Гройсман знайшов маловідому «Совість України»

Гройсман знайшов маловідому «Совість України»
А з Києва у Вінницю приїхали 32 перевіряючих КРУ.

Новий закон про вибори заставив місцевих політиків і чиновників не по-дитячи метатися між партіями, довго вибираючи свою «золоту середину».
Не всі поспішили стати під прапори ПР, але водночас усі намагаються не протиставляти себе партії влади. Адже треба бути поруч владної «кормушки».
Багато кандидатів, враховуючи вимоги бути висунутими саме партією, вирішили висуватися на місцевих виборах від нейтральних партій. Особливо це стосується областей, як – от наша, де Партія регіонів не має великої кількості прихильного до неї електорату, тим більше в ситуації, коли ціни на газ, а за ними й ціни на продукти харчування поповзли догори.
І як би не запевняли нас шановні «регіонали» про відсутність будь-яких домовленостей з іншими не брендовими партіями, ми ж знаємо, що такі речі прямим текстом на папері не записуються. Тому, можливо, з декотрими партіями такі домовленості все-таки є.
Нещодавно у політичному контексті місцевих виборів згадувалося про одну з малих партій «Єдність». Від неї до обласної ради планують потрапити колишній губернатор Олександр Домбровський, нинішній голова облради Григорій Заболотний, його заступник Віктор Вікалюк та ін. Словом, за всіма показниками мав створюватися вінницький партійний проект, що мав би бути сильнішим за всеукраїнський (на Вінниччині). Чимало зацікавлених приписували до «Єдності» і Володимира Гройсмана. Проте питання, з ким Володимир Гройсман іде на вибори на посаду мера, стало найдовшою інтригою у виборчій історії нашого міста.


- Ми ж не у футбол граємо. Тому я не в «Єдності вінничан». Насправді у мене гарні стосунки і з Олександром Домбровським, і з Григорієм Заболотним. У кожного були свої обов’язки і територія відповідальності…
Володимир Гройсман


Взята вінницьким мером пауза і ворожіння на кавовій гущі місцевими аналітиками затягнулися настільки, що мимоволі перетворилися в ще один різновид політичних технологій. Для чималої кількості пересічних виборців стало відкриттям, що є така партія «Совість України» (голова партії «Совість України» - ректор Київського міжнародного університету Хачатур Хачатурян), де й отримав політичну прописку наш мер.
Партія також не програє. У Вінниці вона отримає чималу «розкрутку», завдяки і самому Гройсману, і його «молодій команді», бо під стягом «Совісті України» вони балотуватимуться не лише до Вінницької міської, а й до Вінницької районної рад.
До речі, стосовно маловідомої «Совісті України», то одним з її голів був мер Славутича Володимир Удовиченко. Благоустрій цього міста став показовим для чималої кількості керівників міст. А Вінницькою обласною організацією керує Ігор Корольчук - начальник управління комунального господарства та благоустрою.
Неможливо обминути питання: А як же розпіарена міцна дружба між Домбровським, Заболотним та Гройсманом? Про свої гарні стосунки «на трьох» Володимир Гройсман публічно говорить і тепер. Але, тим не менше, веде власну «гру», що в принципі завжди було притаманно будь-якому політику. Власне, про свій намір іти окремим блоком він заявляв ще взимку цього року, тоді, коли вибори до місцевих рад планувалися на травень. Разом з тим, обравши в провідники на вибори маловідому партію, Гройсман, скоріш за все, буде казати, що він більше господарник, а не політичний діяч, тому-то і не виявив своєї відкритої прихильності іншим брендовим партіям.
Цікава ситуація склалася з Партією регіонів, яка офіційно не може підтвердити, що запрошувала «розкрученого» мера до своїх рядів. Хоча у Вінниці – своя гра. Тут усі домовляться. А в Києві – ще питання.
До речі, ще за тиждень керівник обласного виборчого штабу Партії регіонів Сергій Татусяк на прес-конференції не приховував, що із кандидатом у мери Вінниці не визначилися, але з Володимиром Гройсманом ведуться переговори. Проте сам мер вважає по-іншому:
- Пропозиція від Партії регіонів мені не надходила.
А чому ж мер не в команді «Єдності», пояснив неоднозначно, мовляв, вони ставлять за мету розвивати регіон, а він – Вінницю і Вінницький район:
- Ми ж не у футбол граємо, - каже мер. – Насправді у мене гарні стосунки і з Олександром Домбровським, і з Григорієм Заболотним. У кожного були свої обов’язки і територія відповідальності…
Тепер кожен за себе. Гройсман правий: це не футбол. У спорті – суперники, у політиці – конкуренти. Це тепер Домбровський розказує про адмінресурс і не згадує ейфорію Майдану, як «дівчину на апельсині» спішили поставити біля мерії. Символічно, що монтували її у день, коли Ющенко відправив у відставку уряд Тимошенко. Зате у Вінниці на хвилі Майдану встигли вулицю назвали імені академіка Ющенка. Правда, психіатра.
Голова облради Григорій Заболотний, який, як і Домбровський, в «Єдності Вінниччини», хіба згадає, як під час президентської кампанії їздив до Львова агітувати за Юлію Тимошенко. Так, вони напрацювали їй рейтинг 70%. Не безкорисно. Їм є що втрачати.
Страх за бізнес штовхає на переговори із владою Януковича: вони готові забути своє «помаранчеве» минуле, аби їх тільки лишили. Судячи за діями президента, то Янукович – не Ющенко. Його вертикаль влади жорстка. І пам'ять хороша. Тим більше, вінницька владна верхівка зробила усе, щоб на Вінниччині Янукович програв. Сьогодні ж в області президенту довіряють найбільше – такі результати опитувань. Різних.
Велика ревізія влади з Києва – уже в Вінниці
Наскільки відомо RIA, 27 вересня з Києва до Вінниці приїхали 32 перевіряючих з КРУ – перевірятимуть роботу влади області і міста. Колись «помаранчевої». Навряд чи врятують заяви журналістам, інтерв’ю…
До речі, 17 вересня вінницька «Наша Україна» вибрала собі нового лідера – Валентину Королькову. За її словами, ні Петро Порошенко, ні його батько – депутат облради - Олексій Іванович з «Нашої України» не вийшли.
- Не виключаю, що Олексій Іванович Порошенко може піти на ці вибори від «Солідарності», - розповідає RIA Валентина Королькова. – Але він з нами. А Домбровський і компанія – це «Єдність зрадників». Вони використали «Нашу Україну». Так само і «партію вінничан» - всіх вінничан, які працюють на них.
Щодо партії «Батьківщина». На президентських виборах Юлію Тимошенко підтримали 71%, у 2006 році вона підтримала кандидата Гройсмана. Сьогодні ж Партія регіонів і «Батьківщина», хоч і мають різний електорат, але в одному єдині – їм треба зламати конструкцію минулої влади – «партії вінничан».
- На жаль, виникла така ситуація, що говорячи про єдність у «помаранчевій» команді, представники наших побратимів на місцях усунули від представництва у виконавчій владі усіх представників БЮТу і «Батьківщини» в області, - пояснює голова обласного осередку «Батьківщини» Юрій Медведєв. - Саме тому вважаю, що зараз дуже слушна нагода, коли ми йдемо на вибори самостійною політичною силою, показати свою відповідальність і послідовність у своїх діях.
А Майдан… Читач RIA написав у коментарях: «Десь на третій день революції був переконаний, що так буде, але все одно мерз до останнього. Не для когось. Для себе».

