньої «Ниви».

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up