«Нива» врятувалася на фініші домашнього поєдинку з «Поділлям»

«Нива» врятувалася на фініші домашнього поєдинку з «Поділлям»
  • Після виїзної перемоги в попередньому турі чемпіонату України (друга ліга) над житомирським «Поліссям» (2:0) «Нива» прагнула здобути три очки й у грі із непоступливим «Поділлям».
  • Команда із Хмельницького непогано підсилила склад перед цим сезоном. Особливо звертало на себе увагу повернення гострого нападника Алішера Якубова. Однак, за іменами кадровий потенціал вінничан виглядає все ж потужніше.  

Як виявилося, матч 18 липня проходив зовсім не по сценарію Дениса Колчіна. Як і двох попередніх домашніх поєдинках сезону (із тернопільською «Нивою» і рівненським «Вересом») зломити супротив гостей вінничанам не вдалося. Хоча команда Василя Вовка і Дениса Колчіна знов володіла беззаперечною ігровою і територіальною перевагою. Гості, як і передбачалося, тримали «тролейбус» біля воріт Сергія Дворника і підібрати ключі до них було надзвичайно важко. 

На старті тайму вже визначилася схема гри: «Нива» накочувала позиційні хвилі атак. Було помітно, що у неї особливу роль відігравав Володимир Савошко, який  гостро проривався по лівому флангу. Також нерідко гру на себе брав наш капітан Ігор Маляренко. Натомість подоляни намагалися гостро контратакувати.

Якщо б «Ниві» вдалося забити швидкий м’яч, безумовно, малюнок гри змінився. Команді Віталія Костишина довелося би йти вперед великими силами, оголяти тили, чим вінницькі нападники вміло користуються особливо у виїзних поєдинках.

Відео дня

Але, на жаль, цього не сталося. Хоча моменти, безумовно, у нивівців були. На 20-й хвилині фірмове забігання у чужий штрафний здійснив Павло Федосов. Він міг вийти віч-на-віч із голкіпером, але забарився і випустив ігровий снаряд за лінію поля. Незабаром Володимир Савошко пробив метрів з 11-и трохи вище поперечини. Майже одразу у штовханині біля воріт гостей двоє вінницьких футболістів могли заштовхати м’яча у сітку.

У своєму бажанні відкрити рахунок «Нива» трохи забула про захист. Після розіграшу ауту команда Віталія Костишина провела швидкий та разючий контрвипад. Алішер Якубов віддав передачу на хід Яну Морговському. Той увірвався у карний майданчик і влучив у дальній кут «Ниви». Холодний душ для Вінниці – 0:1.

Перед перервою суперники обмінялися непоганими атаками. Після рикошету від нашого капітана Ігоря Маляренка Сергій Дворник з трудом перевів м’яча на кутовий. А лідер «Поділля» Алішер Якубов, якого залишили вільним у карному майданчику, не дотягнувся до прострільної передачі.

Відпочинок пішов «Ниві» на користь. Наша команда заграла цікавіше і потужніше. На 50-й хвилині після пасу на хід Володимира Савошка Павло Федосов виходив сам-на-сам із голкіпером. І був збитий. Свисток судді не мовчав. Щоправда, рефері Ігор Сташук з Чернігова призначив не 11-метровий, а показав «гірчичник» нашому нападнику. До речі, саме цей служитель футбольної Феміди судив і нивівське дербі в першому турі, а після того матчу був облитий вінницькими вболівальниками кефіром за, на їхню думку, упереджене суддівство. Пресував Ігор Сташук наших хлопців і у подільському дербі. На це бурхливо реагували не лише вболівальники, але й головний тренер «Ниви» Денис Колчін. За це він був вилучений з поля і вимушений додивлятися гру з трибун. Залишився командувати футболістами помічник «коуча» Юрій Солов’єнко, для якого це був прощальний поєдинок. Він переходить Академії кращого клубу Молдови «Шерифу», тренуватиме 14-річних юнаків.             

Тиск господарів приніс дивіденди вже на 58-й хвилині. Павло Федосов скористався помилкою оборонців, прострілив на Михайла Шестакова, і вихованець ладижинського футболу прямим ударом зрівняв рахунок. 1:1!

Окрилені вінничани побігли «добивати» суперника і знову наступили на ті ж граблі. Про Алішера Якубова наші оборонці чомусь забули, і він метрів з семи розстріляв Артема Кулініча. Знову, як і під час першого голу, у голкіпера «Ниви» практично не залишалося шансів врятувати свою команду. 1:2.

На щастя, вінницькі футболісти не опустили рук. Вони продовжувати тиснути на ворота «Поділля», створювати моменти. Приміром, на 80-й хвилині активний Михайло Шестаков з гарної позиції пробив поруч зі штангою. За п’ять хвилин до кінця основного часу частина засмучених вболівальників почала залишати спортивну арену.

Але наші хлопці не здавалися і спромоглися організувати фінальний штурм, який моментами скидався на навалу. На передостанній хвилині нивівець Шестаков з двох метрів добив круглого, що відскочив від поперечини, у сітку. Таким чином вын оформив гольовий дубль. 2:2!

Суддя додав чотири хвилини, але витиснути більшого «Ниві» не вдалося. Отже, з одного боку вчергове втратили очки вдома. З іншого, майже хепі-енд, бо врятувалися на фініші.

Але вінницьким вболівальникам не варто розслаблятися, бо команді потрібна підтримка вже наступного тижня. У середу, 22 серпня, вдома проводимо матч другого раунду Кубку України проти першолігового ФК «Гірник-Спорт». А у неділю, 26 серпня, знову на Центральному міському стадіоні граємо матч чемпіонату проти «Буковини» (Чернівці). Початок обох ігор – 17.00.  

 

Технічні дані

«Нива»інниця) – «Поділля» (Хмельницкий) – 2:2 (0:1)

Голи: Шестаков, 58, Шаповаленко, 89 – Морговський, 32, Якубов, 65

18 серпня. м. Вінниця. Центральний міський стадіон

Арбітр: Ігор Сташук (Чернигів)

«Нива»: Кулініч (в) – Андрєєв, Гарванко, Долінський (Коровіков, 55), Дударенко, Музиченко, Савошко, Федосов, (А. Маляренко, 78), І. Маляренко (к), Хохлов, (Шаповаленко, 79), Шестаков.

Запасні: Гурідов (в), Менжега, Яськов.

Головний тренер: Денис Колчін

«Поділля»: Дворник (в), Бабак (Каверін, 62), Гресь, Джурко, Ліповуз, Морговський (Муляр, 80), Музичук (Тупик, 73), Романюк (к)(Худик, 64), Швець, Шевченко, Якубов (Гайдаш, 90+3). 

Запасні: Нестеренко, Червінський, Панасенков

Головний тренер: Віталій Костишин

Жовті картки: Федосов (46), Дударенко (68) -  Музичук (55), Гресь (84).

 

        

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія воїна з батальйону НПУ «Захід» 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up