Боксер-рекордсмен Володимир Боровський завершив професійну кар’єру перемогою

Боксер-рекордсмен Володимир Боровський завершив професійну кар’єру перемогою
Вінничанин Володимир Боровський провів найбільшу кількість професійних боїв серед українських боксерів – 88.

Вінницькі уболівальники обожнюють бокс. І не лише люблять спостерігати за боями зірок по телевізору. В нашому місті регулярно виховують олімпійців, є й бійці високого професійного рівня. Тому не дивно, що головною спортивною родзинкою Дня Вінниці стало шоу «Великий бокс». Його спільними зусиллями організували міська влада, федерації боксу України та області.

Несподівана зміна локації

Масштабне боксерське свято розпочалося на стадіоні Центрального парку. Його відкрили виконавчий директор Федерації боксу України Донатас Піскун, голова міського спорткомітету, майстер спорту із боксу Сергій Краєвський і керівники польської делегації.   

– Ми планували провести чотири професійні поєдинки і сім – представників олімпійського боксу. Але у поляків захворів один боєць-аматор. А наш чемпіон України – профі Тарас Головащенко – пошкодив руку на останніх тренуваннях, і також не зможе вийти на ринг, – каже Сергій Краєвський.

Незважаючи на дощову погоду, численним вболівальникам було досить зручно. Адже вони ховалися від негоди під козирками трибун. А всі події на ринзі можна було спостерігати на великому екрані.

Відео дня

Спочатку по плану були бої представників аматорського олімпійського боксу. Билися стінка на стінку представники міст-побратимів – Вінниці і Кельце. Але, зрозуміло, на ринзі панувала не дружба, а справжня спортивна боротьба.  

Гості дещо скаржилися на погоду, а ось організація їх задовольнила.

– Ми привезли шість файних боксерів. Серед них два призери чемпіонату нашої країни. Вінницький бокс – на високому рівні, нам є чому повчитися. Востаннє ми боксували із вінничанами у вашому місті чотири роки тому, і раді знову отримати таку нагоду, – каже президент Федерації боксу Кельце, віце-президент Федерації боксу Польщі Гжегош Новашек.

В першому бою наш земляк Іван Козяр (вага до 64 кг) поступився за очками. Безумовно, польський спортсмен виглядав дещо краще. Хоча далося взнаки й слизьке покриття рингу. Незважаючи на те, що його в перерві між раундами витирали технічні працівники, це не особливо допомагало. Косий дощик все ж вніс свої вагомі корективи.

І ось ведучий оголосив несподіване для глядачів рішення організаторів: шоу відкладається на кілька годин і переноситься у спорткомплекс «Нокаут»! Отже, як виявилося, в боксі матчі не відбуваються за будь-якої погоди, як кажуть у футболі.  

Розгром гостей

Вечір боксу поновився через кілька годин. В залі знову майже аншлаг, недарма вхід був вільним. Як виявилося, зміна локації пішла на користь господарям рингу. В решті аматорських поєдинків, які тривали по три раунди, вони домінували. У вазі до 69 кг по очках переміг чемпіон України Віталій Терещук. У категорії до 75 не залишив шансів поляку майстер спорту міжнародного класу Олексій Токарчук. Секундант опонента нашого переможця багатьох міжнародних турнірів Андрія Ісакова (75 кг) викинув на ринг білий рушник після другого раунду.

У вазі до 81 кг боксував вінницький учасник Олімпійських ігор Денис Солоненко, і також примусив суперника до здачі після другого раунду. Його перевага була беззаперечною. В останній парі наш майстер спорту України, важковаговик Дмитро Лісовий виграв по очках.          

Отже, переконлива перемога збірної Вінниці – 5:1. Її прокоментував тренер нашої команди Роман Вакалюк:

– Наші бійці – більш досвідчені, ніж келецькі. Серед них були учасники Олімпійських ігор, призери чемпіонатів Європи. До то ж збірна України є лідером не лише на континенті, а й у світі. Тому не дивно, що наша перевага виявилася вагомою.     

Прощальний бій Боровського

Після поєдинків аматорів на ринг вийшли профі. В титульному бою німець Олександр Франк здолав угорця Золана Петраньї вже в стартовому раунді технічним нокаутом. І здобув пояс чемпіона за версією WBC-A (Азії).

Учасник Олімпійських ігор, призер чемпіонату Європи, а нині боксер-професіонал Володимир Матвійчук (Київ) в хорошому стилі побив білоруса. Іншого представника цієї сусідньої країни в заключному бою здолав відомий вінницький боксер, тренер спортклубу «Нокаут» Володимир Боровський.

Це був вже 88-й поєдинок у його 20-річній професійній кар’єрі. Своєрідний рекорд серед українських боксерів! Бій став прощальним для вінничанина. Володимир досить впевнено виграв за очками після всіх запланованих шести  раундів. Проблеми у нього виникали лише на стартовому відрізку.

– Я перейшов у професіонали, коли мені був 21 рік. Переді мною постало питання: йти вчитися далі або продовжувати боксувати. Я вибрав останнє, – каже Володимир Боровський. – Кожен мій бій був складним по-своєму. Виділю поєдинок в Данії проти Аль Хасана: він був кращим боксером Європи на той час, але я виграв. Моїм кумиром в боксі є Артуро Гатті. На рингу він зазнав досить поразок. Але перемагав він так, як мріє перемагати кожен.

 

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Дід

    Володя молодец. Бой не был скучным. Хорошую поставил точку. Пожелаем нашему земляку плодотворной работы тренером.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up