Де у Вінниці пограти в пляжний футбол

Де у Вінниці пограти в пляжний футбол

У Вінниці нещодавно облаштували чудовий майданчик для пляжного футболу. Він діє на території водно-веслувальної бази спортшколи № 2, що на Старому місті.  Кореспондент RIA завітав на тренування пляжних футболістів. 

За прикладом бразильців

На майданчику спільно тренувалися команди ДЮСШ «Темп» 2006 і 2007 р.н. Вони готувалися до щорічного міжнародного юнацького турніру «Dana Cup» в Данії. Там гратимуть 25 тисяч дітей з 1200 команд! Заняття проводили провідний футбольний тренер «темпівської» спортшколи Олександр Самолюк разом з директором обласної Асоціації міні-футболу і федерації футболу Вінниці В’ячеславом Обезюком.

– В Данії ми гратимемо у звичайний футбол. Чому готуємося до нього на піску? За прикладом бразильців, які також ганяють м’яча на пляжах, а потім на зеленому полі демонструють дива майстерності, – каже Олександр Самолюк. – ДЮСШ «Темп» взагалі практикує усі види гри № 1. Ми є чемпіонами Вінниці з традиційного футболу, футзалу і пляжного різновиду.

Відео дня

Тренування «темпівців» почалося з розминки. Діти виконували вправи на координацію і для розвитку м’язів ніг, які не так часто беруть участь в звичайному тренувальному процесі. Також для розігріву пробували свої сили в пляжному гандболі, тобто грали руками. Тут головним завданням було побачити ривок партнера, швидко віддати йому влучну передачу. На завершення, зрозуміло, юнаки змагалися в пляжному футболі.      

Особливості гри на піску

В футбол на пляжі грають особливим м’ячем. Він легше звичайного і має інше покриття. Коли такий ігровий снаряд потрапляє у воду, він залишається сухим. І не стає від вологи важчим, як звичайні футбольні м’ячі.

За словами Олександра Самолюка, його вихованці добре розуміють особливості пляжного футболу. Бо вони вже неодноразово тренувалися на піску і брали участь в чемпіонаті Вінниці,

– Пляжний футбол потребує неабияких технічних навичок щодо контролю м’яча. Адже бити постійно доводиться зльоту, коли круглий знаходиться у повітрі. Але, якщо працювати над вдосконаленням цього компоненту з дитинства, з часом у гравців все виходить добре, – наголошує Олександр Самолюк.   

– Далеко не завжди сильні футболісти добре показують себе в пляжній грі. Приміром, торік призери вищої ліги чемпіонату Вінниці на пляжі програли команді, яка була на сьомому місці в третій лізі. Вони думали, що можна досягнути потрібного результату лише завдяки індивідуальній майстерності. Але не врахували особливості пляжного футболу, – додав В’ячеслав Обезюк.

Дівчинка в команді

Разом з хлопчиками тренувалася й 11-річна Марія Квітна. Вона займається футболом дев’ять місяців. Обрала гру № 1, тому що це їй по душі. Мовляв, ганяти м’яча на майданчику –  дуже весело. Марії подобається грати разом з хлопчиками. Вона є нападником і часто забиває важливі голи.

– Взагалі звичайний футбол мені подобається більше. Адже на пляжі може бути холодний пісок і камінці. Краще грати на справжньому полі і в копах, – каже Марія Квітна. – В той же час під час гри на піску згадується приємний відпочинок на морі.

Десятирічний Олександр Гирко – захисник команди «Темп». Він любить обороняти ворота, не давати суперникам розгортати гострі атаки.  

– Пляжний футбол мені до вподоби тому, що тут можна високо підіймати м’яча, наносити нестандартні удари. На піску ми граємо без взуття, щитків та іншої амуніції, – сказав Олександр Гирко     

Матчі транслюватимуть онлайн

В’ячеслав Обезюк каже, що незабаром до майданчика проведуть Інтернет і встановляють відеокамери.  Тобто в найближчому майбутньому змагання вінницьких «пляжників» транслюватимуть онлайн.

Як повідомив пан Обезюк, у Вінниці поки що немає виключно пляжних команд. Зазвичай на піску змагаються сформовані для міні-футбольних баталій колективи. В минулому році таких вінницьких дитячих команд було 12, дорослих – десять.

– Ми проводили чемпіонат і Кубок міста з пляжного футболу серед чоловіків. Організовували й дитячий чемпіонат у трьох вікових категоріях, – розповів В’ячеслав Обезюк. – В липні відбудеться новий чемпіонат з пляжного футболу, на який вже подали заявки 15 команд. В серпні розіграємо Кубок серед чоловіків. Також буде дитячий чемпіонат та Кубок (у чотирьох вікових категоріях, з 2004 по 2008 р.н).

Де займатися?

Поки тренерів виключно з пляжного футболу Вінниці немає. Але в майбутньому такі фахівці можуть з’явитися, бо є сучасна база для тренувань. Щоб пограти у пляжний футбол на майданчику МДЮСШ № 2, необхідно погодити це із адміністрацією спортшколи та керівництвом міського спорткомітету. Довідки за телефоном. 063-856-46-24 (директор обласної Асоціації міні-футболу і федерації футболу Вінниці В’ячеслав Обезюк). 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up