Відео дня

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (93)
  • Anonymous

    А этого я не знаю! Почем совесть для народа?
  • Anonymous

    А я буду голосовать за Домбровского! Хазяин с большой буквы. Много сделал для города, области и сделает в будущем, просто уверенна!
  • Anonymous

    До Вінницьких районних рад таку гопоту висунули на виботри, що правильніше було б назвати партію не:"Совість України", а "Гопота України"!!! Так було би правильніше!!! А щодо Вас, Володимере Боривович, то я міг би проголосувати за Вас, але якщо у Вас у партії одна гопота, і Ви її на вибори висуваєте, значіть Ви такі, як вони!! А гопи нам не кінти!!
  • Anonymous

    Гройсмана на мыл... то есть, в мэры, уважаемый наш Владимир Борисович!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Вінничан попереджають про заморозки та сильні дощі 20:03 Випадково розбили товар у магазині: чи потрібно за нього платити? 19:03 У Вінницькому районі буде гучно. Підриватимуть кар'єр play_circle_filled 18:32 «Без вашої допомоги трошки тяжкувато». Мама полеглого воїна зібрала для побратимів сина 200 тисяч гривень Від читача 18:18 Оператор морського дрону СБУ: “Sea Baby” можуть обнулити цілий флот ворога (Відео) 18:04 Правова допомога для військовослужбовців: як її отримати безкоштовно 16:43 Мільйонери у вінницьких МСЕКах: друга частина огляду декларацій голів комісій за 2023 рік 16:25 Куди у Вінниці піти на курси: твоя нова робота (партнерський проєкт) 16:24 Зеленський підписав закон про мобілізацію 16:06 У фонді музею Вінниці зберігається карткова гра флірт «Калина» 1920-1930-х років photo_camera 15:15 У Вінниці вже понад 30 трамваїв Tram-2000. Коли отримаємо решту швейцарських вагонів 15:14 Славетні хори з Житомира і Тернополя, французька музика і «Цей сон»! ТОП концертів квітня у філармонії play_circle_filled photo_camera 14:59 Патрульні виявили наркотики у вінничанина, який порушував комендантську годину photo_camera 14:40 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 14:28 Вінницькі черлідерки завоювали цілий комплект нагород на чемпіонаті України photo_camera 14:01 Понад 40 вулиць Вінниці нині без світла: адреси та причина відключення 13:50 За Тяжиловом планують побудувати нове виробництво. Триває обговорення 12:55 У Тульчині п'яний водій хотів відкупитися від поліції та не вийшло 12:05 Де смачно пообідати на Замості: огляд бізнес ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 11:24 У Вінниці виявили витік нечистот у річку Південний Буг photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up